Therese

 

Nu är det packat och klart och vi rullar mot Falun! Det ska bli jättekul och jag ser fram mot att tävla. Hästarna känns att vara i fin form.

 

Det är CARLINA SB, ACINDO SB, LAGANA, CAHLUA och EDWONDO.

 

De är alla shamponerade och rena, även om missnöjet är stort när de blir tvättade. Ska man på tävling så ska man vara ren och presentabel!

 

Några bilder till på packningen.

 

 

Har skåp i sadelkammaren i lastbilen där jag har boxgardiner, fina filtar och regntäcken.

 

 

Lådan med alla tävlings shabrak.

 

 

Korgen med alla lindor och paddar till hästarnas ben. Jag lindar deras ben på kvällen efter att de tävlat.

 

 

Foder ska med och det är en del. Färgglada lådan med musli, Krafft sport energi. Lilla lådan med havre.

 

Allt hö har vi packat ner i Ikeapåsar, ca 135 kg. Så det är 27 påsar som ska med. Kommer bildbevis på att de fick plats!

 

Nu vet jag inte om jag hinner eller kan blogga i helgen. Ni kan följa mig på equipe och deras resultatlistor. Finns även på facebook, sök på Therese Nyman.

 

Håll tummarna!!!!

 

 

LUTRICIA MC NEAL, Dalahoppet 2011.


Läst 25306 ggr Kommentarer Kommentera

Underbart väder idag igen, jo jag tackar! Vi har ridit alla hästar. De har gjort lite av varje. Några ut på mormorrundan och bara koppla av och ha kul. Några trimmat på savannen.

 

 

Malin och Sofie på varsin häst.

 

Anne var här och lagade jättegod lunch till oss. Riktig svensk husmanskost blev det. Hemmagjord raggmunk, stekt fläsk, lingonsylt och rivna morötter! Har ingen bild på det tyvärr.

 

 

Igår hämtade vi två pallar spån som nu är uppradat utanför stallet.

 

 

Tvättat benskydd och borstar.

 

 

Packar grejer till tävlingen. Här mitt stallskåp som alla träns, martingals mm hänger i. Sadlarna hänger jag in imorgon när jag ridit färdigt.

 

 

Locket på skåpet innehåller lite smått och gott. Nummerlappar, gummisnoddar, putsgrejer mm.

 

 

Insidan av dörren. Ledträns, glansspray, putstvål.

 

 

Senskydd för tävling.

 

 

Friserade de fyra som ska till tävlingen i Falun. Här CARLINA, innan frisering...

 

 

...efter frisering!

 

 

Jag använder kam, "manryckar-kniv" och sax när jag friserar.

 

 

LAGANA njöt av att vara i hagen några timmar! Hon kan sitta fint!

 

 

LAGANA på ridtur, innan jag friserade hennes man!


Läst 23762 ggr Kommentarer Kommentera

Efter våran seger på hemmaplan med elitlaget så ville Roland att vi skulle fira och bjöd oss på grillning! Det var fint väder så vi satt ute. Lite kallt blev det men trevligt hade vi. De flesta kunda komma men vi saknade tyvärr några av ryttarna. Vi fyra som red i laget på hemmaplan var med ikväll så det var kul!

 

 

Roland vid grillen!

 

 

Ett glatt gäng efter segern!

 

Dagen i övrigt har varit bra. Ridning i solsken, bättre kan det inte bli. Hästarna har tagit det ganska lugnt idag, bara gått ut på långtur i skogen.

 

Jag har tvättat ett antal täcken och annat, bäst att passa på med lite sånt när det är lugnare på ridfronten en dag. Har även börjat packa tävlingsgrejer till helgen. Åker till Falun och Dalahoppet med fem hästar så det är lite att förbereda. Skönt att inte ta allt på samma dag.

Putsade alla hemmaträns, sadelgjordar, martingals och annat när jag kom hem från grillningen. Hade inte hunnit putsa i helgen och smutsiga lädergrejer är det värsta jag vet! Tog en stund för det var en hel del...

 

 

Mira var trött men höll mig sällskap när jag putsade!


Läst 24426 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
06
2012

Vi har ett riktigt bra sommarbete i närheten av Strömsholm.

 

Stora kuperade hagar med bra bete. Daglig tillsyn. Bra hovslagare för verkning. Endast ston och valacker, inga hingstar! Vill ni lämna er häst på bete så hör av er till mig på mail stallbacktorp@hotmail.com eller telefon 070-7975888.


Läst 22799 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
06
2012

 

Den här helgen var något så ovanligt som tävlingsfri! Vad gjorde jag då? Jo, red och hopptränade hästarna hemma!

 

 

Vi har kört ut alla hinder så de står ute på savannen. Det är så härligt, vet ni hur skönt det är att slippa lasta och åka iväg för att hoppa. Med all den planering som det innebär. Nu kan jag hoppa hemma när det passar och även dela upp hästarna på flera dagar.

 

 

Så igår lördag hoppade CAHLUA, ACINDO, EROZ, LADY. Idag hoppade ARCHI, TIPTON, EDWONDO, CASH FLOW, HUMLAN, LAGANA, CARLINA, NORMA , NATALIE. De hästarna trimmade dressyr och EDWONDO och CARLINA blev tömkörda igår. Så det har varit en bra helg med sol, lite blåst, duktiga hästar.

 

Hästarna har känts fina och alla har fått ett bra jobb. Vi hoppade bana med långa distanser. Värmde upp över bommar som låg på cavalettiblock. Varierade galoppsprången mellan dem, från fem till sju.

 

 

Tomas hoppade ARCHI!

 

I fredags kväll var vi ut ett gäng med "globenbyggare". Vi bygger hinder under Stockholm Horse Show och vi bor alla runt Hallstahammar och Västerås. Så vi passade på att gå ut och äta och avrundade kvällen på Sky Bar i skrapan. Trevligt och roligt!


Läst 24717 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
04
2012

 

Dagarna rullar på som vanligt och i det här härliga vädret är det roligt att jobba utomhus. Man glömmer vinterna snabbt bara solen tittar fram!

 

Vi sitter ute på lunchen och äter och igår blev det även eftermiddagsfika ute i solen. Fikat var avslutningsfika för Caroline som gjorde sin sista praktikdag här. Det har varit tre roliga veckor!

 

 

Caroline och hundarna!

 

Sofie hade köpt tårta som även var en avramlingstårta sedan hon föll av Humlan, hon gjorde sig inte illa kan jag tillägga!

 

Vi rider och fixar i stallet. Underlaget på savannen är toppenbra så det blir mycket trimma där ute nu. Igår var vi även iväg till Strömsholm på eftermiddagen och hoppade tre hästar på pay n jump.

 

Inridningen av LOVELY går bra. Hon var inte så mycket hanterad innan vi började eftersom hon gått på lösdriften hela tiden. Nu står hon på box och det går bra. Hon lär sig saker varje dag.

 

Träns och sadel är hon nu van med. Longeringen går jättebra, hon lärde sig snabbt. Skritt och trav i båda varven gör hon. Sedan har hon även fått bekanta sig med "Johannas stuntmen", dvs höpåsarna som är fyllda med hö eller halm!!! Vi använder de i början på de flesta unghästar vi rider in. Först får de stå med de på sig i boxen så vi ser att det går bra. Finns ju hästar som inte tycker om de och då kan man inte ha påsarna, hästen får inte bli rädd. Det prasslar mycket när de går med påsen hängandes från sadeln. Går det bra med påsarna så brukar det inte vara några problem att hänga på hästen. Vi jobbar de mycket från marken innan vi sitter upp. Vi fortsätter några dagar till med påsarna på LOVELY innan vi börjar hänga.

 

Några bilder på LOVELY i longeringen.


Läst 26136 ggr Kommentarer Kommentera

 

Blev inget tufft valborgsfirande för oss för vi tävlade på Rocklunda 1 maj. Det var en mindre tävling med två 1 meter klasser och en 110, perfekt för unghästarna.

 

Det var första utomhustävlingen och den andra tävlingen någonsin för CASH FLOW, CELVIN AF TORTUNA och en ny häst som heter MALDINI.

 

Alla tre tyckte det var mycket att titta och koncentrera sig på i första klassen. Då är det inte lätt att hoppa felfritt men alla gjorde en bra runda. Perfekt då med en klass till så de får komma in igen.

 

 

CELVIN e: Carland-Acacio.

 

CELVIN hoppade då felfritt, kul! Betyder att han har första nollan av tre för att kvala till semifinalen i 4-årschampionatet.

 

 

CASH FLOW e: Coriall-Cardento.

 

CASH FLOW var felfri på hinder och hoppade grymt bra. Tog bara en stund att passera startlinjen för hon tyckte något var läskigt på vägen dit. Klockan gick då igång så vi fick tidsfel men det spelar mindre roll.

 

 

MALDINI e: Camaro M

 

MALDINI var duktig och hoppade runt hela banan. Tyckte ett hinder var lite läskigt men hoppade det på andra försöket.

 

Sedan hoppade jag EDWONDO, EROZ och ALICANTE i 110. EROZ tyckte att han kunde bäst själv och skulle galoppera på så som han tyckte. Självförtroendet har har så det räcker till hela stallet! Fick rida en lydnadsrunda och bryta av på ett ställe. Då får man massa fel i protokollet. Jag är nöjd med skolrundan och att han hoppade vattnet för första gången utan problem. Har inte tränat på det innan. Nu kändes han så fin och när jag red förbi det tittade han inte så då styrde jag på det och han hoppade utan problem. Härligt!

 

 

EROZ hoppar över lilla vattengraven för första gången!

 

EDWONDO var betydligt lugnare än tidigare i helgen. Han behöver ut mycket och få rutin. Felfri på hinder men blev rädd för en tjej som satt på staketet så han kastade sig åt sidan några meter innan ett hinder. Han hoppade sedan utan att titta när jag red på hindret igen.

 

 

EDWONDO e: Escudo.

 

ALICANTE tävlade jag för första gången och det kändes jättebra. Stor häst men lättriden. Hade två nedslag på en bra runda.

 

 

ALICANTE e: Alcatraz.

 

Johanna tävlade LADY LOVE och de hade ett nedslag i första klassen och var felfria i den andra. Roligt och jag kände mig så stolt att se de båda på banan!

 

 

Johanna och LADY LOVE SB.

 

GRATTIS till Therese och SAMBALOLEC som vann den ena klassen!!! Fick vara stolt en gång till! Jättebra runda och det var verkligen kul att se. Therese tränar mycket för mig och Tomas. Träning ger resultat!

 

 

Therese och Samba!


Läst 24719 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.