Hippologbloggen

7 dagar kvar av terminen. Endast 7 dagar. Om vecka har de flesta i klassen åkt på det sommaren har att erbjuda dem och sakta men säkert töms Flyinge på studenter. Igår examinerades Unghästutbildarna och hovslagarna likaså. Så det börjar bli riktigt tomt på anläggningen. Denna bloggen kommer ligga lite vilande under sommaren och drar igång igen ordentligt när år två på strömsholm startar första september. Men självklart kommer jag komma in och uppdatera er om vad som händer då och då, kommer inte kunna hålla mig undan skrivandet känner jag!

Igår hoppade jag Cherry på stora gräsbanan där Flyinges senaste tävlingar gått av stapeln. Vi fick göra som på tävling att vi hoppade fram på framridningen och sen in för att direkt hoppa en bana på tävlingshindrerna. Jag trodde Cherry skulle bli lite tittig och spänd eftersom han aldrig gått där innan eller sett hindrerna över huvud taget. Men inte då! Mitt hjärta sväller över av stolthet över honom och hur han utvecklats. Han sög fin på hinder och bråkade inte ett enda dugg utan vår runda gick nästan helt utan en massa "av och på ridning". Har en bra känsla inför helgens pay and jump!

Inte världens bästa bilder men hästen är fin :)


Läst 12759 ggr Kommentarer Kommentera

I helgen var jag ju funktionär på Flyinge Future Cup. Det var strålande sol (minus lite busväder på lördagmorgon) och vi fick oss en fin "bonnabränna" allihop. Långa dagar blev det men som tur är så vet Flyinge hur man håller sina funktionärer på gott humör och matade oss med god mat och första klassig fika under hela dagen. Såhär glada blev vi då:

Vi hade även med en vattengrav på helgens tävlingar och experimenterade med att färga vattnet i den. Vad gillar ni blåa resultatet? Vi tyckte det blev jättesnyggt. Mindre snyggt tycker nog ryttarna som kanske ramlar i med sina vita ridbyxor ;)

Idag har vi haft skolmästerskap på skolan. Det innebär att gymnasiet, hippolog 1 & 3 samt beridarprogrammet fightas mot varandra i dressyr och hoppning. Två i klassen väljs ut till varje gren och sen rids ett dressyrprogram och en hoppbana (stilbedömning) på den nivå som utbildningen ligger på. På så vis kan alla studenter tävla mot varandra. HP1 ställde upp med hejaklack och mutade domarna med fika, vi får väl se hur långt det räcker! Imorgon får vi veta reultatet. Heja HP1!! 


Julia och Hanna på våra skolhästar Quick Nick och Stakka bo efter dagens hoppning!


Läst 11640 ggr Kommentarer Kommentera

Så var antagningsproven gjorda och alla som sökt hippologprogrammet i år har fått visa vad de gått för. Lycka till nu allihopa när när urvalet skall ske. Ni som kommer in, GRATTIS! Ni har ett otroligt roligt år framför er på Flyinge!

Helgerna har ju förr gått åt till att plugga och jobba ikapp alla inlämningar som man inte hinner med under veckorna. Men eftersom jag gjort klart allting nu i teorin så kan jag ägna mig åt sånt som är roligt istället! (Nu kommer jag få bastning av mina lärare, såklart hästteori är jätteroligt det med haha). Så det blev funktionär på helgens ponnytävlingar som går på gräsbanan hos oss på Flyinge. Där står vi och ser såhär snygga ut:

Jag är även jätteglad då jag bestämt mig för att stanna kvar här under sommaren! Så jag får andas Flyingeluft ända fram till dess att Strömsholm öppnar upp sina portar för mig i höst. Det innebär även att jag kommer kunna träna med Cherry i tre månader till. Det firades med att anmäla oss till en Pay&Jump nästa söndag. Ska blir spännande och se om Cherryberry kan hoppa annat hindermaterial lika bra som Flyinges!


Läst 10432 ggr Kommentarer Kommentera

Det är verkligen full rulle här på Flyinge nu. Jag är där från tidig morgon till kväll då vi har många fler hästar att ta hand om nu under antagningsveckan. Ansökningsantalet var såpass stort så Plönnige ridgymnasium har fått hjälpa till och stötta oss med lite hästar. Så nu är stallarna proppfulla hos oss!

Det är även proppfullt med hippologsökande som kämpar på med sina prov. Hur har det gått för er? Överlevde ni? :) Två dagar är avklarade, three to go! På fredag släppar jag stallansvaret lite grann och skall ha en grupp att gudia och följa. Skall bli roligt att träffa er lite mer!

Som tack för att vi ställer upp och hjälper till med proven så bjuds vi på middag imorgon på Flyinge. Lyxigt värre!

Igår hade vi möte med Strömsholms lärare och vår studierektor. De berättade lite mer om år 2 och vi fick ställa alla frågor som vi hade. Är så superduper övertaggad på år 2 nu. Längtar efter att få bli drillad ända ut i fingerspetsarna!

Nu skall jag (som alla andra dagar) stupa i säng! En ny dag väntar imorgon och den börjar 06.30 i stallet :)


Läst 10702 ggr Kommentarer Kommentera

Vaknade upp till en regning söndag idag. Lite trist men det är väl då man skall ta itu med saker som man borde göra.  Så som att städa, tvätta samt det sista skolarbetet som är kvar. Endast två inlämningar kvar sedan är jag klar med år 1 av hippologen! Känns inte riktigt som att det är sant. Detta året har gått otroligt fort men ändå har man gjort och lärt sig så mycket!

Fredag och lördag bjöd Flyinge iallafall på sol och då passade jag på att göra saker som jag tycker om istället. Som att rida!

Min vän Hannas fina Sandor, 7årig valack efter Sandro Hit.

Cherryberry ville också vara med på Hippson så han tog en selfie. Mycket nöjd över att ha hoppat en 90cm bana på träningen i torsdags. Felfritt!

Sen tog vi en tillsammans <3

Imorgon väntar det 20 stycken kanske blivande hippologer på att få göra sitt antagningsprov. Välkomna till oss! Kör hårt :)


Läst 11328 ggr Kommentarer Kommentera

Så var det dags! Antagningsprov! Nästa vecka går det av stapeln hos oss på Flyinge och vi hippologettor skall agera guider under hela veckan. Förstår att det är många nervösa och förväntansfulla ryttare därute just nu! För ett år sedan satt jag ju själv i samma sits och ville av hela mitt hjärta att jag skulle bli godkänd och få en plats bland de 30 som skulle tas in på hippologprogrammet 2013.

Så? Vad kan jag säga om denna dagen? Det bästa tipset jag kan ge är att var förberedd! Är du förberedd lovar jag att du kommer känna dig lugnare. Jag kommer ihåg att jag innan mitt prov såg en film på Hippson där Jens Fredricson skulle förbereda sig inför Göteborgs horse show och sa "Jag ska vara förberedd, jag tänker inte låta det gå dåligt, förberedelse är A och O." Så kände jag inför antagningsprovet också. Skulle jag göra det då skall jag veta att jag gjort allting för att kunna lyckas. Så jag förberedde mig. Red massor av hästar, tränade på de övningar som beskrevs i antagningspapprena med olika hästar för min tränare, både dressyr och hoppning. Jag tog häst vid hand lektioner och lusläste teoriböcker.


Såhär såg det ut när jag gjorde min analys av häst vid hand för Mats Mellberg och Karin Engström

Visst var det säkert många som kom in utan att ha lagt ner sig så mycket som jag gjorde, men jag kände att jag inte ville lämna det åt slumpen.

Så träna, andas, ät mat! Det skall vara pirrigt, det är ju det som är lite tjusningen med det! På hippologen kommer du bli bedömd hela tiden så det är bara att vänja sig. Ha koll så du har allting med som stövlar, hjälm, sporrar samt dig själv. Putsa din utrustning och var hel och ren. Läs igenom de utskickade papprena noga, le och var glad så du slappnar av lite. Detta kommer bli en upplevelse jag är säker på att du kommer att minnas länge i ditt liv. Vi i klassen pratar ofta om våra prov och skrattar åt varandras tabbar. Men vi kom ju in ändå!

Ska bli kul att träffa er under veckan. Kom gärna fram och säg hej om ni ser mig! Jag kommer vara i stallet och gudia under hela veckan.

Stort Lycka till alla blivande hippologer! Här är filmen, titta och inspireras av denna människa!


Läst 13651 ggr Kommentarer Kommentera

Gårdagen var lyckad och nu står jag med en hästsskötarexamen i min hand! Efter att bland annat ha satt ihop ett kandar framför Bo Jenå och hetsknoppat Flyingeknoppar på 20 min (mitt rekord innan låg väl på en timme kanske haha) så stod det 12 hippologer godkända vid dagens slut!

Idag släpptes hippologerna ut på vägarna i Skåne, glada i ösregnet åkte vi på studiebesök till Skaneyland som är en islandshästuppfödning med inriktning på sporthästar. Vi blev varmt välkomnade på Skaneyland och de visade oss runt på deras charmiga gård där de har stora lösdrifter med hingstar, ungston och avelsston. De har även inackordering och kunde ha upptill 80 hästar på gården! Vi fick träffa hingstar, ston med föl i mage, ston med föl utanför magen samt se när en 10årig hingst visade upp olika gångarter och vi fick berättat för hur de tänker vid tävling och hur de tränar sina hästar.

Kan säga att de vann våra hjärtan när de serverad fika där vi stod och frös, blöta av regnet. Det är något alla borde ta till sig! Ska man vinna en hippologshjärta så mata oss med fika, vi är era vänner för resten av livet sen ;)

Dagen avslutades med att jag red markarbete med en av våra körhästar för Hanna Carlsson, hopptränare på Flyinge. Bonneville skötte sig jättebra och tyckte det var roligt med cavaletti. Lite ovant att inte ha vagnen därbak att ta hänsyn till tror jag. Han var jättepigg och busade järnet, nöjd över att skuttat över 50 cm!


Läst 11857 ggr Kommentarer Kommentera

Hej mina vänner! Jag är fullt upptagen med att plugga till hästskötarexamen som går av stapeln imorgon. Vi är några stycken i klassen som inte tagit den så imorgon får vi en chans av Flyinge att avlägga provet.

Så länge får ni se hur det gick när jag fick grooma bakom Cecilia Qvarnström när hon körde lite maraton med vår skolhäst Jesper. SÅ ROLIGT!! Det adrenalinet är svårt att hitta någonstans. Kunde inte sluta skratta efteråt!


Läst 10820 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är jag tacksam att jag investerat i ett par gummistövlar innan jag kom hit vill jag lova! Regnet har hittat till Flyinge och är tydligen här för att stanna. Men inget ont som inte har något gott med sig. För Flyinge har numera slagit ut i grönska och skogarna liknar som något taget ur sagan om ringen nästan. Så vackert!


Man blir lite lerig vid hagbyten...

I takt med att gräset har växt upp har vi nu börjat vänja hästarna vid det genom att låta dem betas en liten stund varje dag. Vilket uppskattads av de som får beta, men det har oftast en avundsjuk publik.

Idag hade gymnasiet "Vårdag" på Flyinge och bjöd på show, ponnyridning, westernridning och körning. Några tjejer ut vår klass var med och bidrog med en kadrilj. Grymt jobbat av duktiga hippologettor då det inte funnits så mycket tid att träna. Såhär snygga var dom!

Showen bjöd även på agility med kvicka och inte så kvicka hundar;) Min bulldog Selma var med i publiken och hejade på! Så nu är jag såklart sugen på att träna agility igen med henne efter att ha blivit inspirerad idag. Gjorde det lite hemma i värmland och för att vara bulldog så är hon väldigt smidig. Framför allt är hon totalt orädd och kvick. Får kanske bli ett projekt under sommaren!


Läst 7744 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det ju onsdag och onsdagar betyder ju numera hoppträning för Astrid Antonsson för mig och Cherry! Jag funderar om det finns någon möjlighet att installera nödbroms på hästar nu förtiden? OJ vad han har ändrat inställning till hoppningen nu. Han är så TAGGAD! Men visst är det underbart att han verkligen hittat hoppglädjen och självförtroendet.

Jag skall väl inte sticka under stolen med att jag älskar att han har så mycket vilja och ibland (men bara ibland!) kanske jag låter honom få busa lite, men det är ju bara för att jag själv blir så taggad av hoppning. Nu måste vi jobba på att hitta bättre kontakt och få till lite dressyrarbete mellan hindrena för att få bort att det blir så mycket "av och på" ridning. Det är verkligen som de säger, det är mellan hindrena som det svåra arbetet sker!
Så mycket man lär sig av dessa unghästar!


Solen tittade fram när vi skrittade hem efter att himlens portar öppnat sig hela dagen.

Hur tror ni förresten det gick när vi testade på maraton på körningen idag? Lät Cissi oss få känna på lite tempo och svängar? Jag kan väl säga att jag aldrig skrattat så mycket under en körtur som idag. WOW! Hej adrenalin! Filmbevis kommer upp på bloggen framöver.


Läst 7123 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.