Saras vardag - Tre saker som gjort mig glad
MAJ
30

Tre saker som gjort mig glad

Vilken underbar dag idag! Eller ja, dagen har bara börjat, men känner på mig att resten kommer bli lika bra som de timmar jag varit uppe :) Strålande sol och kanonvarmt ute! Efter att både hästarna och jag ätit frukost i morse släppte jag ut Marco, Rivica och Natalie och tog in Hedda (hon har gått ute hela veckan och älskar det). Gjorde i ordning henne och åkte bort till Bunketorp för en morgontur innan jobbet. Klockan var efter sju och jag red i kortärmat. Hallelujah så skönt!

Tänkte berätta om tre saker som har gjort mig glad, både idag och igår. Förutom att det är underbart väder alltså. Idag när jag var ute och red med Hedda så gick vi förbi golfbanorna som vanligt. Vid den tiden på morgonen brukar det inte vara någon aktivitet, men en kille satt på en stor gräsklippare och gjorde banorna fina. Hedda verkade inte bry sig om allt ljud från gräsklipparen, men när killen såg att vi närmade oss stannade han och stängde av. Det gjorde mig glad :) Han väntade till Hedda och jag hade kommit en bra bit innan han satte på den igen. Tänk så snällt, det är inte en självklarhet för icke hästintresserade att hästarna kan bli skrämda av sådant :)Hedda i morse :)

Vi skrittade vidare och gick en bit på en asfaltsväg. Då kom en bil med en man i, och även han stannade och lät Hedda och mig passera innan han körde iväg. Hedda är inte rädd för bilar, så det hade inte gjort något om han körde förbi oss, men jag blev ändå glad att han stannade. Man har ju varit med om de som kört förbi i 110 och snikit mig och hästen.Fine Marco i hagen :)

Och till det tredje som gjorde mig glad, det var igår. Jag var och handlade på Willys. Av någon anledning var det väldigt mycket folk och inte så många kassor öppna, så det var lite köer. Jag hade inte bråttom, så jag ställde mig bara i en kö. I min korg hade jag fläskfilé, potatisgratäng, yoghurt och marinad (ska grilla ikväll, och jag glömde köpa beasås!!! får göra det idag). Framför mig stod ett pensionärspar med vagnen full. De kollade ner i min halvtomma (eller halvfulla) korg och sa att jag gärna fick gå före. En liten fin gest som man blir så glad över :) Just detta händer faktiskt mig rätt ofta, att jag får gå före i kön i matbutikerna. Antingen måste det vara för att jag ser så snäll och rar ut, eller för att jag ser hyperstressad ut och de är rädda att jag ska få något utbrott? Jag är ingen stressad människa, så jag vill tro på det första alternativet. Eller så är de helt enkelt snälla människor som vill göra någon annan glad, och det råkar nästan alltid bli jag. Så är det nog :)Idag är jag jätteglad och har denna somriga dag blommor i håret :)


Läst 7982 ggr

Fler inlägg

JUN
22

Väldigt glad!

Hej! Igår var det dags för kval 2 i 7-star inne på Åby. 130cm för Ratzia och 140cm för Marco. Båda bedömning A:0. För Ratzia var det en bana med 11 hinder och 13 språng. Den här gången galopperade vi igång ordentligt när vi fick startsignal och hon var med på noterna. Hoppade superfint och jag tror inte hon var i en bom. Blev en felfri runda och slutade 9:a! :) Så kul! Detta gjorde att vi gick vidare till delfinalen imorgon.


Glada över en fin runda som gav placering <3

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. För honom var det en bana med 12 hinder och 14 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit! Hjälp alltså! Jag tyckte ju 140cm i söndags var en av de svåraste och största vi ridit, sedan när vi hoppade 135cm i torsdags som var 7-star kval 1 så tyckte jag att den var ännu större än 140 i söndags? Och nu kändes det ännu större? Jag menar, hur är det möjligt? Haha, som Lennart sa "är det 140 så är det 140". Fast jag håller inte med, tycker det är stor skillnad mellan olika banbyggare och tävlingsplatser, och på denna tävling här inne på Åby har jag nu hört flera säga att det är väldigt stort och svårt, vilket även resultaten talar för om man kollar på Equipe.

Men nu gled jag in på ett sidospår! Tillbaka till Marco! Kändes fin och framme inne på framhoppningen. Inne på banan red jag runt och visade hindren medan den innan hoppade. Vet att det var en oxer som kändes helt enorm. Har nog inte ens hoppat så stort och brett på träning. Tänkte att nu får vi verkligen se till att ha ett bra grundtempo och hålla rytmen. Startar och han hoppar sååå fint. Speciellt på de stora oxrarna är han jättemodig och bara klipper till! Min fina häst! Tredje sista är en kombination med räcke in och oxer ut. Tar frambommen på oxern med ett bakben. Sista hindret är ett räcke där även den bommen touchas med bak. Två små rivningar på slutet Jag är SÅ NÖJD! Så nöjd över hur fint han hoppade och hur modig han var, hela tiden positiv och framåt, jag kände liksom aldrig att jag behövde pusha på honom. Bästa Marco <3


Det var en del som gick vidare till delfinalen i 140 imorgon som avstod och då plockar de in nästkommande på tur, så Marco och jag gick vidare till finalen, men tackade också nej. Nu har han gått två stycken 135 och två stycken 140 på en vecka och det har som sagt varit tuffa banor. Han har hoppat jättefint och jag är så nöjd med honom, samt att jag så klart är extra rädd om hans ben med tanke på skadehistoriken. Därför är vi nöjda med den här helgen och nu blir inte nästa tävling förrän om en månad :)

Så ingen tävling idag, utan det blev en lugn och skön skogstur i morse. Imorgon bitti går Ratzia sista starten för det här meetinget :)Morgontur <3


Läst 12619 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

7-Star

Hej! Igår var det kval ett i 7-star inne på Åby. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Det var bedömning A:0+A:0 två faser för båda hästarna. Ratzia kändes fin på framhoppningen men inne på banan började vi med att riva första hindret, den är alltid seg!! Resten hoppade hon fint. Tyckte att hon var igång ordentligt när vi red an ettan, men gick ner lite tidigt med bak så bakbommen på oxern for i backen. Sånt som händer!
Sedan var det dags för Marco och 135cm. Alltså den banan kändes svårare än 140 i söndags, och då tyckte jag den var svår?! Läste att till och med Cornelia Rylen skrev på sin Instagram att det var både en stor och svår 135, så då inbillade jag mig inte ;)

Marco var i alla fall jätteduktig med ett nedslag! Tog frambommen på hinder tre. Vi är ju sällan på dessa stora tävlingar där det är så här stort och svårt, så får se det som en utmaning och att vi får träna och samla på oss rutin. Nästa år hade det varit roligt att åka på alla dessa 7-star-tävlingarna :)

Idag är det dags för kval 2, så dags att gå ut och göra i ordning Ratzia nu :)Läst 13741 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20

Debut 120cm!

Hej! Igår gjorde Bill sin debut i 120cm inne på Åby. Så himla spännande! Jag åkte med bara honom igår och det var så lugnt och skönt. Som jag skrivit tidigare är han ett monster när Hedda är med. Lever rövare på framridningen och bockar som en tok. Igår var han helt cool. Var 30 grader varmt också, så lite matt pga värmen kände jag, men ändå helt annorlunda att åka med honom själv.

Inne på banan började han fint på ettan och den här gången inget krångel i svängen från utgången. Dock blev det en rejäl miss på tvåan, ett räcke. Jag kände när jag hade typ två galoppsprång kvar att han tittade på något annat än hindret, så försökte trycka till med skänkeln men det var för sent, så han missbedömde och trampade om istället och rev grovt. Fick galopperat fram till trean och där hoppar han väldigt spänt och stort för han blev nog lite chockad själv över vad som hände på tvåan. Sedan kommer han igång igen och kämpar på bra! Får ett litet pet på näst sista också.

11 hinder och 12 språng. Så nöjd med honom och hans utveckling!! :) Han kunde lika gärna sagt upp sig efter tvåan, men han kämpade på! För ett år sedan fanns det inte ens på kartan att vi skulle tävla överhuvudtaget. Gjorde ju sin livs första tävlingsstart 29 augusti förra året.
Nu hoppar han inget mer på denna tävling, idag och imorgon hoppar Ratzia och Marco :)Ratzia 130cm i söndags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 14680 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv