Redaktionen - WDM: Succéstart för Tinnes nya kür
JAN
29

WDM: Succéstart för Tinnes nya kür


Natten till söndag svensk tid avgjordes World Dressage Masters-küren i Wellington, Florida. Och rent placeringsmässigt blev det en repris av Grand Prix-resultatet - Steffen Peters från USA etta, Charlotte Dujardin från Storbritannien tvåa och svenska Tinne Vilhelmson Silfvén trea.
 

Marginalmässigt var det dock en knapp seger för Peters denna gång. Han vara bara fem hundradelar bättre än Dujardin (83,70 vs. 83,65 procent) - och då hade hon ändå en grov miss alldeles i början av programmet, då Valegro tappade balansen i en travökning och föll in i galopp.
- Jag hade en härlig känsla i dag. Efter gårdagens prisutdelning då Valegro blev väldigt uppspelt var jag lite orolig för att komma in på banan igen. Men i dag kunde jag rida honom på ett helt annat sätt, säger Charlotte - som avslöjar att hon jobbar på en ny kür med högre svårighetsgrad.
 

Tinne Vilhelmson Silfvén red sin nya kür, med bland annat Fred Astairs Puttin' on the Ritz, för första gången på tävling. Svårighetsgraden är hög och linjerna originella, dessutom passar musikens härliga takt verkligen Favourit - och domarna gillade vad de såg. Betalningen blev 78,25 procent vilket Tinne tror kan vara hästens kür-bästa. Men hon är inte helt säker, måste hem och dubbelkolla... 
- Jag är väldigt nöjd med Favourit, det var riktigt kul att rida i dag. Men samtidigt hade jag fullt upp med att koncentrera mig på att försöka hålla takten till min nya musik. Steffen Peters och Charlotte Dujardin kan mycket väl vara de som tar guld och silver på OS i sommar. Så att bli slagen av dem ser jag verkligen inte som något misslyckande, säger en märkbart glad Tinne.
 

Minna Telde fick rida küren, men var inte riktigt frisk från magsjukan. Dock red hon med mer tryck än i går och fick 71,00 procent av domarna för sin U2-kür. Vi sprang på Minnas tränare Cecilia Kling Kristoffersen efteråt och hon kände sig också lite krasslig. Tydligen misstänks det att något elakt virus härjar på det hotell där flera av ryttarna är inhysta. Även Carl Hester har blivit magsjuk och skämtade efter sin ritt om att han varit rädd för att behöva ta en toalettpaus mitt i programmet.
 

Steffen Peters menade att Ravel aldrig har gjort en bättre kür än i dag. 
- Det kändes underbart, han hade till och med mer power än i går. Men samtidigt var han avslappnad i exempelvis skrittprogrammet, säger USA:s bäste dressyrryttare med ett leende.
 

Antonia Ax:son Johnsons företag Axel Johnson Group är huvudsponsor för WDM - och hon var prisutdelare i Florida-küren. Antonia passade på att berömma Wellington som stad.
- Förra året blev jag övertalad av min dotter som rider hoppning att komma hit. Då upptäckte jag att Wellington är den mest fantastiska plats som finns för hästar och hästfolk. Stämningen är positiv men tävlingsinriktad, det förekommer inte alls skvaller och rykten på samma sätt som ibland kan vara fallet i Europa. I år kom jag tillbaka hit och har skaffat en egen gård. Så nu är jag Wellington-invånare!
 
Text:
Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren

 
Fullständigt resultat

taggar


liknande webbartiklar


Läst 57842 ggr

Fler inlägg

JAN
01

Rösta fram Årets pryl 2016!

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras i Hippson nummer 1 2017 (i butik 22 februari), samt här på nätet i samband med att tidningen kommer till prenumeranterna.Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för åttonde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
  
Täckesknäppning för ökad rörelsefrihet
Från irländska Horseware kommer denna frontknäppning à la fyrpunktsbälte. Knäppningen sägs ge extra mycket rörelsefrihet eftersom den följer hästens bog. Spännet är tillverkat i polypropylen och ska klara temperaturer från -25 till +40 grader.
Cirkapris: Från 699 kronor (beroende på täckesmodell)

Läs mer hos Horseware 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Matta som skyddar golvet i transporten
Svenska First Mat är en formgjuten transportmatta med flexibla kanter, som skyddar hästsläpets golv. Den sex centimeter höga kanten ser till att urin inte kan tränga ner och förstöra golvet. En bonus är att produkten även kan användas som vattenmatta vid hoppning.
Cirkapris: 2.995 kronor

Läs mer hos First Mat

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Anatomisk massageborste för hästar
Dressyrduon Anne-Carin Klinge Sporrong och Carina Gerken Christiansen är idéskaparna bakom den anatomiska massageborsten Rubster. Dess form ger bra grepp och den sägs förbereda hästens muskler inför det stundande ridpasset. 
Cirkapris: 119 kronor

Läs mer hos Rubster

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ekologiska tyglar med säkerhetsspänne
Smart Rein är en svensk produkt där miljön och säkerheten står i fokus. Lädertyglarna har säkerhetsknäppning i ändan, så om olyckan skulle vara framme och du eller hästen fastnar går de enkelt upp. Lädret är ekologiskt garvat, utan farliga kemikalier.
Cirkapris: Från 849 kronor

Läs mer hos Smart Rein

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Tränings-app som mäter ditt ridpass
Svenska Equilab är en app som bland annat mäter var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Appen fungerar som en riddagbok som loggar ridpasset, efteråt får du en analys med olika medelvärden. Lite som ett Runkeeper för ridning.
Cirkapris: 0 kronor (betalversion kommer längre fram)

Läs mer hos Equilab

_ _ _ _ _ _ _ _ _  

Slowfeeding i hagen – fast utan nät
Hay Saver är tillverkad av tjock, frosttålig plast – syftet med produkten är att ge hästen en naturlig ätställning. Beroende på hur locket används kan baljan erbjuda långsamt eller normalt ätande. Dessutom kan den nyttjas som en helt vanlig vattenbalja.
Cirkapris: 2.050 kronor

Läs mer hos Horse Hay Feeder
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se. 
  
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska ha gått att få tag på i svenska butiker eller på nätet med leverans till/inom Sverige under 2016 (inte nödvändigtvis under hela året). Produkten behöver dock inte vara helt ny.
    
Omröstningen pågår till och med onsdagen den 18 januari. Vinnaren presenteras här på nätet, samt i Hippson nr 1 2017.


Läst 296758 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12

Se Dubbeldams clinic – 3x2 biljetter i tävlingspotten


Pressbild: Flyinge
  
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
  
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
  
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
  

SÅ HÄR TÄVLAR DU
Tävlingen är avslutad!
Följande personer vann två biljetter var till clinicen:
Rebecca Andersson, Fjärås
Lina Mattsson, Blentarp
Cindy Lindahl, Malmö
Stort grattis säger vi på redaktionen!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 mars 2016. Lottningen bland de rätta svaren görs av Hippsons redaktion och går inte att överklaga. Pristagarna meddelas per e-post och presenteras här på sidan. Eventuell skatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller något annat pris.
Genom att ställa upp i tävlingen godkänner du att Hippson får skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Det går när som helst att avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.
Läs mer om clinicen på Flyinges hemsida


Läst 363395 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06

Vill ni i ditt stall få besök av Hippsons stallfixare?


  
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen


Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
  
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
  
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: anki@hippson.se


Läst 383359 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionen »Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Redaktions senaste
Arkiv