Therese

Vilken fantastiskt bra start på tävlingssäsongen 2017 vi fick! Vi tävlade igår på Hamre, och det började bra redan i lördags med LORDs 130 placering. Han följde upp den med en dubbelnolla i 140 klassen igår och en fjärdeplats!!!! Jag är helt överlycklig!

LOVELY LADY SB, påväg mot vinst! Foto: johanssonjenny.se

Dessutom så började LOVELY söndagen och säsongen med en SEGER i 120 klassen!!! CASH FLOW var också fin, ett nedslag som jag tar på mig. Vilka fina hästar och vilket resultat av vinterns träning! Jag är så otroligt stolt över hästarna och hela mitt team. Det är alltid lite pirrigt att veta hur man står efter vinterpausen. Det här var ett härligt kvitto så nu fortsätter jag med träningen på samma spår som jag börjat.

LORDs 140 runda!

LOVELY!!!


Läst 18246 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har vi startat tävlingssäsongen 2017! Åkte till Hamre och hoppade en 130 klass med LORD. Jag kan säga att han är förlåten efter att ha skickat mig i ridhussanden här om dagen. Idag hoppade han fantastiskt fint och var felfri!
Det var en tidshoppning från hinder ett till elva. Jag svängde lite snävt på flera ställen och LORD svarade så bra på det. Vår tid räckte till en sjätteplats av sextio starter!

Stilstudie över hinder nummer två!

Det var jättekul att tävla och imorgon kör vi igen, då åker även CASH FLOW och LOVELY med. Hur mår min kropp efter avfallningen? Jo det gör ont men det funkar och efter laserbehandling idag på tävlingen så hoppas jag att det är bättre imorgon.

Sista hindret!

Glädje och rosiga kinder, det bjuder vi på!!!

Vår runda!

Towe och LORD!

Väntar på prisutdelningen.

Prisutdelning och ärevarv! Foto: Björn!

Maja, Towe, LORD och Malin!

Tack Michael Sundin för alla fina bilder!!!


Läst 25160 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har jag hoppat några av mina hästar. Vi kan backa bandet först till början av veckan och vad hästarna har gjort. I måndags jobbade de i ridhuset, i tisdags red vi ut och igår trimmade jag dressyr och de var så fina hela högen. Idag var det hoppning och vi byggde upp en bana.

LORD var först ut och han var taggad! Hoppade fram och sedan skulle jag ta ett varv på banan på ca 130 höjd. Då smackade han på över första hindret, slog bakut i språnget och skickade mig ner i sanden! Det kändes som att jag fick en handflata och åkte slänggunga i 200 km/h ner i ridhusunderlaget!!! Hann tänka i luften att nu jäklar åker jag av! Shit, det kändes vill jag lova! Låg kvar i några minuter och försökte andas normalt. Sån otrolig tur att huvudet inte fick smällen, även om hjälmen alltid är på! Upp kom jag och borstade av sanden med hjälp av mina snälla tjejer som hjälper till. Dessutom var min kompis Linda och hälsade på och fick se lite action! Det blir tårta sen, det vill jag lova!

Känslan när man inser att det kommer sluta i ridhussanden!!!

Videobevis på brottsplatsen!
Satt upp igen och hoppade banan på min vilda men vackra häst! Det var lite power i den idag!

Red och hoppade CASH FLOW, LOVELY och LILL-LADY därefter. Alla snälla och skötsamma! Jobbade unghästar och träffade hästägare på eftermiddagen. Lektion på kvällen och när jag kom in så kunde jag inte sitta ner, det gör så jäkla ont! Vi får se hur det är med kroppen imorgon...


Läst 49202 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
01
2017

Som alla vet var det Göteborg Horse Show förra helgen. Ni som följer mig på Instagram har sett mina bilder på alla fina blommor och hinder. Vi var på hästshowen som blomflickor/funktionärer och det var kul! Vilka fantastiska blommor! Sen var det helt fantastiskt att se all bra hoppning och jag har en ny idol, det är Henrik von Eckermann. Vilken ryttare!
Här kommer lite bilder från helgen:

Det råder ingen brist på bommar i hinderförrådet!

Jag höll till i blomförrådet och det var ingen brist på blommor där heller, möjligtvis sista dagen under världscupklassen, för då fanns nästan ALLA blommor inne på banan!

Mycket gröna växter!

Ett mindre hav med ormbunkar!

Det finns blommor i stora korgar...

...i krukor...

..ännu fler krukor...

..fler korgar...

Blommor och växter!

Så vackert men tungt att lyfta!

Kenneth med vår blomvagn, redo att bygga upp inne på arenan.

Björn påväg in till arenan!

Vi väntar medans alla bommar till respektive hinder läggs ut. När banbyggaren är klar med det så byggs hindren upp och vi börjar smycka de med blommor.

Björn bygger blommor!

Till varje hinder har blomchefen bestämt vilka blommor, utfyllnader, toppar osv som ska vara. Sen har vi fritt fram att designa hur vi vill bygga vilket var jättekul!


Jag vid guldhäst hindret!

Björn och Kenneth är nöjda med sina blommor!

Björn!

Det nya miljöhindret Ecoestrian.

Sista klassen fick jag bygga mitt favorithinder Dalahästarna!


Världscup!

CASALL tackades av, det var så mäktigt! När han sedan hade gjort sin start på söndagen i världscupen och skrittade genom arenan och fick stående ovationer från publiken, då blev man tårögd!


Läst 50628 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.