Saras vardag
JAN
02
2016

Gott nytt år! :) På nyårsafton åkte vi in till Göteborg och tittade på GP-fyrverkeriet, sedan hem och gjorde trerättersmiddag. Trevligt! I och med alla djuren så skjuter vi själva aldrig några raketer (och känns onödigt att elda upp pengarna), men det är himla vackert att titta på måste jag säga. Fick några bra bilder! :) Även om vi bor på landet så skjuter de i närheten en hel del raketer, men Hedda, Rivica och Ratzia var rätt lugna. Marco var lite nervös i sin box och vandrade runt, men började äta hö när de slutade skjuta.








Min nyårsklänning. Bring bling to everything!


Igår åkte vi bort till manegen med Marco och Ratzia för att träna trekombination. Byggde räcke, oxer och räcke som kunde hoppas att båda håll. Ett galoppsprång mellan varje. Ställde den kloss an den läskiga väggen också i manegen för att få ännu mer träning. 

Marco var supertaggad och visade noll tveksamhet, det var härligt! :) Han flög igenom åt båda håll i full fart. Snacka om att han är pigg nu! Måste klippa honom igen, undra om jag vågar? Då kanske han blir ännu mer yster? ;) 

Ratzia var lite mer tveksam när det var hennes tur, vilket jag också trodde att hon skulle vara när den stor kloss an väggen. Fick smacka på lite extra första gången då hon stod emot lite, men hon bangade inte i alla fall. Fick hoppa igenom den några fler gånger med henne för att få henne att slappna av och bara flyta igenom. Ska träna mycket kombinationer och serier med henne så hon är avslappnad från start :)




Dimarco, trekombination http://play.videofy.me/v/11026451 





Ratzia, trekombination http://play.videofy.me/v/11026461 


Efter manegen igår åkte vi bort till backen med Hedda och Rivica för att intervallträna. Vi mätte den här gången upp den. Backen är cirka 170 meter lång. Mamma var helt chockad över hur kort den var, hon gissade på 350 m innan vi mätte.
Vi travade upp tre gånger, sedan fem gånger i galopp, en gång i trav och sedan skrittade vi av.

Idag åkte vi bort till manegen med Hedda och Rivica. Pappa och Fredrik följde med och byggde upp två studsar med två hinder var. En lite lägre och en lite högre. Hoppade först den låga runt på en stor volt och försökte ha henne lugn och formad. Hoppade sedan den andra som var lite högre på rakt spår för att få henne kvick i tassarna. Satte sedan ihop studsarna till en liten bana och hoppade dem från alla olika håll :)




Hedda, studs http://play.videofy.me/v/11027637 


Efteråt åkte vi bort till stora skogen med Marco och Ratzia och red ut en längre runda. Marco var superpigg och tyckte det var kul att komma ut! Här finns också en galoppbacke. Mätte den också och den är 350 m. Tog den två gånger i galopp. Första gången fick Marco en liten flipp i början av backen och började bralla, så fick galoppera kontrollerat upp för att inte riskera att hamna på marken ;) Andra gången släppte jag lite, men kände att han var som en tickande bomb och med hur mycket energi som helst, så det var inte slackande tygel och på med skänkeln om man säger så ;) Då hade det blivit rodeo hela backen upp!



Läst 13874 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.