Saras vardag

Igår blev det som sagt födelsedagsmiddag på La Cucina Italiana inne i Göteborg. Det var fjärde gången jag var där, och det var lika bra som tidigare gånger! Rekommenderar verkligen den restaurangen. Liten och mysig med fantastisk mat och väldigt trevlig kock som kommer ut och pratar med gästerna :)

Vi tog menyn 8 överraskningar. Totalt blev det 11 rätter, då de stoppade in lite extra i mellan :) Det är så kul att inte veta vad man får förrän maten står framför en. Vi har alltid tagit denna meny när vi varit där, och det har aldrig varit likadan mat, så överraskningar är det verkligen :)

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.
9. 10.
11.

1. En liten degboll fylld med ricottaost
2. Svamp- och hummersoppa
3. Pilgrimsmusslor med ravioli
4. Saffransrisotto
5. Korv, ägg och puré
6. Blodapelsinsorbet
7. Ryggbiff
8. Osttallrik
9. Päronsorbet med lakritspulver
10. Passionsfruktsglass med choklad och maränger (goooodaste!)
11. Chokladpraliner


Kanongod middag och med trevligt sällskap! :)

I morse gick jag ut och longerade Marco i paddocken, avslutade sedan med att gå en liten promenad på fältet med honom innan han fick komma ut i hagen till Rivica. Eftersom jag jobbar idag och ikväll efter jobbet ska på restaurang igen (denna gång på Ester i Kungsbacka med mormor, morfar och company) så är mamma snäll och rider Hedda idag :)

Vill också sända en jättestor kram till Marcos uppfödare! <3


Läst 11942 ggr Kommentarer Kommentera

...för idag är det min födelsedag! Hela 23 år gammal, men fortfarande som 5 i huvudet ;) Ikväll ska vi gå på min favoritrestaurang inne i Göteborg, La Cucina Italiana. Mums mums! Fick dessutom sång vid sängen i morse och sedan stor frukost. Av Fredrik fick jag den här underbara klänningen i födelsedagspresent :)



Fin, va? :)


Läst 11740 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
29
2013

I morse gick mamma och jag upp tidigt och åkte till Bunketorp med Marco och Natalie för att klättra i backarna och galoppera lite. Klättrade upp och ner i den branta backen fyra gånger och sedan red vi till galoppbacken. Marco fick galoppera upp fyra gånger i full karriär. Goppetigopp lät det när han dundrade fram! Nu börjar det bli lite fart på honom också och jag märker redan hur hans styrka och kondition har förbättrats! :) Mamma stannade kvar uppe på krönet sista gången, så skrittade jag ner med Marco för att ta en sista rush. Han var jättesnäll och brydde sig inte om att gå ifrån henne.



Jiiiihaaa!



Min lille prins :)

Hoppas alla har en bra långfredag och att de som är lediga njuter av sin ledighet. Själv jobbar jag 10-18 och ikväll blir det bio med Fredrik, Nina och Henke. Vi ska se The Host inne i Göteborg :)


Läst 11763 ggr Kommentarer Kommentera

Börjar med att i första meningen varna för ofräsch bild längre ned i detta inlägg. Blir ni äcklade av fötter/tår så bör ni blunda. Marco råkade nämligen trampa mig rätt på stortån igår efter hopplektionen. Den matchar idag det avskavda, blålila nagellacket som jag i december lackade fossingarna med. Jag tar väldigt väl hand om mina fingernaglar, men tånaglarna sköts bara om under sommarmånaderna. Vad jag har att säga till mitt försvar? Sandalsäsong, ni vet! 

Efter jobbet idag åkte mamma och jag bort till manegen så att jag kunde hoppa Rivica lite. Hoppade samma övningar som igår, på låga höjder, men på slutet blev det lite höjdhoppning! Har tidigare hoppat enstaka hinder på max 120 cm med Rivica, men ikväll provade vi att hoppa plastmattan på hela 135 cm! Döhögt för dressyrhästen och mig!!



Hoppla!!!

Okej, nu kommer bilden på min stortå. Håll i er eller stäng ner! (Lovar att pedikyr sker i helgen!)



Snyggt!


Läst 13630 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2013

Idag är det skärtorsdag och jag jobbar som vanligt 10-20. Mamma däremot är ledig hela dagen, så idag har hon ridit ut en lång tur i skogen med Hedda. Marco vilar idag, men det blir ändå inte hästfritt för min del. Ikväll efter jobbet ska jag åka och hoppa Rivica i manegen :) Ska byta tillbaka till vanligt tredelat och se hur det känns. Har hoppat på jaktbettet cirka fyra-fem gånger och det har gått bra, men vill prova tredelat igen. Har en känsla av att det kommer fungera!

Träffade för övrigt Leif Mannerström på Kungsmässan igår :)


Läst 10478 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
27
2013

Har idag hoppat med båda hästarna :) Åkte först till manegen med Hedda. Det stod massor av bra övningar uppbyggda! På ena långsidan var det en serie med tre travbommar in i en studs på två hinder och sedan ett galoppsprång till en oxer. Mjölksyraträning! På andra långsidan var det tre stycken räcken. Två galoppsprång mellan de två första och tre galoppsprång mellan andra och tredje. Snett igenom stod en trekombination med tre räcken. Perfekt för Hedda att pyssla med och hon skötte det jättebra :) Första gången jag hoppade med säkerhetsvästen också, kändes prima!

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. Hopptränade honom för Ewa tillsammans med Thomas. Var samma övningar som jag gjorde med Hedda och Marco var superlydig och fokuserad. Jäklans synd att jag inte hade någon med mig som kunde filma. Hoppade alla serierna jättefint, och på slutet avslutade vi med att bara hoppa två enkelhinder (räcken), och då var både Conny (Thomas häst) och Marco svettiga. Thomas ville hoppa sista räcket lite högre, så det låg på 130 cm. Marco och jag skulle komma en sista gång och Ewa tänkte sänka för oss, men jag frågade om inte vi kunde få känna på 130 också. Fiskade upp mobilen ur fickan och bad Ewa filma. Fastän han fick jobba på bra igår i backarna och hoppat massa serier innan idag och var lite trött så hoppade han jätteokomplicerat. Så duktig så! :) Imorgon blir det välförtjänt vila och på fredag hittar vi på något skoj. En tur i skogen kanske?


Läst 10766 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
26
2013

God kväll och snart god natt! Denna tisdag har gått i ett och varit himla bra :) Började morgonen/förmiddagen med att Vivi kom och gav Hedda och Rivica BioLight-behandling och massage. Hedda var fin, lite träningsvärk i rumpan bara :) Hade läst på Vivis Facebook att hon blivit återförsäljare i Sverige för Equiband, vilket jag tyckte lät väldigt intressant. Hon berättade mer idag om hur det fungerar och jag och mamma har bestämt oss för att köpa ett, så nu är det beställt och vi kommer få det om några veckor. Spännande! Equiband hjälper hästen att stärka sin bålmuskelatur och den som är intresserad kan läsa mer om det HÄR och HÄR. Tror det kommer vara jättebra för Hedda och det är framförallt för hennes skull jag köper detta, men jag kommer även prova det på Marco. Kommer givetvis skriva om det här i bloggen hur jag tycker det fungerar när jag fått det och använt det ett tag :)

På eftermiddagen red jag Hedda i paddocken, som nu är bra. Det är bara en liten del högst upp som har lite snö och is kvar, men det försvinner förhoppningsvis snart. Marco lastade jag in i transporten och åkte till Bunketorp med för att klättra. Började med att klättra upp och ner i de två första backarna några gånger. De är ganska branta och där är det skritt som gäller. Travade sedan bort till den andra backen, som är längre och inte lika brant. Travade upp för den två gånger och tog sedan tre gånger upp i galopp. Han kändes inte trött och hade nog orkat några vändor till, men han blev rejält svett. Han uppförde sig dessutom jättebra idag och låg på framåt. Ibland upplever jag när jag rider ut med honom att han är väldigt tittig och liksom "smyger" sig fram i skogen. Idag marscherade han på bra! 



Skrittar ner för galoppbacken :)



Svettig och go' :) Rullade sig så fort vi kommit hem och han kom in i boxen!

Mockade sedan stallet och fyllde på vatten. Efteråt gick jag in och gjorde mig i ordning för kvällens äventyr. Pappa och jag fick biljetter till musikalen Chess i julklapp av mamma, och idag var det dags att se den på Göteborgsoperan. Mäktig musik och grymma sångare/sångerskor. Musikaler skulle jag gärna gå på oftare! Till sommaren ska jag se Phantom of the Opera och We Will Rock You i London. Längtar en aning!!



Blev lite mat i pausen :)


Läst 10962 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
25
2013

Måndag idag, vilket är vilodag för hästisarna. Dock inte vilken måndag som helst idag, utan det är Våffeldagen!! Jippie! Jag tog med mig våffeljärnet till jobbet och nu har vi precis avnjutit en god våffellunch, mina arbetskamrater och jag. Grädde, hallonsylt och blåbär toppade jag mina med. Låter inte så tokigt, va?



Här är förresten två nya bilder på Maui som Tina (som Maui går på lösdrift hos) la upp på Facebook. Liten, men söt! :) Hon är cirka 151 cm vid manken och 153 cm vid rumpestumpen. Hon blir två i juni.. Hoppas att hon bara är en sen växare. Vill ju att hon blir minst 160 cm, men det är frågan..?



Fullt ös!



Blivande hopphäst tro?

Update!
http://hastenarmani.wordpress.com/2013/03/22/berattelsen-om-armani-2/

Har ni läst berättelsen om Armani? Hästen som först köptes av Anna och sedan av "Karin", från Team CAF. Anna och "Karin" har tillsammans skrivit ett inlägg om hela Armanis historia, med alla detaljer som inte var med i programmet Plus. Jag rös när jag läste det och erkänner att det kom en tår. Så sorgligt... :'(


Läst 12756 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
24
2013

Jag jobbar 10-18 idag och börjar känna att en förkylning ligger och trycker.. Näsan är snuvig och halsen börjar kännas smått svullen. Försöker motarbeta med alla vitaminer jag kan komma över. Jag är en jäkel på att hålla mig frisk ändå, måste jag säga. Sist jag var riktigt sjuk var för exakt ett år sedan. Då låg jag i influensan en vecka. Innan dess var också ett år i mellan, och då har jag för mig att det var magsjuka. Kanske är det i mars varje år som jag har min sjukperiod (fysiskt sjuk alltså)? Äsch, inställning är allt, jag kommer vara frisk som en nötkärna imorgon :)

I vilket fall som helst så är min mamma sååååå hääääär snäll! Eftersom jag jobbar hela dagen och är lite hängig så hade det varit skönt att komma hem från jobbet, göra en kopp te och sedan lägga mig i soffan och kolla på Ponnyakuten. Att gå ut och rida i mörker och kyla är helt ärligt inte så lockande just idag, så då blev jag glad när jag såg på Facebook att mamma lagt ut en bild på Hedda, i full mundering. Hon åkte alltså bort till ridspåren och red ut en sväng på henne. Hur bäst är hon på en skala 1-10? 100!



Hedda i skogen :)

Update!
Mamma red minsann ut på Marcobus också! Shit vilken mamma, riskerar (?) sitt liv för att jag ska få ta det lugnt ikväll :) Nej, skämt å sido, han hade varit jättesnäll! Dock blir han väldigt spänd när det är halt ute.


Läst 12833 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
23
2013

Hejsan! Idag longerade jag båda hästarna innan jobbet. Jobbar 10-18 och ikväll ska jag hem till Fredrik och äta middag, och imorgon är det 10-18 som gäller igen. Har två helger utan tävling nu, och då blir det att jobba istället :) 6 april är det tävling igen, då på Troya Horse Arena. Tanken är att det ska vara utomhus, men frågan är om de inte kommer få flytta in? Jag älskar att tävla utomhus, men väderleksrapporten visar bara minusgrader..

Update:
Sitter ju här och ljuger.. Vadå nästa tävling är 6 april? Jag ska tävla 1 april i Billdal med Rivica och Marco! Det är en måndag, men röd dag :)





Läst 12708 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.