GHS-kollen 2014

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
01
2014

Emma: "Titan är komplett"


 

– Det här har varit ett av mina stora mål och det känns helt fantastiskt, säger Emma Emanuelsson efter vinsten i Gothenburg Trophy. Tillsammans med busige Titan var hon ensam dubbelnolla i den prestigfulla klassen.

  

Inte mindre än tre svenskar var med till omhoppningen, som sammanlagt omfattades av sex ekipage. Douglas Lindelöw fick ett nedslag liksom Peder Fredricson. Peder och H&M Sibon slutade trea medan Douglas och Talina blev femma.

Men de som fick äran att leda ärevarvet var inga mindre än nyblivna svenska mästarna – Emma Emanuelsson och Titan.

– Jag är lite omskakad av allt det här så jag vet inte riktigt hur jag ska fira. Jag ska träffa familjen till att börja med och sedan får vi se.

Titan har varit i familjen Emanuelssons händer sedan han var fem år, han är en busig individ som lätt kan bli lite ”spooky” på hinder.

– Oftast blir han bättre i andra klassen, då tittar han inte lika mycket. Men han har en härlig inställning, han vill alltid vara felfri – han är komplett, säger Emma.

   

Bra utveckling
Hon var ensam dubbelnolla, fast det visste hon inte om eftersom hon själv bara såg första ryttaren i omhoppningen. Sedan fokuserade hon på sig själv innan det var dags att gå in, näst sist till start.

– Jag såg Douglas och sedan koncentrerade jag mig på min uppgift. När jag gick banan före klassen kändes det väldigt bra. Det var en bra bana som passade mig och min häst. Visst hade den sina svårigheter och hindren kommer fort i den här arenan, säger hon.

Nyligen blev hon och Titan svenska mästare inomhus. Frågan är vad det är som har lossnat nu, varför går det så bra?

– Vi hade en bra höst och sedan har Titan tagit det lugnt ett tag, och har smält de intrycken. Nu är vi tillbaka och laddade inför säsongen och det känns som att han har tagit utvecklingen bra.

Men hur funkar du, nöjer du dig och lutar dig tillbaka när du har framgång?

– Nej, absolut inte. Nu sätter vi nya mål och vill ha nya utmaningar, säger hon.

Som morgondagens världscup till exempel. Titan tas ut och joggas på lördagsmorgonen och sedan är det dags att prestera på topp igen.

– Han mår inte dåligt av det utan har lätt att återhämta sig. Han är en stark häst och klarar av den påfrestningen, säger Emma.

   

Ovanligt med fyrkombination
Peder Fredricson och H&M Sibon blev som sagt tredjeplacerade i klassen.
– Jag är mycket nöjd med min häst, han gick sin första 1,50-klass i Borås för att par veckor sedan och han klarade dagens uppgift riktigt bra, säger han.

Banan innehöll en fyrkombination, inget vi är vana vid att se i Sverige direkt.

– Det är tufft för hästarna, men den här var byggd på ett bra sätt så den var inte för tuff. Banan var perfekt avvägd med tanke på startfältet och sex nollor i en sådan här klass är lagom, säger andraplacerade Oliver Lazarus från Sydafrika.

Även han var nöjd med sin häst, Catan 13.

– Det var den första femstjärniga Grand Prix-klassen han gick och allt fungerade som jag ville, säger Oliver.

  

Här kommer du till vår direktrapport från klassen. 

   

Douglas Lindelöw och Talina satte första nollan i grunden.
   

Oliver Lazarus gick snabbt i omhoppningen, men fick ett pet.
  

Liksom Peder Fredricson och H&M Sibon.
  

Emma och Titan in action.
 

Visst är han vacker, Titan?
  

Douglas Lindelöw hade en egen fanclub på plats, de fick hans blommor.
   

Snacka om rysningar när ett fullsatt Scandinavium ger en svensk vinnare stående ovationer.


Text och foto: Ida Röök
   


Läst 10156 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Lördag: Emma tog hem segern i Göteborgs GP



  

Under lördagskvällen reds den prestigefyllda klassen Gothenburg Trophy. 29 ekipage kom till start över den tuffa banan, som bland annat innehöll en fyrkombination. Hindren var 1,55 höga och endast en ryttare klarade utmaningen felfritt - Emma Emanuelsson.
  

På andra plats kom Oliver Lazarus med Catan 13 före tredjeplacerade Peder Fredricson med H&M Sibon, som debuterade femstjärnig Grand Prix i dag. Oliver får 130.000 kronor för andraplatsen medan Peder fick 97.500 kronor för sin runda. Emma Emanuelsson drog dock det längsta strået även när det kommer till prissumman - så klart! Det blev 214.500 kronor till den talangfulla ryttaren.
 
Resultat



UPPDATERING 22.27

EMMA EMANUELSSON!! Vilken runda, vilken tjej - felfritt och upp i ledning med tiden 43,33. Hon vinner!
  
UPPDATERING 22.23
Även norrmannen Dag Ove Kingsrod river ett hinder och går in på en tredje plats med tiden 48,09. Nu Emma!
 
UPPDATERING 22.21
Sydafrikanen Oliver Lazarus hade en snabbare tid än Douglas, men sista bommen föll. Det är otroligt spännande här på plats i Göteborg.

 

UPPDATERING 22.19
Douglas Lindelöw får till en bra omhoppning med Talina, men tyvär tyvär trillar en bom. Fyra fel med tiden 45,20, den går nog att trimma lite.
 

UPPDATERING 22.05
Jaaaa!!! Peder Fredricson och H&M Sibon går felfritt i sin Grand Prix-debut på femstjärnig tävling! Det såg otroligt lätt ut för Sibon - nu tre svenska ryttare till omhoppning.
 

UPPDATERING 21.58

Michael Whitaker lotsade säkert Amai runt banan och blev klassens femte nolla. 


UPPDATERING 21.46

Jaaaa! Såååå skönt! Emma Emanuelsson och Titan satte en nolla och är med till omhoppning. Två svenskar med till omhoppning. Härligt!


UPPDATERING 21.40

Norske Dag Ove Kingsrod på Dimaro V.d.Looise Heide satte tredje nollan i klassen. Han red beslutsamt och var inom maxtiden. Riktigt snyggt!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

FÖRHANDSINFORMATION 

Under lördagskvällen rids prestigefyllda Gothenburg Trophy. 29 ekipage kommer till start över den tuffa banan, som bland annat innehåller en fyrkombination. Hindren är 1,55 höga.

Douglas Lindelöw blev första ryttare att nolla i klassen, minst en svensk med till omhoppning alltså.

Här kan du följa hoppningen live, via SVT Play.
   


Läst 7424 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Känslosam comeback och idel lovord


Tyska Jessica von Bredow-Werndl älskar den svenska publiken.

  

Idel lovord till både hästar, publik och tävlingsarrangemang. Det var nöjda ryttare som mötte pressen efter världscupdressyren.

 

Vi börjar med en riktigt känslosam comeback. Eller ja, egentligen begick hon ju tävlingspremiär för en tid sedan, men inför den stora publiken har hon inte visat upp sig sedan den där ridolyckan inträffade i augusti förra året.
Sofie Lexner var märkbart rörd när hon fullkomligen attackerades av media i pressrummet. För ett par månader sedan var det oklart om hon alls skulle kunna rida och tävla igen.

–  Jag finner inte ord. Jag är bara så nöjd – att vi kunde få till en sådan ritt alltså. Vad ska jag säga?, stakar hon fram mellan tårarna.

Att det har varit en tuff tid efter ridolyckan förra året är det ingen tvekan om. Men nu är alltså hon och 18-årige Charming Boy tillbaka med besked. 74,500 procent räckte till en femteplats.

 

Fokuserad på banan.
  

Efteråt kom tårarna.
   

Genuin glädje.
   

Många ville prata med en känslosam Sofie Lexner. 

  

  
Och så har vi världscupdebutanten – frisören Paulinda Friberg som lotsade sin Di Lapponia T runt banan. 

– Det var lite vingligt och hon var väldigt spänd. Hon hade lite mycket bensin i tanken helt enkelt. Men jag är väldigt nöjd. Det var hennes tredje inomhustävling och andra gången som jag rider kür. Hon kändes väldigt taggad och fokuserad på publiken vilket gjorde att hon tappade fokus lite, hon har aldrig någonsin varit inne i en sådan här arena. Men jag är helt fantastiskt nöjd, man vill ju ha dem kraftfulla men det blev lite mycket idag, säger Paulinda.

Nu blir det hem och miljöträna.

– Jag får träna med hög musik hemma, men det är svårt också att förbereda hästen på den här miljön. Jag är ändå supernöjd med vad vi åstadkom, verkligen jätteglad, säger hon.
   

Paulinda Friberg på en spänd, men duktig, Di Lapponia T.

  

Topp-tre blev allså en repris från gårdagen. Tyska Jessica von Bredow-Werndl på hingsten Unee BB toppade, tätt följd av Patrik Kittel på Toy Story och danska Nanna Skodborg Merrald på Millibar. Taket på arenan var nära att lyfta när Patrik äntrade banan, och ännu ”värre” blev det efter hans ritt.

– Toy Story skötte sig super i dag och publiken, ja vad ska man säga? Det är helt fantatiskt vilket stöd man får.

Vinnaren håller med.

–  Jag har aldrig upplevt en liknande atmosfär tidigare och det var ännu mer galet i dag än i går. Publiken är knäpptyst under hela ritten och sedan brakar det loss. Häfigt!, säger hon.

   

En felfri ritt fick han till i dag, Patrik Kittel.
   


   

Se Patrik Kittels ritt här:

Danska Nanna Skodborg Merrald var nöjd med sin ritt.
   

Glad, tysk vinnare.
   

"Tack Toy", tycks Patrik säga.

 

Det är uppenbarligen något roligt på gång i Jessicas telefon, domaren Gustav Svalling och Patrik Kittel vill se.

  

Förbundskapten Bo Jenå är även han nöjd med sina ”adepter”.

– Patrik fick till en väldigt fin ritt och Sofie Lexner – vilken comeback. Hon satsar verkligen allt på banan, det är härligt att se. För Paulinda blev den spända skritten något kostsam men över lag är jag nöjd även med deras uppvisning, säger han.

    

Här kommer du till vår direktrapport från klassen.

Här hittar du fullständigt resultat.

Vill du läsa mer om Sofie Lexners väg tillbaka? Köp Hippson nummer 1 2014 här.

  

Nedan ett tv-klipp från FEI-TV där de sammanfattar klassen:


Läst 8688 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Kittel världscuptvåa efter "omöjlig" tyska



Hemmafavoriten Patrik Kittel slutade nöjd tvåa även i küren.
     
Till direktsändningen i SVT Play
Startlista, världscupküren i Göteborg
Online-reultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _   
  
DIREKTRAPPORT  
  
Med andra ord blev slutställningen en repris från GP:n i går - tyskt i topp, svenskt på andraplatsen och danskt på tredje. Vi återkommer strax med massor av bilder och rapport från presskonferensen!
  
19.21:
Sist ut i Scandinavium-dressyren var gårdagens GP-segrare, tyska Jessica von Bredow-Werndl på hingsten Unee BB. Och det är bara att bocka och buga, vad hon rider! Svårigheten var hög, övergångarna många och domarna belönade küren med 81,350 procent. Ska man säga något negativt är det möjligtvis att Unee ibland vill dippa lite i formen. Hur som helst, tysk seger blev det!
- Jag hade en härlig känsla och atmosfären är fantastisk, säger hon.
   
19.12:
Klassens näst sista ryttare, danska Nanna Skodborg Merrald på Millibar, var trea i Grand Prix i går. I dag fick hon till en fin kür och gick in på andra plats med 77,925 procent. Patrik blir sämst tvåa!
  
19.01:
Nu är det spännande, Patrik Kittel fick till en otroligt säker Billy Idol-kür på en Toy Story som var ännu bättre i formen i dag - och ryttaren såg grymt nöjd ut efteråt. Publiken blev vild och klappade med i musiken efter sluthalten!
Och så kom poängen, 79,025 procent och LEDNING! Ska det räcka till seger???
- Nu var det banne mig ännu bättre än i går. Jag är supersuper-nöjd med Toy Story, han var bara med mig, inte en miss någonstans!, säger han.
  

Ska Patrik lyckas slå tyskan i dag?
   
18.51:
Holländaren Hans Peter Minderhoud på otroligt vackra hingsten Johnson gick just upp i klar ledning, med 77,40 procent.
- Det är hans första tävling i en så stor arena så jag är väldigt nöjd med honom, berättar han efteråt.
  

Hans Peter Minderhouds Johnson är verkligen en häftig häst!
  
18.43:
Norskan Cathrine Rasmussen på Fernandez slog just personligt rekord med 74,00 procent. Därmed petar hon ner Kristian von Krusenstierna från andraplatsen.
  
18.31:
Det var en helt annan harmoni mellan Kristian von Krusenstierna och Biggles i dag. Något som även domarna såg, de belönade ritten med 72,250 procent, en andraplats så här långt.
- Det var så här det skulle ha känts igår. Då hade jag räknat fel på tiden, red fram en kvart för kort och han kändes som en unghäst inne på banan. I dag kunde jag rida mig igenom programmet och då blir det harmoniskt. Jag är jättenöjd!
  
18.09:
Frisören Paulinda Friberg på Di Lapponia T fick till en kanonritt och slog sitt personliga kürrekord med nästan tre procent. Hon var förstås grymt nöjd med 71,400 procent och en andraplats så här långt.
- Klart att jag är nöjd, hon var jätteduktig, även om det blev lite småvingligt ibland. Men hon har aldrig gått i en så här stor arena.
  

Paulinda Friberg på Di Lapponia T.
    
17.59:
Åh vad fint hon red, Sofie Lexner på Charming Boy. Och vilken resa hon har gjort - som har kommit tillbaka så fantastiskt efter den svåra skadan!
Även domarna gillade vad de såg och belönade Sofies kür med 74,500 procent, sju tiondelar från hennes personbästa.
- Det var superkul att rida i dag, jag hade mer power i honom. Helt fantastiskt och obegripligt att jag gick upp i ledning, Charming är 18 år och kämpar verkligen för mig. Jag är supernöjd!, säger hon.
  

Nöjd Sofie Lexner rider ut från banan.
  
17.50:
Nu tog Elena Sidneva från Ryssland på Romeo-Star över ledningen. 71,375 procent fick hon, framför allt såg travprogrammet bra ut.
  
17.42: Juliette Ramel
på Ten Points är ett svenskt ekipage som har utvecklats enormt fint. Trots ett par kostsamma missförstånd fick de 70,375 procent av domarna.
- Han var bättre i dag, jag hade bättre tryck, även om jag missade bytena i varje. Men jag är väldigt nöjd med honom för övrigt, säger hon.
   
17.29:
68,550 procent blev det just för belgaren Marc Peter Spahn på maffige skimmeln Ekwador, i vad som troligtvis är ekipagets första internationella tävling tillsammans. Hästen reds tidigare av en polack.
  
17.19:
Världscupdebutanten Caroline Darcourt på Paridon Magi var först ut av svenskarna. 68,275 procent blev det för ritten, där mycket var bra men hon hade rejäla missar i bytena i varje och i en piruett.
- Jag är nöjd men hade velat göra bättre ifrån mig. Han har varit lite avstängd för mig här, så jag har inte riktigt kunnat rida på max, sa "Carro" efteråt.
   
17.11:
Klassens första startande, danska Lena Leschly Aamann, har precis ridit kür på sin Goerklintgaards Fanero. Det är ett harmoniskt ekipage men det blev tyvärr ett par missar. Domarna gav dem 68,775 procent för ritten.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
  
FÖRHANDSINFORMATION
Klockan 17.00 i dag, lördag, rids det världscupkür i Scandinavium, klassen sänds dessutom live i SVT Play. Dessutom direktrapporterar vi här på Hippson.se, samt bjuder på intervjuer och bilder i efterhand. Missa inte det!
  
Till direktsändningen i SVT Play
Startlista, världscupküren i Göteborg
   


Läst 8606 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Lördag: Full pott och snabb tid gav Emanuele segern



Caesario 6 är en speedhäst som inte backar för en utmaning.
  
Italienaren Emanuele Gaudiano red lördagens accumulatorhoppning snabbare än någon annan ryttare. Hästen Caesario 6 är helt otrolig när det kommer till snabbheten - har han en kamera i varje hov måntro?

Emanuele har hittills startat nio klasser under Gothenburg Horse Show och har tagit fem placeringar, varav två är vinster. 
 


Jur såg nöjd ut med andraplatsen.
   
På andra plats kom holländaren Jur Vrieling med Tum-Tum, före vår svenska Douglas Lindelöw med Balahe. 
Douglas red en riktigt snygg runda som på näst sista hindret verkligen blev en utmaning när Balahe snubblade till två galoppsprång innan hindret, och fick sträcka sig för att klara den breda oxern.

  

Härligt med svenskt i topp-tre, här flyger de in i mål.
  
Douglas fick sällskap i prislistan av två andra svenskar som var felfria, men inte lika snabba.

Sjätteplacerade Nicole Persson fick till en fin runda med Hip Hop, som verkligen letar hinder inne på banan. Han vill hoppa allt!
 


Hip Hop över jokerhindret som gav extra poäng i klassen.


Henrik von Eckermann har med sig tre lite orutinerade hästar i helgen och valde att ge Cantinero en väl avvägd snabb runda. Han red den längre vägen vilket gav en åttondeplats.
  
  


Resultat



Läst 7897 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Lördag: Jolin vann med ”vildhästen”



 
Tolvåriga Jolin Johansson red snyggast och tog hem GP-Ponnyn.
- Jag har tränat mycket på att bli bättre i min sits. Jag tycker det är viktigt att rida snyggt, säger den lyckliga vinnaren efter klassen.
  
Så var det avgjort, en lång kvalsäsong har avslutats med en rafflande final. Inte mindre än tre av de tio C-ponnyekipagen blev dock uteslutna efter att ryttarna ramlade av.
En som lyckades hålla nerver – och sits – i styr var vinnaren Jolin Johansson på Santiago. De fick sammanlagt 147 poäng av domarna Henrik von Eckermann och Björne Carlsson.
Hon berättar mer om sin ponny:
- Han har gått som vildhäst på Gotland när han var yngre. Han är inte renrasigt russ men han stod där som ung. Sedan har han ridits på SM och gått upp till medelsvår. När ryttaren som först tävlade honom hämtade honom på Gotland kom han galopperande ut ur skogen, han gick i flock där, säger Jolin.
  
"Kunde knappt rida"
Hon tränar för Felicia Brundin och Robin Ingvarsson, och det är till största delen Felicia som har gett henne tänket kring en bättre sits.
- För två år sedan kunde jag knappt rida, men efter att Felicia började hjälpa mig har det blivit mycket bättre. Vi tränar mycket markarbete och det har gett resultat, säger Jolin.
Tolvåringen har bara ridit Santiago i fyra-fem månader och det var första gången som ponnyn gick i Scandinavium.
- Han var väldigt pigg och het men det är bara roligt, han tittade runt en del men var ändå inte tittig på hindren, säger hon.
Målet är att rida Baltic Cup på Santiago och att uveckla ridningen ytterligare.
- Jag tycker att det är bra med stilbedömning. Det är viktigt att fler rider bättre, säger hon.
   
Text och foto: Ida Röök
  
Fullständigt resultat här.
   


Jan Fristedt kommenterade finalen medan Henrik von Eckermann och Björne Carlsson dömde.
  


Under ett ärevarv med tio heta C-ponnyer kan det gå minst sagt vilt till...
     


Så vilt att vinnaren dessvärre ramlade av. Men snabbt upp igen – det gick bra.
   


Läst 11344 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Se finalen i GP-Ponnyn live



  
Även finalen i GP-Ponnyn sänds live via nätet. Denna gången är det dock inte SVT som står för sändningen utan huvudsponorn GP. 
På GP.se kan du följa finalen direkt. Den kommenteras av Lotta Björe och kommer efter sändningen även att finnas tillgänglig på GP TV.
 
Till direktsändningen
Alla TV-tider med sändningslänkar 

Om tävlingen
GP-Ponnyn är en stilhoppning där domaren även tittar på ekipagets utseende, ryttarens sits, vägval, tempo och rytm. Den arrangeras av Göteborgs-Posten med final under Gothenburg Horse Show, för 24.e året i rad.
   


Läst 8972 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Louise: "Hon vill vinna lika mycket som jag"


 
  
Louise Torgersen kommer andfådd, men leende, till presskonferensen. Ett ärevarv och en intervju med SVT har just klarats av.

– Jag är jätteglad. Det här värderar jag högt, säger hon om vinsten i Krafft Young Rider Cup.
  
Det var inget dåligt meeting den unga ryttaren fick till. Med en tredjeplats i första kvalet och en vinst i andra krönte hon det hela med att vinna även finalen.
– Min häst vill vinna lika mycket som jag, säger hon.
Förra året, och året innan det, vann hon och Alisia juniorfinalen i Scandinavium.
– Men det här värderar jag högre. Det är alltid roligt att rida här och jag hoppas vinna många gånger till.
  
Ska upp i klasserna
Nu satsar hon på att rida högre klasser med Alisia, de ska börja hoppa 1,50 inom kort och första anhalt blir Arezzo om ett par veckor.
– Att bli young rider innebär snäppet högre och svårare, så vi tränar på, säger den lyckliga vinnaren.
Men någon rast och ro blev det inte direkt efter finalen, fem hästar väntade hemma i stallet.
– Jag ska hem och rida dem nu och sedan tillbaka hit igen för att fira en kompis som fyller år.
  
Flytt till Holland
Tvåa i klassen blev Elina Petersson på Valentino. Hennes fulltidssatsning på ridningen har lönat sig.
– Jag har varit mycket i Holland och tränat, och flyttar även dit nu i vår. Det har gjort stor skillnad för mig då jag har utvecklats mycket i min ridning, säger hon och fortsätter:
– Jag är mycket mer fokuserad nu, sitter mera stilla framför hindren utan att dra i tyglarna, och rider bättre.
  
Ska också till Arezzo
Rebecca Hallberg Fischer var mycket nöjd med sin tredjeplats som hon tog tillsammans med Urco d'Hoyo.
– Det är mitt första år som young rider så det här måste man ju vara nöjd med. Vi ska också till Arezzo och tar det sedan som det kommer. NM är ett mål senare i år, säger hon.
Rebecca och Louise går sista året på gymnaiset, det innebär mycket bortavaro från skolan, med tanke på hur deras satsning på hoppningen ser ut.
– Jag längtar till studenten så att jag kan hålla på med hästar på heltid. Det blir en del hemstudier, men det går bra, säger Rebecca.

 

Text och foto: Ida Röök
   


Elina Petersson kunde kosta på sig ett leende redan över sista hindret. 
   


Louise Torgersen och Alisia var oslagbara.
  


"Hur snabb var jag egentligen?"
  


Louise hämtar andan innan intervjun med SVT.
  


Tre glada tjejer.

  
------------------------


OM KLASSEN


Det blev en tuff kamp när Krafft Young Rider Cup avgjordes på lördagsmorgonen. Finalen gick över 1,45-hinder med grundomgång och omhoppning. Fyra ekipage nollade på den tekniskt tuffa banan och till slut stod Louise Torgersen som segrare. Det blev en hel del fyrafelare i klassen, möjligen såg hästarna lite trötta ut.

 
Louise Torgersen gav sina motståndare en riktigt fight. Men med en tredjeplats och en vinst i kvalomgångarna tidigare i veckan blev hon oslagbar när hon lyckades hålla ihop det även under finalen.


Förra året var Louise junior och red hem segern i Morgondagens vinnare tillsammans med Alisia, nu har alltså ekipaget gått upp för att rida YR-klasserna. Trots att höjden på hindren blir högre räds inte Louise för att rida fort, och tog hem segern med tre sekunder till andraplacerade Elina Pettersson på Valention.

Resultat


Läst 7393 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Lördag: Dags för finaler i Scandinavium


 

Arkivfoto: Annelie Lundkvist

 

Visst har det varit allvar innan, men i dag kan man nog säga att ribban höjs ännu ett snäpp för ryttarna i Scandinavium.

 

Två finaler ska avhandlas och världscupdressyren ska avgöras, plus att det blir internationell hoppning och show. Dessutom avslutas kvällen med prestigefyllda och pengastinna Gothenburg Trophy. En svensk nationalsång som avrundning på lördagen hade inte suttit fel va?

  

9.00 Krafft Young Rider Cup-final hoppning över 1,45-hinder med omhoppning. Startlista här.

  

10.30 GP-Ponnyn final. Stilhoppning för ryttare som rider ponnyer i kategori C. Startlista här.

  

13.20 Internationell poänghoppning med Jokerhinder, höjd 1,45. Startlista här

  

17.00 Världscupdressyr, Grand Prix kür med många svenska ekipage. Ska Patrik Kittel lyckas rida hem segern eller är det tyskt i topp som gäller även i dag? Startlista här.

  

21.00 Gothenburg Trophy, internationell hoppning över 1,55-höjder. Många vill åt den ärofyllda vinsten i den klassiska klassen, svenskarna lär göra sitt för att lyckas. Startlista här.

   

Helgens TV-tider och sändningslänkar
Start-och resultatlistor som uppdateras löpande


Läst 7265 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Tv-tider från Gothenburg Horse Show



Missa inte helgens tävlingar, även om du inte är på plats.
FOTO: Annelie Lundkvist

    

SVT sänder självklart från Gothenburg Horse Show. Förutom sändningar i de sedvanliga kanalerna kommer de att sända live direkt på nätet flertalet gånger under helgen. Här är hålltiderna för er som inte kommer att ha möjlighet att följa tävlingarna på plats.
    
Fredag 28 februari
14.40-16.45 SVT Play: Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, live
17.00-17.55 SVT1: Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, sammandrag
    
Lördag 1 mars
09.00-09.55 SVT Play: Krafft Young Rider Cup final, live
15.45-16.35 SVT1: Krafft Young Rider Cup final, sammandrag
17.00-19.50 SVT Play: Reem Acra FEI World Cup Grand Prix Kür, live
21.05-22.50 SVT Play: Gothenburg Trophy, internationell hoppning, live
21.45-22.45 SVT2: Reem Acra FEI World Cup Grand Prix Kür, sammandrag
   
Söndag 2 mars
15.00-17.00 SVT1: Longines FEI World Cup Jumping, live
 

 
SVT-sportens Lotta Björe och Roger Blomquist kommer vara på plats i Göteborg.
Arkivfoto: Annelie Lundkvist
 


Läst 10556 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 7 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.