Saras vardag
JUL
07
2013

Hej! Igår kväll var jag på bio igen. Denna gång blev det animerade filmen Despicable Me 2. Hur rolig som helst! Idag jobbar jag och slutar klockan sex. Har inte ridit Hedda än, utan mamma och jag tänkte åka till skogen ikväll och rida ut. Vi har en ny bil till transporten nu, så blir spännande att se hur den är att dra med. Innan hade vi en Skoda, men den var inte fyrhjulsdriven, så på vintrarna har det inte varit lätt att ta sig upp för backen här hemma. Dessutom har det även gått lite trögt upp för backen till de fina ridspåren i Strekered när vi har haft två hästar i transporten. Har kommit upp alla gånger, men vissa gånger har det slirat mer än andra.. Den nya bilen är en Ford och är fyrhjulsdriven. Upp till bevis för den ikväll!



Så här ser ekipaget ut nu


Läst 4810 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
06
2013

Hejsan! Filmen igår var superbra. Kan verkligen rekommendera att se den. Fartfylld vilda western och massor av humor! :)

I morse åkte mamma och jag bort till Strekered med Hedda och Rivica. Red drygt en timma och höll igång med mycket galopp. Är jättefint väder idag, så massa äckliga bromsar och blinningar var i farten. Så fort vi skrittade attackerade de hästarna, och jag hade inget spö när jag red, så jag kunde inte vifta bort dem. Som tur är så bryr sig inte Hedda så mycket, men lite irriterad märkte jag att hon blev.

Precis när vi skulle lasta in hästarna och åka hem ringde pappa och sa att Marco och Natalie sprang massor i hagen. Förmodligen för att de dumma odjuren var på dem också. Marco skulle till Dennis idag och böjas igen, så tog in honom en stund så att han fick stå i det svala stallet. Upptäckte dessutom när jag tog in honom från hagen att han hade trampat av sig vänster framsko efter allt springande...

Eftersom jag skulle på dop fick mamma åka till Dennis själv och slå på en ny sko och böja. Det såg mycket, mycket bättre ut än för drygt en vecka sedan. Dock var det lite kvar, men som sagt, mycket bättre. Jag åker utomlands måndag den 29 juli, och tanken är att han ska sättas igång på lördagen den 27:e och sedan ska mamma motionera honom när jag är borta. Han får alltså vila fram till dess och så åker vi till Dennis igen och böjer när han ska sättas igång. Då borde det förhoppningsvis vara helt borta :) Hoppas!

Dopet idag var förresten jättetrevligt. Tuva var så duktig i kyrkan och sov nästan hela tiden.  Kan ni gissa vad jag köpte till henne i doppresent? En jättefin gunghäst, som dessutom kan gnägga :)

 


Läst 4630 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
05
2013

Go'kväll och hejsan! Red Hedda i paddocken i morse innan jobbet. Det gick bra, men satan så trist. Tre dagar på raken i paddocken. Det är ju inte okej. Imorgon däremot blir det uteritt på nya ridspåren i Strekered. Jippie! Så himla synd att vi inte har några fina ridvägar hemma, för det blir lite extra jox när man måste åka iväg. Fast det är det värt, för ridvägarna i Bunketorp och Strekered är så himla bra!

Ikväll ska pappa, Henrik och jag gå på bio och se nya filmen The Lone Ranger. Det var den filmen man kunde vinna biljetter till här på Hippson :) Jag är en allätare när det kommer till filmer och gillar det mesta. Såg dock att den är väääldigt lång. Två och en halv timma!!! Filmen börjar klockan nio, så det blir en sen kväll för pensionären. Får verkligen hoppas den är bra så jag inte somnar, haha!


Läst 5150 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
04
2013

Hejsan! I morse longerade jag Hedda och mockade stallet innan jobbet. Jobbar heldag idag, 10-20, så ikväll blir det inte många knop. Jag var förresten nere på Forex på lunchen och växlade pengar. En jättebunt med brasilianska reals blev det! Nu är det bara 25 dagar kvar till vi åker till London och 27 dagar kvar till vi åker vidare därifrån till Rio de Janeiro. Tänk vad tiden har gått fort! Det ska bli jättekul att åka dit, och spännande! Har massor planerat :) I vanliga fall när jag är ute och reser så har jag bara lite kontanter med mig och resten på kortet. Den här gången blir det tvärtom, mycket kontanter och kortet i nödfall. Har hört att de är väldigt duktiga på att skimma korten i Rio och ficktjuvarna är ju ökända. Det blir att låsa in pengarna på hotellrummet och bara ta med sig en liten slant ut. Kommer på riktigt stoppa sedlarna i BH och trosor. Ska de försöka sno av mig så ska de fasen inte göra det utan att jag märker det! Haha! Har aldrig oroat mig över något när jag åkt utomlands innan, men den här gången är jag faktiskt lite nervös över att bli rånad, efter att ha hört alla skräckhistorier. Förhoppningsvis är det inte så illa som vissa får det att låta, så jag hoppas vi slipper råka ut för tjuverier :) Någon av er som varit i Rio, eller övriga Brasilien, och kan dela med sig om hur ni upplevde det med säkerheten, ficktjuvar, pengahantering osv osv osv?



Färgglada pengar :) Perfekt stoppning innanför kläderna!


Läst 5615 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
03
2013

Hejsan! Jobbar 11-20 idag och red Hedda innan jobbet i paddocken. Lösgörande och bara få henne rund och avslappnad. Gick bra från start! Hon var verkligen lugn och vilade på steget. I galoppen gungade hon bara på och frustade så där nöjt :)

Här nedan är en liten video på Bullen, vår katt, när han leker i stallet. Dressyrspön är roliga!



Haha, kolla stillbilden! Han ser helt sjukt galen ut!!!


Läst 5315 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
02
2013

Idag har jag haft en tröttisdag. Trött hela dagen. Ändå sov jag fler timmar än vanligt, men då blev det visst motsatt effekt. Istället för att känna mig utvilad så ville jag bara sova mer..

På eftermiddagen idag kom Vivi för att ge Natalie, Hedda och Marco BioLight samt kolla på dem med värmekameran. Alla hästarna var fina och mest lovord till Marco, som vanligt! Vivi säger att han är helt unik och superfin :) Inga spänningar, inte öm, mjuk och fin i kroppen. Hon sa till och med att han borde användas som skolexempel på hur det ska kännas! :) Riktigt kul att höra! Bushästen är finaste prinsen! Kul att höra också att Vivi tyckte att Hedda kändes jättefin och back in business efter skadan. Fin i kroppen och musklerna är tillbaka! Grymt!

Åkte till Strekered med Natalie och Hedda på kvällen för en tur i skogen. Jag trodde bara vi skulle rida en lugn promenad, så jag tog hackamoret på Hedda. Det blev visst både trav och galopp, så det var inte det lättaste att hålla ett lugnt tempo på Hedda! Hon drog tyglarna ur händerna på mig och undrade vad det var för mestempo vi red i. När vi kom tillbaka till transporten var Natalie jättesvettig och Hedda var knappt varm. Hon har så grym kondis, så dagens runda var en walk in the park för hennes del, haha! Hon undrade väl när vi skulle börja galoppera ordentligt.

Nu på kvällen har vi varit och hämtat havre och snart är det dags för sängen. Jag börjar jobba klockan elva imorgon, så tänkte rida Hedda i paddocken innan jobbet.



Marco får BioLight


Läst 5065 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
01
2013

Hej! Idag jobbar jag 10-20 och Hedda får en vilodag. Marco haltade inte i morse hellre när han gick ut till hagen, vilket känns skönt! Hans sommarlov (fyra veckor vila blir det) har börjat nu, men ska ta honom på linan några varv ikväll efter jobbet bara för att se hur han rör sig. Imorgon kommer Vivi och då ska både han och Hedda få BioLight :)

Här är några bilder från Björbäck som min gamla fälttävlanskompis tog på mig. Så skoj! Det är i princip aldrig fotografer på de tävlingarna jag åker på, vilket är lite tråkigt. Nu får jag alltid mina rundor på film, men det är alltid skoj att kunna köpa något foto ibland :)



Rivica, första hindret i 110 cm på fredagen :)



Inhoppet i kombinationen i 120 cm på fredagen med Hedda :)



120 cm på fredagen



Tack snälla Michaela för bilderna!!! :)


Läst 5529 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.