Stalldrömmar

Det blir en annorlunda påsk i år. Ingen påskmiddag och ingen familj på besök. Jag ska mest jobba och rida – det är som vanligt! Tur att jag älskar mitt jobb! På söndag håller jag tömkörningskurs hos Båstad Ridklubb. Det finns fortfarande några få platser kvar så om ni är sugna på att lära er mer om tömkörning så passa på och boka en plats!  

Annars är den vanligaste frågan just nu ”Hur går det med stallet?”. Svaret är att efter att byggarna packet ihop så har vi återgått till den snigeltakt som vi hade vant oss vid innan de kom. Covid19 fortsätter att ställa till det för oss. Vi har fortfarande ytterst begränsad tillgång till barnvakt, och med andra ord extremt lite tid över att faktiskt bygga. Svärfar som är vår elektriker har varit så flitig man kan vara när arbetet avbryts av corona-varningar lite titt som tätt. Arbetet går dock sakta men säkert framåt och nu är det verkligen inte mycket kvar! Längtar tills jag kan tända alla lamporna och visa er hur fint det blir! Jag lovar att det kommer ett inlägg dedikerat till el och belysning så småningom, men jag tänkte vänta tills det blir färdigt! Tills dess vill jag bara betona vikten av att anlita behörig elektriker. Elfel är en av de vanligaste brandorsakerna i stall så jag skulle aldrig våga chansa.

Jag har inte träffat mina föräldrar på över ett halvår, och innan dess var det också 6 månader. De var här för drygt ett år sedan då covid19 precis kommit till Sverige. Strax efter att de åkt hem infördes de första reserestriktionerna som gällde i våras. Sen var de här i slutet av augusti, då smittspridningen var låg och man kunde vara mycket utomhus. Det känns lite som om det är en kamp mot klockan just nu. Pappa fick sin första dos vaccin nu i veckan, och det känns så himla bra! Nu väntar jag bara på att mamma ska få den också så kan de komma hit!

I övrigt så rullar livet på. Jag har besiktigat bilen och släpet och som vanligt så var det lite som skulle fixas. Hästarna är friska och känns fina så det är riktigt roligt att rida just nu. Längtar efter att få tillbaka släpet från verkstaden i nästa vecka så jag kan åka och träna lite. Vi har haft helt fantastiskt fint väder! När det är vindstilla och soligt så har jag världens bästa jobb! Men under våren så har jag suttit mycket på kontoret. Dels är det bokföringen som varje år ska färdigställas och gås igenom innan den ska in till revisorn för bokslut. Dels har jag suttit med alla våra byggkvitton som ska skickas in till jordbruksverket. Det var kvitton från 2016 till nutid som skulle gås igenom. Det tog sin lilla tid, men nu är det nästan färdigt och jag kan andas igen. Och som om inte det vore nog så har vi fått backning av kommunen att vi måste byta ut vårt gamla avloppssystem som är nästan 50 år gammalt, och inte riktigt når upp till dagens standard. Så mitt i allt har jag fått läsa på om avlopp och minireningsverk. Men nu börjar jag se en ljusning på allt kontorsslit, vilket känns skönt. Nu är det ”bara” de sista offerterna för bygget som ska gås igenom och jämföras en sista gång (vissa av offerterna är gamla och behöver aktualiseras). Jag kan bli lite trött på allt planerande som måste göras innan man liksom kommer igång och ser resultat. Det är ju kul att designa och inreda. Inte lika kul att ta in offerter på reglar, isolering, gipsskivor och pemslang m.m. Men det måste göras om det ska bli bra, så vi kan sätta igång och bygga det sista så vi kan börja använda vårt nya fina stall!


Läst 84129 ggr Kommentarer Kommentera

Om Marie
Passionerad dressyrryttare som bor med sin man och två hästar. Arbetar som beridare och tränare samt älskar bra mat, fina kläder och musik.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.