Therese - Hoppträning igår!
FEB
28

Hoppträning igår!

 

Hoppträningen igår var riktigt bra. Upplägget och övningen gav en bra känsla, stämning och glädje.

 

Åkte först ner till Åskebro med CELVIN och CASH FLOW. Tränade de båda i lugn och ro. Det var två tjejer till med och tränade med unghästar. Det var banhoppning och uppvärmning på olika linjer. Det vi började med var att galoppera över en bom på marken, elva meter till räcke. Tre lagom galoppsprång emellan så hästarna fick sätta under sig bakbenen och jobba med hindret.

CELVIN har blivit riktigt fin senate månaden. Han orkar bära sig mer och mer i sin stora galopp. Hänger inte på bettet eftersom han orkar sätta under sig bakbenen och bära sig själv nu. Hoppar fina fina språng. Det han kommer förbättra med sin rutin är att hålla fokus då det kommer hinder snabbt efter varandra, som i en kombination. Han får lätt mer focus på det som kommer efter än det första som han ska ta sig över.

 

CASH FLOW har också blivit starkare i kroppen och framförallt börjar hon bli lugnare. Förut var det som att starta ett jetplan och så ville hon bara iväg. Nu förstår hon att hindrena väntar tills hon kommer fram och hoppar över. Hon landar nästan hela tiden i rätt galopp nu och inte korsgalopp som hon lätt slog över i förut eftersom hon inte riktigt orkade galoppera genom kortsidorna. Jag måste fortfarande vara noga(som med alla hästar alltid) att landa, rida rakt efter och planera vägen. Inte låta henne hänga in på innertygeln och inner framben. Hon hoppade riktigt fint sista varvet på banan.

 

När de två var färdiga åkte vi hem och lämnade de i stallet och lastade CARLINA, ACINDO, CAHLUA och CARAMIA i lastbilen och åkte tillbaka. EDWONDO kom också på efetrmiddagen. Erik Berggren tränade sina två hästar tillsammans med mig då jag hoppade min äldre. Tomas hjälpte till att värma upp mina hästar så allt rullade på. Vi har så kul när vi tränar tillsammans! Det ger mycket att bolla ideer som vi tre gör.

 

CARLINA var fin, börjar bli "träningshäst" av henne också. Förut har hon varit ganska "tråkig" att träna hoppning på hemma för hon inte varit så intresserad av uppgifterna. Nu är det inte riktigt så som det låter. Det är en stor häst, stor kropp och sen i utvecklingen. Nu börjar det lossa!

 

ACINDO var fin som alltid. På träning är hon oftast alltid bra. Sen ibland på tävling kan hon bli lite stressad och vara svår att påverka som i helgen som var. Nu blev hon lite stressig på andra varvet på banan vilket var bra tycker jag så jag fick träna på att hantera det. För mig gäller det då att inte ha en perfekt bild när jag går in på banan om hur det ska vara, se ut och kännas. Om hästen är på att annat sätt så får man som ryttare anpassa sig. Det hade jag lite svårt med förra gången. Nu pratade vi mycket om det och lösta några knutar.

 

CAHLUA var superpigg, vet inte vad hon får all energi ifrån???!!!! Hoppade bra och gjorde allt som hon skulle. Jag red henne bra och fick in en bra känsla och rytm att ta med till helgens tävling.

 

EDWONDO är aldrig enkel. Fick mycket bra hjälp med honom och det blev riktigt bra. Han spänner sig, vill hänga i bettet och lägga allt i mina händer. Det kom vi bort från igår. Hoppade fina språng när han slappnade av. Han kan ibland göra det lite enkelt för sig själv för han litar så pass mycket på sin teknik som han ibland gör.

 

CARAMIA hoppade jag för tredje gången och vi hoppade runt hela banan på lägre höjd. Det är en fin häst som ska bli kul att jobba med.

 

Vi var färdiga vid halv fem, rullade hemåt. Lastade av hästarna och så hoppade jag upp och red LADY inan det blev mörkt. Var färdig i bra tid fast det kändes som jag hade hela stallet kvar. Hade ingen riktig koll på vad som var gjort och inte. Nu hade jag inte behövt oroa mig för nattarbete då de duktiga tjejerna Anna, Malin och Johanna hade full koll och hade fixat klart det mesta!

Malin och CAHLUA i lastbilen igår.

 

Nu ska jag till stallet och packa lite grejer till tävlingen i helgen. Vid tvåtiden rullar vi till Rocklunda med fem hästar.

 

Sen ska allt packas klart och hästarna fixas när jag kommer hem. Åker till Högbo tidigt imorgon bitti och tävlar tills på söndag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25334 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 60462 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 74348 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 75289 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv