Therese

Läst 15987 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 15513 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken dag det var idag, kändes som den aldrig skulle ta slut! Hade en del hästar att rida, stallet att fixa, fodra, hästar in och ut i hagar, putsa och packa grejer till sex hästar som ska tävla imorgon och tvätta svansar och fläta dem osv, skulle dessutom hem till min bror på kvällen och fira hans födelsedag. När kl var 19 och nyheterna var på radion och en del kvar att packa och putsa undrade jag om jag skulle hinna till brorsan? Kom dit lagom till röstningen av melodiestivalen, med andan i halsen! Allt är klart för avfärd imorgon bitti kl 05:15...är man riktigt klok eller???!!!

Johanna och Issa har också varit här idag och ridit och grejat, tur det annars skulle jag nog hålla på fortfarande!

Hästarna som ska med på tävlingen är LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO SB,AMOORINA, GILDA och GINA. Blir första tävlingen i år för fyra av dem.


Läst 16013 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi jobbat på ordentligt! Alla hästar är jobbade, några har vi ridit ut i det underbara vädret och sex hästar var in till ridhuset på kvällen och hoppades. Vi har börjat rida in min treåring LADY LOVE nu också. Humör har damen, men framsteg gör hon.

Var till macken och tankade lastbilen och bilen fulla, så nu är man 3400 kr fattigare, helt sjukt!!! Jag hatar verkligen att tanka, tycker inte att jag ser vad jag får för pengarna...

Nu är snart kraffterna slut så det blir en kort blogg, sitter här och äter gourme-middag framför datorn, Billys pan Pizza direkt från micronsmiley


Läst 15469 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
10
2010

Vilket underbart väder vi har haft i flera dagar nu! Det är helt underbart att rida ute och hästarna har nästan vårkänslor tror jag!

Ingen ledighet efter helgens tävling, har ju ett helt gäng här hemma att rida. Alla hästar är nu igång. Därför är det extra skönt att världens bästa praktikant Jessica är hos oss i tre veckor! Jessica hade praktik här i höstas och trivdes så bra så hon kom hit nu igen. Det är jag jätteglad för!

Förhoppningsvis kan vi åka till ridhuset på fredag och hoppa. Det har varit stängt i 1,5 vecka eftersom det varit för mycket snö på taket. Idag var det fullt med gubbar uppe på taket och skottade snö, såg det imorse när vi var där och löshoppade (som vi gör i det lilla ridhuset)

Tänkte jag skulle lägga in bilder från tävlingen i Ljungby:

Ridhuset, stort och fint

SAMBALOLEC i 125, felfri och pris

LAGANA felfri i 130 med pris

ACINDO SB (sex år, debut och felfri i 130)

Pernilla på SKYWALKER och jag på ACINDO SB, skrittar fram före start

SKYWALKER och Pernilla, ser ni vad han hoppar???!!! 120 klass är det...

ACINDO lyfter bakbenen rätt bra!

LAGANA

Jätteduktiga Matilda, vår hästskötare, med SAMBA!

SAMBALOLEC på väg mot prislistan!!!

SAMBALOLEC

Pernilla och "Walle" innan start

SAMBA och jag inne på banan

LAGANA och jag över första hindret i 135. Syns att vi "svänger i luften", det var en tidshoppning så det gällde att vara snabb och svänga från start!

LAGANA 135 klassen

LAGANA med de perfekta frambenen!

Så här nöjd var jag med tävlingen i Ljungby!


Läst 17560 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
08
2010

Läst 16174 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
08
2010

Läst 17105 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
07
2010

Läst 17013 ggr Kommentarer Kommentera

MVG, det betyget får alla mina hästarsmileyalla tre har gjort fyra starter var, de har varit felfria i tre och haft fyra fel i en.

SAMBA hoppade snabbt och felfritt i 125 imorse, fick pris, topp tio av ca 98. ACINDO hoppade 120 med ett nedslag. Rev sista hindret i trekombinationen, inget grovt riv. Jättefin för övrigt. LAGANA var felfri i 135 och snabb. Klassen pågår så jag vet inte vad det blir för placering men jag låg fyra för en stund sedan!

Supernöjd med helgen helt klart! Jag tycker ACINDO har varit över förväntan. Är så glad att jag har sådana fina hästar!

Nu ska vi äta lunch och packa ihop för hemresan. Vi ska norrut men det kommer inte kännas som uppförsbacke med de här bra resultaten i minnetsmiley

...måste även erkänna att vi alla har fruktansvärd träningsvärk i skrattmusklerna efter igår kväll, jösses vad roligt vi hade i lastbilen!


Läst 17414 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
06
2010

LAGANA var jättefin i 140 klassen. Tyvärr ett pet i grundomgången...så synd, hade gärna hoppat omhoppningen!

Nu sitter vi i lastbilen och har ätit god middag. Imorgon börjar det kl åtta och jag rider tidigt med SAMBA så snart är det dax att sova några timmars skönhets sömn!


Läst 17185 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.