GHS-kollen 2012 - Patrik och Toy Story vann!

Göteborg Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Göteborg Horse Show 2012. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, bilder och mycket annat.


FEB
24
2012

Patrik och Toy Story vann!


 
Det blev en överlägsen seger för Patrik KittelToy Story i fredagens Grand Prix-klass. Ekipagets harmoniska ritt gav 75,021 procent - vilket är "personbästa" för Toy Story och nästan tre procent bättre än tvåan Lone Jörgensen. Med andra ord höll Patrik för favorittrycket.
- Jag förväntar mig aldrig något när jag tävlar. Man hoppas alltid på det bästa, men vet aldrig med hästar. Toy Story gjorde en härlig runda, jag hörde att många hästar var spända där inne, säger den glada segraren efteråt.
 Patrik berättar att det alltid är lite extra nervöst att tävla på hemmaplan, man vill så gärna göra bra ifrån sig.
- Jag minns ju hur jag själv satt här på läktaren i Scandinavium och drömde när jag var ung. Och första gången jag tävlade här kom jag sist, så det har hänt lite sedan dess!
 

 
Några reagerade kanske på att Patrik Kittel ropades upp som delägare av Toy Story i högtalarna. Är det inte hustrun Lyndal Oatleys häst?
- Jag önskar att jag hade haft pengar att köpa honom... Men det är faktiskt så att min svärfar gav mig en liten del av Toy Story, så att jag skulle kunna skrivas in som ägare i passet. För att man ska få tävla en häst i OS måste den vara delägd inom landet innan årsskiftet. På det här sättet har jag en backup i Toy Story, i fall att något skulle hända med Scandic. Jag är så tacksam för att jag får rida honom, jag känner att jag måste göra något riktigt fint för mig fru nu, skrattar Patrik. 
Att Lyndal inte rider Toy Story själv, fast hon faktiskt har OS-kvalat för sitt land Australien, beror på att hästen har visat sig vara lite för stor och stark för henne.
- Min fru är väldigt nätt byggd, så han blir lätt lite för lång när hon rider. Efter London kommer han troligtvis att vara till salu igen.
 

 
Patrik ombeds jämföra sina båda topphästar Scandic och Toy Story. Han svarar med ett leende:
- Jag jämför aldrig mina hästar. Men medan Scandic exempelvis kan vara rädd för applåder så blir Toy Story bara bättre ju mer det klappas, han älskar det. Toy Story behöver mycket stimulans och variation, medan Scandic gillar rutiner. En likhet mellan dem är att båda verkligen vill hjälpa mig och vill göra sitt bästa inne på banan. 
Även om Toy Story går väldigt bra just nu tvekar inte Patrik om vilken av hästarna han vill rida i OS - Scandic. Hingsten är i och för sig skadad, men det har visat sig inte vara så allvarligt som befarat.
- Han skrittas och går på spa just nu, men bör vara igång tills utomhussäsongen startar. Scandic behöver gå åtminstone två eller tre tävlingar innan OS för att vara i perfekt form, förklarar Patrik.
 

 
Många lade säkert märke till att Patrik Kittel hade hjälmen på under prisutdelningen.
- Jag känner inget tvång att ha hjälm, men sätter på den så fort jag inte känner mig helt säker i sadeln. Det är jättebra att fler och fler rider med hjälm och det är verkligen något jag rekommenderar. Men personligen tycker jag inte att man ska tvinga någon som är över 18 år, vid den åldern får man ju både rösta och gå på systemet. Och inne på banan har jag gärna hatten kvar, där tycker jag att det ska vara valfritt precis som nu.  
Nu väntar morgondagens kür och så småningom världscupfinal för Patrik och Toy Story. Men han tror inte på någon seger i finalen.
- Alla som startar kan naturligtvis vinna, men man ska vara realistisk. Adelinde på Parzival är ett väldigt starkt kort. Hamnar jag topp-sju är jag nöjd, säger han.
 
Tillbaka till dagens Grand Prix-klass, hur gick det för övrigt? Jo, tvåa kom danska Lone Jörgensen på FBW De Vito.
- Det trodde jag inte, min häst är väldigt ung. Extra fantastiskt var det med tanke på att vi har haft honom sedan han var föl. Det är väldigt emotionellt för mig att rida den här hästen, säger en lycklig Lone.
  


Trea kom britten Richard Davison på Hiscox Artemis.
- Jag fick en chock när jag kom in på banan! Min häst var jättefin på framridningen men när jag red in blev han supertittig. Jag fick verkligen rida rumpan av mig. Men jag är väldigt nöjd med det hästen gjorde mellan att den tittade. Det är härligt att rida här i Göteborg, det är som en popkonsert, skrattar han.
Richard är en sann entertainer och hans kür i morgon blir något alldeles extra. Musiken är nämligen sammansatt av inga mindre än teamet bakom världsstjärnan Robbie Williams.
- Min hästägare känner Robbie. Så hans team har fixat musiken, med symfoniorkester och allt. Jag är självklart överlycklig för att jag har fått den här hjälpen. Och så är jag glad för att jag inte har behövt betala för den, det hade nog blivit dyrt...
  
Se resultatlistan här!


Läst 16264 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 22961 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22692 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22722 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.