Saras vardag
DEC
06
2013

Strax efter att jag hade bloggat igår så gick strömmen här hemma och det blev kolsvart. Kände mig som en dum blondin ett antal gånger, för även om jag visste att lamporna inte fungerade så blev det automatiskt att jag försökte tända när jag gick in i ett rum. Jobbigt också när vattnet inte fungerar och hela huset blir kallt. Hua!!

Strömmen kom tillbaka en snabbis klockan tre i natt, för då vaknade jag av att TV:n i mitt och Fredriks vardagsrum gick igång. Stängde av den och tittade ut genom fönstret för att se om träden fortfarande stod upp runt stallarna. Jajjemen, så då somnade jag om en stund till. Strömmen försvann under natten igen, för på morgonen var den borta, men kom tillbaka klockan nio. Det har blåst kraftigt hela dagen, och kommit lite snö, men har mest blivit isgata överallt. Jag broddade både Hedda och Marco i morse och släppte ut dem. På Heddas uteboxtak låg en stor gren som hade blåst ned från ett av träden bredvid. Tur att det bara var en gren..! I en av de stora hagarna hade ett rejält träd blåst omkull, men inte över några trådar :)

Jag red ingen av hästarna i morse, på grund utav blåsten. Marco var yster i hagen och bockade omkring och visade stora, luftiga steg. Höll koll på honom medan jag mockade och tyckte att han lugnade ner sig efter en stund. När jag cirka en timma senare kommer ut från huset och ska åka till jobbet så är Marco inte kvar i hagen, utan står vid höbalarna och käkar. Tur att jag hade satt upp många extra trådar fall han skulle försöka ta sig igenom fler. Han brukar alltid hålla sig snällt i hagen, men gissar att det var vädret som fick honom att gå wild and crazy!

 

Lilla Skrållan :) 


Läst 6302 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
05
2013

Det är full snöstorm ute nu. Riktigt obehagligt! När jag åkte hem från jobbet klockan åtta fick jag köra jättelångsamt. Stannade hos en kollega på vägen för att lämna en nyckel, och när jag satte mig i bilen igen och stod still kände jag hur hela bilen hoppade till. Läskigt när vinden tar i! Det blinkar lite i lamporna hemma nu, så snart går väl strömmen. Knakar i väggarna och är riktigt läskigt. Fasar mest för att något träd ska blåsa omkull och ner över antingen vanliga stallet eller Heddas utebox. Usch, kommer inte kunna sova i natt!! 


Läst 6261 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
04
2013

I förmiddags åkte jag med Hedda till Bunketorp och red ut en liten runda. Tog det ganska lugnt, men det blev ändå ridning i alla gångarter. När jag kom hem gick jag in och packade väskan. Längtar till vi åker på söndag. Nästan fyra veckor semester i Florida och Karbien. Jippie! :)

På eftermiddagen lastade jag Marco och åkte till Bunketorp igen. Igår var han ju svullen i höger fram och bak, men det gick ner efter att jag hade låtit honom röra på sig i paddocken en stund. Idag var han tjock igen, men efter turen i skogen var svullnaden borta. Han var superpigg ute i skogen och det gick knappt att skritta. Blev mest trav, då han bara ruskade på huvudet i skritten och började takta. Så ont i benen, det lär han inte ha. Fick höra att det inte bara behöver vara något han har ätit, utan det kan även vara vattnet han druckit ute, när det kommit regnvatten i hans tunna. Vem vet? Hoppas det försvinner snart i alla fall!

När mamma kom hem från jobbet på eftermiddagen tog vi upp Rivica och Maui i paddocken. Jag red Maui och mamma red Rivica. Maui var yster och körde ner huvudet i backen och försökte bocka lite. Dock inte så lätt när det sitter en köttbulle på ryggen. Fick fram henne bra i traven efter några varv. Försökte oss sedan på lite galopp igen. Fick galopp ett halvt varv i vänster, sedan orkade hon inte mer. Tog en liten skrittpaus och sedan lyckades vi även galoppera en långsida i höger varv. Nu får hon vintervila och sedan fortsätter vi med inridningen nästa år :)

 


Läst 5938 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
03
2013

I morse när jag gjorde i ordning Marco upptäckte jag att han var svullen i både höger fram och bak. Hittade inga sår och han reagerade inte när jag klämde och kände. Tog upp honom i paddocken på linan och han gick på framåt som vanligt och visade ingen hälta. Skönt! När han hade fått röra på sig en stund hade lite av svullnaden lagt sig, men inte allt. Lindade honom med magnetlindor fram och back on track bak. Ringde även ni vet vem som har svar på alla mina frågor och funderingar. Han trodde att Marco stoppat i sig något, förmodligen i hagen, och därför blivit svullen, eftersom det var i mer än ett ben. Avvaktar och ser hur det ser ut imorgon!

Jag brukar vara ledig på tisdagar, men hade bytt denna veckan, så jag är ledig imorgon istället. Mamma slutade tidigt idag, så hon lånade Hedda för en uteritt i skogen. Hon planerar även att låna henne en del när jag reser bort nu i vinter (åker till Florida på söndag, längtar!!), och tänker åka på hoppträning och öva. Någon har visst fått blodad tand!!


En söt liten video på Fia och Skrållan :)


 


Läst 5334 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer film från mamma och Heddas två rundor igår. Den första är från 90cm, där det blev clear-round. Den andra är från 100cm, som var KM-klassen, och där blev det som sagt två rivningar. Jag tycker det var två väldigt fina och jämna rundor. Vad tycker ni? 20 år sedan tanten tävlade sist ungefär!







Läst 5390 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2013

Åh så synd, det blev ingen vinst för mamma och Hedda i KM. Jag har jobbat idag, så pappa fick följa med och agera coach. Kanske var det det som var fel, hehe. Nej då, han är riktigt bra att ha med på tävling. Superkul att gå banan med honom när han berättar vad jag ska tänka på, "här får du tänka på att ta ut svängen", "här kan du gasa på lite", "här kanske du kan rida innanför". Han är liksom Havrepappan 2. Han kanske borde börja blogga också?

I vilket fall som helst! Mamma och Hedda var felfria i 90cm, som var deras förklass. Sedan gick KM i 100cm för dem, och de började med att riva första hindret!! Aj aj aj.. Sedan hade mamma gasat på lite, om det inte skulle bli några felfria, men då hade de rivit ett till. Så synd.. Men det var första gången de tävlade tillsammans och mamma har inte tävlat hoppning på jättemånga år, så det var duktigt ändå. Hon är nog lite sugen på att börja igen och frågade om inte Hedda skulle börja trappa ner, så att hon kan tävla henne på lägre höjder. Inte än, det är fullt krut i damen fortfarande, men mamma kanske kan få låna henne ibland? :)

Pappa har nog filmat rundorna, så jag lägger upp dem senare.



De kanske var överfokuserade istället, så att det var därför de rev?


Läst 5384 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.