GHS-kollen 2014 - Kittel världscuptvåa efter "omöjlig" tyska

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
01
2014

Kittel världscuptvåa efter "omöjlig" tyska


Hemmafavoriten Patrik Kittel slutade nöjd tvåa även i küren.
     
Till direktsändningen i SVT Play
Startlista, världscupküren i Göteborg
Online-reultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _   
  
DIREKTRAPPORT  
  
Med andra ord blev slutställningen en repris från GP:n i går - tyskt i topp, svenskt på andraplatsen och danskt på tredje. Vi återkommer strax med massor av bilder och rapport från presskonferensen!
  
19.21:
Sist ut i Scandinavium-dressyren var gårdagens GP-segrare, tyska Jessica von Bredow-Werndl på hingsten Unee BB. Och det är bara att bocka och buga, vad hon rider! Svårigheten var hög, övergångarna många och domarna belönade küren med 81,350 procent. Ska man säga något negativt är det möjligtvis att Unee ibland vill dippa lite i formen. Hur som helst, tysk seger blev det!
- Jag hade en härlig känsla och atmosfären är fantastisk, säger hon.
   
19.12:
Klassens näst sista ryttare, danska Nanna Skodborg Merrald på Millibar, var trea i Grand Prix i går. I dag fick hon till en fin kür och gick in på andra plats med 77,925 procent. Patrik blir sämst tvåa!
  
19.01:
Nu är det spännande, Patrik Kittel fick till en otroligt säker Billy Idol-kür på en Toy Story som var ännu bättre i formen i dag - och ryttaren såg grymt nöjd ut efteråt. Publiken blev vild och klappade med i musiken efter sluthalten!
Och så kom poängen, 79,025 procent och LEDNING! Ska det räcka till seger???
- Nu var det banne mig ännu bättre än i går. Jag är supersuper-nöjd med Toy Story, han var bara med mig, inte en miss någonstans!, säger han.
  

Ska Patrik lyckas slå tyskan i dag?
   
18.51:
Holländaren Hans Peter Minderhoud på otroligt vackra hingsten Johnson gick just upp i klar ledning, med 77,40 procent.
- Det är hans första tävling i en så stor arena så jag är väldigt nöjd med honom, berättar han efteråt.
  

Hans Peter Minderhouds Johnson är verkligen en häftig häst!
  
18.43:
Norskan Cathrine Rasmussen på Fernandez slog just personligt rekord med 74,00 procent. Därmed petar hon ner Kristian von Krusenstierna från andraplatsen.
  
18.31:
Det var en helt annan harmoni mellan Kristian von Krusenstierna och Biggles i dag. Något som även domarna såg, de belönade ritten med 72,250 procent, en andraplats så här långt.
- Det var så här det skulle ha känts igår. Då hade jag räknat fel på tiden, red fram en kvart för kort och han kändes som en unghäst inne på banan. I dag kunde jag rida mig igenom programmet och då blir det harmoniskt. Jag är jättenöjd!
  
18.09:
Frisören Paulinda Friberg på Di Lapponia T fick till en kanonritt och slog sitt personliga kürrekord med nästan tre procent. Hon var förstås grymt nöjd med 71,400 procent och en andraplats så här långt.
- Klart att jag är nöjd, hon var jätteduktig, även om det blev lite småvingligt ibland. Men hon har aldrig gått i en så här stor arena.
  

Paulinda Friberg på Di Lapponia T.
    
17.59:
Åh vad fint hon red, Sofie Lexner på Charming Boy. Och vilken resa hon har gjort - som har kommit tillbaka så fantastiskt efter den svåra skadan!
Även domarna gillade vad de såg och belönade Sofies kür med 74,500 procent, sju tiondelar från hennes personbästa.
- Det var superkul att rida i dag, jag hade mer power i honom. Helt fantastiskt och obegripligt att jag gick upp i ledning, Charming är 18 år och kämpar verkligen för mig. Jag är supernöjd!, säger hon.
  

Nöjd Sofie Lexner rider ut från banan.
  
17.50:
Nu tog Elena Sidneva från Ryssland på Romeo-Star över ledningen. 71,375 procent fick hon, framför allt såg travprogrammet bra ut.
  
17.42: Juliette Ramel
på Ten Points är ett svenskt ekipage som har utvecklats enormt fint. Trots ett par kostsamma missförstånd fick de 70,375 procent av domarna.
- Han var bättre i dag, jag hade bättre tryck, även om jag missade bytena i varje. Men jag är väldigt nöjd med honom för övrigt, säger hon.
   
17.29:
68,550 procent blev det just för belgaren Marc Peter Spahn på maffige skimmeln Ekwador, i vad som troligtvis är ekipagets första internationella tävling tillsammans. Hästen reds tidigare av en polack.
  
17.19:
Världscupdebutanten Caroline Darcourt på Paridon Magi var först ut av svenskarna. 68,275 procent blev det för ritten, där mycket var bra men hon hade rejäla missar i bytena i varje och i en piruett.
- Jag är nöjd men hade velat göra bättre ifrån mig. Han har varit lite avstängd för mig här, så jag har inte riktigt kunnat rida på max, sa "Carro" efteråt.
   
17.11:
Klassens första startande, danska Lena Leschly Aamann, har precis ridit kür på sin Goerklintgaards Fanero. Det är ett harmoniskt ekipage men det blev tyvärr ett par missar. Domarna gav dem 68,775 procent för ritten.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
  
FÖRHANDSINFORMATION
Klockan 17.00 i dag, lördag, rids det världscupkür i Scandinavium, klassen sänds dessutom live i SVT Play. Dessutom direktrapporterar vi här på Hippson.se, samt bjuder på intervjuer och bilder i efterhand. Missa inte det!
  
Till direktsändningen i SVT Play
Startlista, världscupküren i Göteborg
   


Läst 8591 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73477 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82310 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    





  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 86107 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.