Saras vardag

Film från hoppträningen igår med Rivica :)

 

 





Läst 3805 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har det varit fullt ös medvetslös. Och ösregn på det också. Ett jäkla ös med andra ord!


Först blev det att longera Hedda. Skulle egentligen ridit, men som sagt, ösregn. Hur mycket kan det regna på en dag egentligen? Och vart kommer allt ifrån???


Efteråt blev det att åka med Marco till dressyr-Eva. Han var jätteduktig och hans bästa lektion hittills! Han utvecklas hela tiden och idag kände jag verkligen skillnad från förra veckans lektion. Han kändes mycket starkare :) Mamma filmade lite på slutet också :)




Efter dressyren var det raka vägen till hopp-Ewa för hoppträning med Rivica. Har inte hoppat henne sedan innan hon var skadad, så det var ett tag sedan. Men hon kändes fin och verkade tycka det var kul, så ska ta henne på nästa veckas träning också. Video på hoppträningen kommer imorgon :)


Läst 3974 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
05
2012

Började i morse med att dressyra lite i paddocken med Marco :) Tränade mycket skänkelvikningar, öppna och serpentiner. Till vänster gör han jättefina skänkelvikningar och öppnor, och ganska bra öppnor till höger, men skänkelvikningarna till höger är väldigt jobbiga. Pressar jag på lite extra så protesterar han genom att sakta av. Gjorde några gånger med bara lite tvärning och på slutet satt jag ner i traven och pressade på lite extra och då gick det bättre :) Det märks att han blivit starkare, och då märks också vad som är lite jobbigare :)

 

Efter jobbet åkte jag till skogen med Hedda för fullt ös. Mycket trav och galopp på ridspåren och sedan travade vi hela den hårda grusvägen tillbaka till transporten. Bra för benen :) Här nedan är förresten filmen från 130 cm igår med Hedda :)

 

 






Läst 4039 ggr Kommentarer Kommentera

Lilla Edet idag igen, fast med Hedda :) Hennes första tävling sedan Falsterbo. Hoppade en klass, 130 cm, fast var även anmäld till 135 cm. Hedda kändes lite loj på framridningen och framhoppningen, men inne på banan blev hon som vanligt lite mer taggad, men hon var ändå riktigt som hon brukar.


Hon hoppade fint och felfritt i grunden och i omhoppningen rev vi tyvärr sista hindret. Laddade på ordentligt och fick ett bra framåtläge på sista oxern, men ena bakhoven var en halv centimeter efter och tyvärr föll bommen. Men Hedda kändes fin och hoppade fint, men som sagt, inte så taggad som vanligt. Ringde och pratade lite med Ewa och vi kom överens om att jag skulle stryka 135cm. Hon gjorde ändå en bra runda som jag är nöjd med, men hon var helt enkelt inte helt i form idag och då är det onödigt att hoppa en klass högre när hon kanske inte har lika mycket energi kvar till den som hon hade haft i vanliga fall :)


Är dessutom anmäld till Kungsbacka nästa helg, till en 130cm på både lördag och söndag. Laddar om till det :)


Film kommer!


Läst 4366 ggr Kommentarer Kommentera

Här är filmen från Lilla Edet idag när Marco och jag hoppade 100 cm :) Min duktige lille bäbis :)

 

 







Läst 3857 ggr Kommentarer Kommentera

Åkte till Laxhoppet i Lilla Edet idag med Marco :) Hade anmält till två 1 metersrundor, men det slutade med att vi bara hoppade den första. Lille Marco hoppade runt jättefint och felfritt :) Räknade ut att det skulle dröja tre timmar drygt till nästa start, så då strök jag oss. Inte kul för honom att stå där i flera timmar och bli trött. Nu gjorde han ju en sådan fin runda, så då var vi nöjda :) Mamma filmade, så det kommer upp snart. Var även fotograf på plats, så två bilder köpte jag på oss :)

 




Marco sträcker ut på en oxer som vi kom stort på :)






Hinder nummer två :)



Läst 5177 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
01
2012

Efter jobbet åkte mamma och jag till Bunketorp med Hedda och Natalie. Blev backig träning idag! Började i första backen, som är rätt så brant och ganska lång. Travade upp två gånger, och sedan blev det långsam galopp tre gånger. Skrittade sedan bort till en brantare, men kortare och jobbigare, backe och tog den i skritt en gång. Tillbaka till långa backen för en långsam galopp upp och sedan två gånger till fast i snabb galopp där Hedda fick gasa på :) Travade lite, sedan skritta av och åka hem. Heddis var vit mellan bakbenen och den långsamma galoppen i backen var nog riktigt jobbig!

 

 


Läst 3810 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.