Avelsbloggen - På bättringsvägen + unghästiga sadeltankar!
JUL
14

På bättringsvägen + unghästiga sadeltankar!

God kväll!

 

Hemma nu efter ytterligare en dag i rasande tempo. Som tur är (eller tur och tur, det fanns ju faktiskt med i beräkningarna när betet bokades) bor mina föräldrar granne med gården där Loppan är på sommarkollo, så därför har min fina mamma kunnat avlasta mig enormt mycket nu när Loppan varit på box. Eftersom jag har nästan 10 mil enkel resa räcker det gott och väl att åka ut dit en gång om dagen istället för morgon, lunch och kväll :) Tack mamma! <3

 

En skön sovmorgon i beteshagen! Jag blir avis!

 

Loppan är nu i alla fall på bättringsvägen och i samråd med veterinären släpptes hon ut oskodd i flocken i förmiddags. Tankarna har farit i olika riktningar, men till slut landade jag ändå i att det var det bästa alternativet. Hon är dock under hård bevakning och vid minsta försämring åker hon in på box och frågan om gips/skor/andra lösningar tar vi helt enkelt när/om den dagen kommer. Jag är väldigt inställd på att Loppans små framhovar kommer att få ett par skor till hösten innan lerperioden och arbetet med inridningen påbörjas, hur tråkigt det än känns att spika ihop hennes fötter redan. Hon kommer helt enkelt inte funka barfota!

 

Nu håller jag bara tummarna för att det är slutskadat för Loppan del, om inte annat i alla fall för den här sommaren. Tänk vad fint om hon bara kunde få vara häst tills det blir dags för det stora allvaret i höst...

 

På tal om det tänkte jag snart skriva ihop den detaljerade planen med mål och milstoplar inför Loppans höst! Det får bli ett inlägg för en mindre intensiv dag. Ska även dela med mig av lite sadeltankar inom kort, jag håller på att forska lite i vilken typ av sadel som skulle kunna tänkas passa Loppan under den första tiden. Letar efter en hopp/allround mot hopp-sadel av god kvalité och gärna med ändringsbar bom (spelar ingen roll om det är utbytbara koppjärn, går att värma eller knäppa om - bara den inte är statisk). Rak bom, bred anläggningsyta och absolut inte för smal kanal. Tips? Vad lägger ni själva på era 2-åringar i höst och hur resonerar ni kring det?

 

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24657 ggr

Fler inlägg

JUN
14

Dräktig!

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 477409 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26

En liten paus...

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 494704 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15

Update

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 499437 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv