Therese - Gävle tur och retur!
APR
12

Gävle tur och retur!

 

Var upp en sväng till Gävle idag och tävlade. Sväng och sväng, en lagom resa på trettio mil över dagen. Men eftersom min hästägare, hästskötare, vän och "minst lika fanatisk som jag till det här med hästar och tävla" Ulrika Svensson också tyckte det var en lysande ide så körde vi upp över dagen!

 

Tävlingarna i Gävle började idag och fortsätter tills på söndag. Mycket klasser och starter. Denna helg vill jag rida 120, 125 klasser med ACINDO och även EDWONDO. Då ska de hoppa torsdag, lördag, söndag. CAHLUA ska hoppa 130, 140 klasser. Så då tyckte vi att det var onödigt att vara borta fyra dagar när jag dessutom skulle ha ridit bara en start på fredagen enligt det första planen. Den ändrades så CAHLUA får tävla lördag-söndag och inte fredag. Känns bättre att vara bort över dagen idag, hemma imorgon och styra upp stallet och hinna rida ett gäng hästar ordentligt och åka upp imorgon kväll igen.

 

Så Ulrika kom och hämtade mig och ACINDO vid lunch. Med i släpet var EDWONDO. Rullade upp mot Gävle och under resans gång hann vi planera resten av tävlingssäsongen fram till augusti. Ulle körde och jag surfade runt på plattan! Smidigt, förena nytta med nöje-nöje med nytta!

 

 

Framme i Gävle och inte klippiga bergen!!! Höga snövallar runt tävlingsplatsen. Leif Hall sa att de inte fått så här mycket snö i Gävle sedan det började mätas, jag tror honom!

 

ACINDO tittar på när Ulle veterinär besiktar EDWONDO.

 

De gjorde en start var idag i 120 klassen, bedömning a:0. Båda hästarna gjorde ok rundor. Två nedslag var, inget konstigt. Hon lite pigg och lite för snabb i hovarna mot slutet av banan, han lite orutinsrivningar.

Innan vi åkte hem tittade jag in i tävlingsridhuset och inte ett hinder kvar där inne!!! Blev lite paff först måste jag säga. Leif Hall och hans stab gör ett bra och seriöst jobb med sina tävlingar. Ut med alla hinder så underlaget kan sladdas ordentligt inför nästa dag!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19683 ggr

Fler inlägg

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 15029 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 17601 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Hello!

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 18366 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market