Therese - Bra start på tävlingsåret 2012!
FEB
20

Bra start på tävlingsåret 2012!

Vi hade en jättebra helg! Hästarna har hoppat strålande bra och de är i storform!!!

 

Började med sexåringarna CARLINA SB (Cardento-Cortez) och EDWONDO (Escudo-Graf Grannus). De hoppade 110 klassen på lördagen. Båda hoppade felfritt! CARLINA var så glad att vara på tävling och bockade ordentligt efter första hindret, kul när de visar glädje! Hon var bra och hoppade bara fina språng. EDWONDO var väldigt avspänd och fin, skönt!

 

 

EDWONDO med unghästrosetterna!

 

Upplägget på tävlingen att börja med unghästklasserna tycker jag är riktigt bra. Banorna är byggda för unghästarna och så är de färdiga och slipper stå och vänta resten av dagen att de äldre hästarna ska hoppa sin avdelning om det är så att unghästen ska hoppa en klass till. Nu kunde jag åka hem med CARLINA och Ulle hem med EDWONDO. Skönt att ha nära till tävlingen.

 

Hann rida fyra hästar hemma innan vi åkte tillbaka på eftermiddagen med LUTRICIA, ACINDO SB och CAHLUA. De hoppade 130 klassen. Jag red ut dem och trimmade lite hemma så de var väl förberedda för sin start.

 

Klassen var en a:0 tidshoppning med tio hinder och tolv språng. Först ut var CAHLUA. Riktigt laddad och pigg! Hoppade bra, var lite studsig i galoppen som hon kan bli när hon är ivrig. Hade ett nedslag, en bakbom på oxern in i kombinationen. Hon backade av lite för tidigt till B-hindret.

 

ACINDO SB och LUTRICIA var kanonfina och gav sig in i matchen direkt! De gav mig en perfekt känsla och hoppade felfritt! Det räckte till att bli trea och fyra i klassen!

 

 

Kul med prisutdelning!

 

Hemma igen så tog Johanna och Towe hand om hästarna. De är så duktiga och vet precis vad som ska göras och sköter om hästarna på bästa sätt! Jag hann bara åka hem och styra tillbaka till Västerås. Västerås Ryttarsällskap, min tävlingsklubb hade årsmöte och fest. Jag skulle få medalj som klubbens bästa senior i hoppning 2011. Så vi hade en trevlig kväll med mat, musiktävling och medaljer!

 

 

Upp tidigt och tävling på söndagen igen. CARLINA och EDWONDO först ut i 110 klassen igen. De var felfria igen båda två och hoppade ännu bättre än på lördagen, roligt!!!

 

 

CARLINA SB

 

CAHLUA, ACINDO, LUTRICIA fick gå på en långpromenad innan vi åkte tillbaka till tävlingen. Startade CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda hoppade grymt bra! Tyvärr rev ACINDO första hindret, jag tycker nog att jag hade lite dålig galopp så hon rev bakbommen, kunde ha ridit lite bättre där. Hade galoppen igång från början på CAHLUA och då blev det en bubbelnolla!!! Hon var riktigt bra, lugnare än dagen innan och galopperade hela galoppsprång. Fick pris!

 

 

ACINDO SB

 

LUTRICIA hoppade 140 klassen. Kanonbra runda tyvärr ett nedslag. Men hästen kändes fin och ridníngen också, ibland kommer det ett nedslag iaf. Jag är nöjd, det är det viktigaste.

 

Så tio starter och sju felfria och tre med ett nedslag, bra start på tävlingsåret 2012!

 

 

EDWONDO

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20884 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 44410 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 58296 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 59235 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv