Avelsbloggen - Snöstorm, kolik, kaos och galoppdebut!
DEC
15

Snöstorm, kolik, kaos och galoppdebut!

Hej!

 

Idag har jag tillbringat ca. 10 timmar i stallet och nu är jag insnöad på landet hos mina föräldrar (vilket förvisso känns ganska skönt just nu - brasa och hemlagad mat istället för stan, försenad kollektivtrafik och att gå omkring i för kalla kläder till förmån för att se cool ut på klubben ;) ).

 

Hur som helst började morgonen med ett samtal om att Rowan hade lindriga kolikkänningar. Detta höll i sig hela dagen och vi har hjälpts åt att gå ut och gå, slanga i vatten och olja, locka med betfor-/äpplevatten, ha veterinärkontakt, tempa och lyssna efter magljud.

 

Puuh...Det har inte precis underlättat att det har varit snöstorm! Bland annat har vägen snöat igen typ fem gånger (alltså trots att de plogat emellan), vilket så klart inte kändes så lovande om man skulle behövt lasta på och åka in akut till klinik. När jag åkte därifrån vid 19-tiden var han i alla fall riktigt pigg, hade druckit vatten och fått igång magen ordentligt. Nu har de tagit över i stallet och jag hoppas verkligen att det fortsätter i rätt riktning...Usch, man känner sig verkligen så maktlös när de mår dåligt. Riktigt jobbigt!

 

För övrigt hade jag tagit på mig att fixa hela stallet idag, jag förbannade mig själv över det beslutet vill jag lova. Snöstorm som sagt, och kolikhäst i stallet. Som lite extra krydda på det rymde en av flockarna vars hage gått sönder och i en annan flock hade en (helklippt) häst blivit av med utetäcket vilket innebar att den var genomblöt och nedfrusen. Utöver det skulle alla boxar mockas och halmas i båda stallen, grovfoder skulle fixas och vatten skulle fyllas på i innehinkarna och vattenkaren i alla hagar. En sån här dag kanske jag behövde för att inte bli alldeles förförd av tanken och impulsiv i beslutet att köpa en egen (stor) gård och starta verksamhet.

 

Det var så fint vinterväder när jag åkte ut till stallet igår eftermiddag att jag var tvungen att ta ett kort genom min skitiga och stenskadade bilruta! Lika fint var det dock inte idag....

 

Förutom allt sjukt jobbigt med dagen har jag faktiskt hunnit rida ut på Loppan, och galopperat på en äng! Jihu :) Så häftigt! Dessvärre är det främst en polett som har trillat ner hos Loppan idag, och det är bock-och-brall-poletten. Innan har hon nog inte riktigt fattat att man kan bocka med en ryttare på ryggen, men nu när hon har fått prova att galoppera förstod hon snabbt att man kan komma framåt även med två ben i backen och två i luften!

 

Kommer ni ihåg Molly och Mulle i serietidningen Min Häst? Jag såg nog exakt ut som Molly när Mulle bockar som värst, tre meter över sadeln med tyglarna som ett cykelstyre! Av föll jag dock inte, till allas (min) stora glädje. Loppan var så stolt och glad efter turen att hon verkligen förtjänar en lång vintervila nu! Dock kändes det inte schysst att slänga ut henne i lösdriften just idag, men hennes jullov startar officellt nu i alla fall.

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20527 ggr

Fler inlägg

JUN
14

Dräktig!

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 438772 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26

En liten paus...

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 456071 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15

Update

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 460804 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv