Therese - Bra start på tävlingsåret 2012!
FEB
20

Bra start på tävlingsåret 2012!

Vi hade en jättebra helg! Hästarna har hoppat strålande bra och de är i storform!!!

 

Började med sexåringarna CARLINA SB (Cardento-Cortez) och EDWONDO (Escudo-Graf Grannus). De hoppade 110 klassen på lördagen. Båda hoppade felfritt! CARLINA var så glad att vara på tävling och bockade ordentligt efter första hindret, kul när de visar glädje! Hon var bra och hoppade bara fina språng. EDWONDO var väldigt avspänd och fin, skönt!

 

 

EDWONDO med unghästrosetterna!

 

Upplägget på tävlingen att börja med unghästklasserna tycker jag är riktigt bra. Banorna är byggda för unghästarna och så är de färdiga och slipper stå och vänta resten av dagen att de äldre hästarna ska hoppa sin avdelning om det är så att unghästen ska hoppa en klass till. Nu kunde jag åka hem med CARLINA och Ulle hem med EDWONDO. Skönt att ha nära till tävlingen.

 

Hann rida fyra hästar hemma innan vi åkte tillbaka på eftermiddagen med LUTRICIA, ACINDO SB och CAHLUA. De hoppade 130 klassen. Jag red ut dem och trimmade lite hemma så de var väl förberedda för sin start.

 

Klassen var en a:0 tidshoppning med tio hinder och tolv språng. Först ut var CAHLUA. Riktigt laddad och pigg! Hoppade bra, var lite studsig i galoppen som hon kan bli när hon är ivrig. Hade ett nedslag, en bakbom på oxern in i kombinationen. Hon backade av lite för tidigt till B-hindret.

 

ACINDO SB och LUTRICIA var kanonfina och gav sig in i matchen direkt! De gav mig en perfekt känsla och hoppade felfritt! Det räckte till att bli trea och fyra i klassen!

 

 

Kul med prisutdelning!

 

Hemma igen så tog Johanna och Towe hand om hästarna. De är så duktiga och vet precis vad som ska göras och sköter om hästarna på bästa sätt! Jag hann bara åka hem och styra tillbaka till Västerås. Västerås Ryttarsällskap, min tävlingsklubb hade årsmöte och fest. Jag skulle få medalj som klubbens bästa senior i hoppning 2011. Så vi hade en trevlig kväll med mat, musiktävling och medaljer!

 

 

Upp tidigt och tävling på söndagen igen. CARLINA och EDWONDO först ut i 110 klassen igen. De var felfria igen båda två och hoppade ännu bättre än på lördagen, roligt!!!

 

 

CARLINA SB

 

CAHLUA, ACINDO, LUTRICIA fick gå på en långpromenad innan vi åkte tillbaka till tävlingen. Startade CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda hoppade grymt bra! Tyvärr rev ACINDO första hindret, jag tycker nog att jag hade lite dålig galopp så hon rev bakbommen, kunde ha ridit lite bättre där. Hade galoppen igång från början på CAHLUA och då blev det en bubbelnolla!!! Hon var riktigt bra, lugnare än dagen innan och galopperade hela galoppsprång. Fick pris!

 

 

ACINDO SB

 

LUTRICIA hoppade 140 klassen. Kanonbra runda tyvärr ett nedslag. Men hästen kändes fin och ridníngen också, ibland kommer det ett nedslag iaf. Jag är nöjd, det är det viktigaste.

 

Så tio starter och sju felfria och tre med ett nedslag, bra start på tävlingsåret 2012!

 

 

EDWONDO

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20688 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43687 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69599 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72085 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv