GHS-bildspel 2011 - Louise Videlyck är ”mamma” till löv-hindret

Göteborg Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Göteborg Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, bilder och mycket annat.


FEB
20
2011

Louise Videlyck är ”mamma” till löv-hindret

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Louise Videlyck från Varberg är ett känt namn för trogna Hippson-läsare. Hon har frilansat en del som fotograf hos oss och kan nu även skriva hinderdesigner på visitkortet. Till vardags ritar hon mönster till tyger och andra produkter, men till Göteborg Horse Show har hon alltså fått ta fram ett alldeles eget hinder.
  
Hur fick du uppdraget?
- Jag känner Per Johansson som genom sitt företag Jumps AB levererar hindermaterialet till Scandinavium. Han tog med mig som bollplank på ett möte med banbyggarna och då fick en av dem syn på mitt visitkort. Där har jag ett handmålat löv och den holländske banbyggaren Louis Konickx ville absolut att jag skulle ta fram ett hinder i samma stil.
  
Processen - hur har den sett ut?
- Jag har skissat och bollat med banbyggarna, och har tolkat uppdraget på mitt eget sätt. Bland annat ser hindret inte likadant ut på båda sidor... När vi var överens om utformningen, och om vilka hinderdelar som skulle ingå, tog produktionen vid.
  
Berätta!
- Jag skuttade runt på golvet och mallade upp hindret på stora plyfaskivor. Så mycket att jag faktiskt hade träningsvärk dagen efter! Sedan var det några jätteduktiga hantverkare som sågade ut, sandpapprade och grundmålade. Till sist handmålade jag själva motiven.
  
Vet du hur hindret kommer att användas?
- Det finns flera olika alternativ eftersom jag både har tagit fram små löv att ställa under hindret, en planka med löv på och enfärgade bommar i en "knallig" lime-ton. Eftersom det finns tre par infångare skulle hindret även kunna användas som trekombination. Men hur hinderparken ska används i de olika klasserna bestämmer banbyggarna först i början på veckan.
 
Har projektet gett dig mersmak?
- Absolut! Jag har faktiskt även designat ett hinder med hästar som var med under de stora tävlingarna i Borås. Och så har jag ritat Carpe Diems sponsorhinder till Göteborg. Kanske får vi även se hästhindret i Scandinavium.
  
Text: Anki Yngve
Foton: Privata


Läst 18986 ggr

Fler inlägg

FEB
26
2011

Snyggt, praktiskt och galet på Eurohorse


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet tar vi er med på en rundtur på Eurohorse-mässan i Göteborg. 


Läst 23788 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
23
2011

Bakom kulisserna i Scandinavium-stallet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Häng med oss till Scandinavium-stallet och träffa hästar, ryttare och grooms.


Läst 20379 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18
2011

Bakom kulisserna förra året



Snart är det dags för Göteborg Horse Show 2011. Vi värmer upp genom att drömma oss tillbaka med ett bildspel från stallarna under förra årets evenemang.

På besök i Scandinavium-stallet


Läst 15698 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.