Therese

Hela veckan har vi ridit ut hästarna och njuter av det fina vädret och mjuka grusvägar. De äldre hästarna har fått träna konditionen med mycket galopp på grusvägarna. Det är så härligt!



Vi har även skrittat ut de i skogen så de får "knata på" över stock och sten. 



Har tre duktiga praktikanter som är här nu, riktigt roligt! 

Solsken och uteritt!


Läst 10827 ggr Kommentarer Kommentera

I lördags var vi i Södertälje och tävlade. CASH FLOW och ACINDO åkte med. Planen var att LORD också skulle vara med men han busade i hagen och fick ett balltramp så han var öm. Lite trist men glad att det inte var värre än så. 


Vi tog då trailern efter bilen och åkte iväg mot Södertälje. När vi hade någon mil kvar så kändes ekipaget konstigt och det var ett av hjulen på boggietrailern som hade krängt och det var punktering på gång. Vi kom fram till tävlingen som tur var utan att bli ståendes på motorvägen med punktering. 
Södertälje är en riktigt trevlig klubb och bemötandet redan dagen innan när jag ringde och ville ändra lite med strykning av LORD osv var trevligt. Ett bra bemötande gör så mycket. Vi fick boxar till hästarna när vi kom fram så att Björn kunde åka iväg med bil och trailer och skaffa ett nytt däck. 
Så tävlingssäsongen 2015 började lite jobbigt med däckhaveri men blev bättre när vi kom igång och tävlade. 



ACINDO och CASH FLOW hoppade båda 120 klassen först. ACINDO var dubbelt felfri och kom fyra! CASH hade nedslag i omhoppningen, hoppade fint. 




Sen gick båda hästarna 130 klassen och för CASH FLOW var det debut på den höjden! 
Det kändes jättebra och hon har hoppet på den höjden i sig och hon var absolut färdig för uppgiften. Fick lite trångt på en distans där det var sex galoppsprång från en oxer till kombinationen. Red lite framåt för jag trodde det skulle behövas vilket det inte gjorde så vi kom lite intill och petade insprånget. Det visar att CASH FLOWS galopp har utvecklats och hon galopperar på bra framåt. Rev sedan en oxer ur sväng mot slutet av banan. Måste få med henne bättre i svängarna på bakbenen så hon inte gräver ner sig på frambenet i svängen. Så lite mer dressyrträning så kommer det bli bra. Riktigt kul med hennes debut och känslan var jättebra!



CASH FLOW över sista oxern i 130 debuten!


ACINDO var jätte, jättefin i 130 klassen. Jag hade en riktigt bra känsla hela banan runt. Vi rev sista hindret i omhoppningen, lite synd på en bra runda. Tar på mig nedslaget, slappnade av innan vi var i mål!
Åkte hem med en bra säsongspremiär i ryggen och en hel trailer och ett glatt men trött gäng i bilen!



ACINDO i Södertälje. 


I söndags var vi på Strömsholm. Malin tävlade CARLINA och de var så duktiga. Hoppade felfritt och gjorde en jättebra runda. Jag är så stolt över Malin som har utvecklat sig så mycket sedan hon började rida och träna CARLINA. 
Jag själv tävlade en ny häst somjag hjälper en elev till mig att rida. CAJSA kallas hästen och vi hoppade runt felfritt med placering i vår första start tillsammans. Så det var en bra förmiddag på Strömsholm. 



Lina med CAJSA och Towe och Malin med CARLINA på Strömsholm. 


Nästa tävling blir om två veckor på Hamre i västerås, kul att tävlingssäsongen är igång nu! 


Läst 8195 ggr Kommentarer Kommentera

Jag är så trött, riktigt trött. Tävlade igår i Södertälje, Strömsholm idag. Tidiga mornar, däckhaveri på trailern som stressade oss igår och lite sömn för jag är förkyld och den gör sig påmind om natten så jag knappt kan sova. På eftermiddagen idag visade vi även två hästar för kunder, de skötte sig fint, så vi får se framöver.
En längre rapport från tävlingarna kommer imorgon. Jag är väldigt nöjd med mina hästar och tävlingshelgen.


Bibbi, min lilla vovve!


Läst 8231 ggr Kommentarer Kommentera

Fredagskväll och imorgon bitti när klockan ringer då är det dags för årets första tävling! Det känns roligt och jag är riktigt sugen på att åka iväg och tävla. 
Bil och trailer rullar imorgon med ACINDO och CASH FLOW. De två åker med och de känns att vara i fin form.



Har ridit och hoppat i veckan. Hästarna hoppade bra både de som hoppade i torsdags och de som hoppade idag. Har varvat ridning med träning av elever och det är roligt och inspirerande. 
Red sex hästar på rad idag under förmiddagen och det fungerar bra och smidigt när jag har hjälp av tjejerna som har praktik och Malin och Towe. Det var en härlig känsla när klockan var fem på eftermiddagen och vi precis var färdiga med att ha plockat undan hela hinderbanan i ridhuset efter träningarna. Stallet var helt färdigt, tio hästar jobbade, alla hästar inne och tvättade eller borstade. Tävlingsgrejerna packade och allt vi använt idag var putsat! 
Tog en långpromenad med hundarna som avslutning, vilken lyxfredag! 



Blev en klassisk tacomiddag framför tvn och så kollade vi på filmen om Rolf-Göran Bengtsson!



Idag hoppade jag LILL-LADY (fyra år efter Cohiba-Rastell) Första gången hon hoppade oxer idag och så blev det en liten bana. Härlig känsla att hoppa henne, extra kul när jag fött upp henne själv och tävlat hennes mamma i svår hoppning.


Läst 11652 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
11
2015

Fick här om dagen en härlig bild från min kompis Jessica. Det är hon, jag och CAHLUA i Globen 2012. Jessica var med och hjälpte mig och skötte CAHLUA. Vi hade så fantastiskt roligt och det avslutades med seger!!!



Delad glädje är dubbel glädje!



CAHLUA i globen!


Läst 10475 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har jag ett gäng hästar att markarbeta. Ska strax ut och rida två hästar innan jag har lektion klockan 11. Efter lunch rider jag fyra hästar till och sen blir det att göra klart det sista i stallet och ta hand om hästarna innan lektioner ikväll. 


De hästar som jag rider efter lunch är ute i hagarna nu och njuter av solen. De första två jag rider nu går ut efter ridningen och när de är ryktade och färdiga. 



Imorgon tänkte jag hoppa CASH FLOW, CELVIN, LORD och ACINDO och på fredag rider jag de lite lätt för att på lördag är det tävling!!! Säsongens första och det ska bli så spännande. På fredag hoppar de övriga hästarna. 


CASH FLOW i Södertälje 2014.

Film på CASH FLOW från Södertälje förra året. 



Får se hur vilda och glada de kommer vara på lördag!


Läst 11929 ggr Kommentarer Kommentera

Det är roligt att börja en vecka med att få paket. Kom ett paket från min sponsor Mountain Horse idag. Två par nya fina ridskor. 



Jag har ridit idag. CASH FLOW och ACINDO var jättefina i markarbetet. LORD var mer krävande idag och jag fick jobba på en bra stund. Var helt slut när jag var klar och såg nästan dubbelt! De som säger att det bara är hästen som jobbar får gärna komma och ta en provtur!


Denna vecka och nästa har vi två jätteduktiga praktikanter här i stallet. Natalie började redan förra veckan så hon gör tre praktikveckor här. 
Lina började idag och kommer från Falun så hon bor hos oss. 


Vi åkte och handlade nu ikväll och Lina och jag plockade på oss lite godis!


Läst 8632 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
09
2015

Det blev en lyckad kurs i helgen. Vi hade roligt och ryttare och hästar fick jobba på ordentligt. 
Första dagen hade jag byggt en övning som tränade rytmen, galoppen och ridning ur sväng samt rida till hinder på lång anridning. Det tog vi med oss till dag två då det var banhoppning. 



Sen hade vi fikabord i ridhuset, middag på kvällen och frukost buffe på söndagen med bland annat våfflor! 
En rolig helg och mycket trevlig gemenskap!


Om två veckor, den 21-22 mars är det kurs igen. Finns några platser kvar om någon vill komma på kursen. Anmäl till mig på 070-7975888.


Bilder från helgen:




Träningen igång, första dagens övning.



Första gruppen.



Fikabordet i ridhuset!



Trerätters middag som började med förrätten: Västerbottenost paj.



Varmrätt: Spenatpasta med kyckling och baconinlindad färsk sparris.



Dessert: Baileys pannacotta toppad med vitchokladmousse och blåbär.



Middag! Det är trevligt att kunna umgås efter träningen och äta god mat.



Andra dagen, uppvärmning inför banhoppningen. 



Banhoppning med fina hinder!


Nu ska jag ut och rida i det vackra vädret, lite lagom trött efter helgen som avslutades med att fira min bror som fyllde år, GRATTIS igen Alex!



Läst 11116 ggr Kommentarer Kommentera

Dagarna rullar på och vips så blev det helg! Mina hästar har ridits ut efter Jos träningen. De som inte var med har trimmats och hoppats som vanligt. LILL-LADY har hoppat men tyvärr filmade jag så dåligt att de inte fastnade på film men jätteduktig är hon.


Nu strax så börjar helgens hoppkurs som jag ska hålla här hemma. Vi har samling med fika i ridhuset. Lite genomgång och så bygger vi övningen. Två grupper ska träna och efter träningen är det middag ikväll. Min syster har komponerat en trerätters och jag tror det kommer smaka riktigt bra. 



Vi alla är taggade och laddade för en trevlig eftermiddag och kväll. Imorgon börjar vi med gemensam frukost buffe!



Fikabordet i ridhuset, bara kaffekannan som ska på plats så börjar vi!



Björn sladdar inför kursen. 



Ett nytt hinder, "rymdhindret" kommer vi inviga i helgen!


Läst 6478 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
06
2015

Är så glad för utvecklingen den här lilla hästen har gjort och det ska bli kul att börja tävla henne för säsongen!



CASH FLOW!



Jos träning 2-3/3-15.


Läst 10134 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.