Hippologbloggen

God Jul kära läsare!

Tänkte kika in här en snabbis med en liten hälsning.! Även om det är lika varmt och grönt som på midsommar förtillfället så känner jag ändå lite julkänsla. Jag är kvar i Strömsholm hela jul och nyår. Dels på grund av stalltjänst på skolan men också för att jag har en del kurser på Stora Ekeby. Självklart hinner vi även med lite jul och nyårsfirande ändå.

Stod faktiskt och tänkte på det i morse på morgonstalltjänsten. Att på Julafton skall man ju umgås med sin familj, lyssna på julmusik och det spelar egentligen ingen roll vad man gör bara man är med varandra. Man kan tro att när man är 30 mil från familjen och spenderar tiden då Kalle Anka är i sadel att det kan kännas lite tråkigt och vemodigt. Men jag kan säga att det är precis tvärtom. För de tjejer som finns i min klass, som jag har känt i 2,5 år och levt sida vid sida genom tårar och skratt, de har ju blivit min familj också och det känns jättebra att få fira jul med dem.

Så att med radion som spelar julmusik, bästa vännerna få spendera tid med det som är ens största passionen här i livet; Hästar! Det är a Very Merry Christmas and a Happy New Year!

Tack för i år bästa läsare. Vi ses i 2016 då tar vi nya tag, går in i sista andningen och kör slutspurten av hippologprogrammet. Missa inte det!


En gammal snöig bild på Cheeba får stå för Julandan!


Läst 20761 ggr Kommentarer Kommentera

Här ekar det tomt minsann. Ni får helt enkelt stå ut tills denna period med våra dubbelscheman är över om en vecka. Jag är helt slut. Man har verkligen skjutit i höjden i utvecklingen, men det känns i kropp och knopp kan jag lova. Ska bli skönt med lite ledigt över jul och ladda batterierna till praktiken som börjar direkt efter nyår.

Jag har tyvärr fått ge upp mina tankar om att praktisera hos en tränare. Jag kände att jag måste ta min hälsa i första hand och ta det lite lugnare en period. Vilket då innebär att jag vill vara på ett ställe där jag känner mig hemma, är nära och som jag vet skulle ta hand om mig och mina praktikprojekt på bästa sätt. Nämligen Stora Ekeby ridklubb! Så jag kommer göra min praktik där och samtidigt kunna träna och tävla Cheeba på sidan och kanske något mer projekt... Time will tell. Men det känns bra! Ibland behöver man backa bandet och lyssna på kroppen och knoppen. Sen är jag redo för sista perioden av hippologen, den kommer bli så grym!

Jag har valt att rikta in mig på hoppning sista perioden och det känns riktigt bra. Att jag sedan näst intill fått ett ja (läs krävt) att jag kommer få Arwen även sista perioden gör det hela ännu bättre. Har nog aldrig känt mig så hemma på en häst. Hon är outstanding! Vi är som handen i ridhandsken som ler och långhalm... ja ni vet! Undrar om Strömsholm skulle märka om hon försvann till sommaren... På träningar nu är vi uppe och nosar på 130 banor och det känns säkert och tryggt. Hon har uppfostrat mig väl och vi litar verkligen på varandra.

Cheeba har en lite lugnare träningsperiod framför sig December/Januari. För att sedan komma igång i Februari och kunna starta lite i mars om allt går enligt planerna. Här får ni en film från vår senaste träning med serier för att öva upp styrka och teknik. Jag har även börjat introducera galoppbyten för henne, hon har ju superbalans och kan gå i förvänd kors och tvärs så jag har varit lite orolig för detta momentet men faktiskt så gör hon det riktigt bra!

Hur mår ni där ute annars? Har jag några blivande hippologer som läser? Kommentera gärna vad ni vill läsa om. Har ni några funderingar om hippologen, mig, Strömsholm eller hästeriet i allmänhet, Im all yours! Är sugen på ett riktigt insnöat inlägg om tankar och känslor. Hit me!


Läst 19048 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.