Saras vardag
APR
03
2014

I morse åkte jag bort till Bunketorp med Hedda och mötte upp Therese. Red en lugn promenad på ridspåren, tjötade och planerade tävlingar. Jag skulle så gärna vilja åka på Grevlundas tävlingar 5-8 juni, och det hade varit roligt om vi kunde åka tillsammans. Får se när proppen kommer om de har några lägre klasser som vi kan hoppa :)

När jag lindade av Marco igår kväll när jag kom hem från jobbet så var han fortfarande varmare i ena frambenet, men inte svullen. Han är varm nedanför knäet och hela vägen ner på hoven. I morse innan jag släppte ut honom kände jag på honom och då var han inte varm i benet längre, utan på kronan och hoven. Får se hur han känns ikväll igen. Ska ta upp honom i paddocken imorgon bitti igen och se om han haltar. Hoppas inte!

Köpte förresten en ny tävlingströja häromdagen på Ridsport. En jättefin i skönt material från Kingsland med blingblingknappar. Behöver egentligen ett par nya, vita ridbyxor också, och de som hörde till skjortan var superfina, men kostade en halv förmögenhet.. Får se om jag kan hitta en billigare variant :)

 


Läst 8143 ggr Kommentarer Kommentera
APR
02
2014

I morse ändrade jag om hindren i paddocken och gjorde en studs med fyra oxrar  som jag hoppade med Hedda. Lite jobbigare än när det är studs med räcken. Hon fick jobba på bra och hoppade jättefint. Hade de på cirka 60-70cm i höjd. Varierade med att ibland komma lite långsammare in så att hon fick ta i och ibland brassa på i galoppen så att hon fick bli kvick och vara snabb upp med hovarna. Kändes bra!

Något som dock inte känns bra är Marco. Jag hopptränade med honom igår, och han hoppade jättefint. I början av träningen, nästan ett av de första sprången, så blev det dock lite pannkaka. Vi kom på ett räcke och när vi skulle ta av så hoppar han liksom med ena frambenet och inte med det andra. En missbedömning helt enkelt. Han rev översta bommen rejält, men verkade inte tagit någon skada av det. Fortsatte sedan hoppa och han blev inte rädd för det som hände innan, utan var som vanligt hoppglad och hoppade jättemånga fina språng och var lydig. När vi nästan var klara och Marco hade skrittat en stund så skulle jag bara ta ett sista språng. Började trava, och han går orent! Kunde inte känna något på benen, men funderade på om han kanske fått sig en smäll trots allt där i början?? Kanske att han inte kände av det när han var varm och höll igång, och sedan efter skrittpausen kände att det gjorde ont? Lindade honom i alla fall när jag kom hem och nu i morse tog jag honom på linan i paddocken. Han går fortfarande inte rent, och han är lite varmare i ena frambenet, dock ingen svullnad. Ringde och rådfrågade Dennis som också trodde att han kunde fått en smäll som han kände av efter en liten paus. Han tyckte jag skulle fortsätta linda honom och avvakta några dagar och se om han blir bättre. Ska dit på söndag och sko honom, är han inte bra till dess så kan han klämma och känna lite på honom.

 




Hoppade jättefint och lätt igår.. Hoppas han mår bra snart igen!


Läst 7562 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.