Therese

Förra veckan, efter tävlingen i Lidköping, så fick jag en medalj! Den var från min systerdotter Alice! Hon tyckte att jag skulle få en medalj för att jag hade vunnit på tävlingen!
  

Hur söt är hon inte lilla ALICE! Innan sin ridlektion skulle moster få medalj!
   


 
Nu i veckan har vi som vanligt ridit ut, både i skogen, på fälten och grusvägen. Lill-LADY och CELVIN som tävlar till helgen har hopptränat och jag funderar på att hoppa mina andra hästar lite imorgon. Vi får se, är vädret fint, då rider jag ut och trimmar istället! 
  

Unghästarna gör framsteg, här är det TURE e:.Total Hope, som har ryttare på ryggen för första gången i sitt liv!


Läst 30942 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2018

Måndag med strålande sol, en vacker höstdag, bra start på en ny vecka! 
  

Hästarna njuter!
 
Förra veckan var också en bra vecka med mycket jobb. Vi har ganska många hästar för inridning i stallet. De är trevliga och roliga att jobba med. Just unghästar gör sina framsteg så snabbt och det är kul att vara en del av deras utveckling.
Någon av dem har varit väldigt spänd så det har fått ta lite längre tid, att stressa fram och ha bråttom upp på ryggen är aldrig bra. Sen när man har nött och nött och tycker att man stampar på stället och inget händer, så plötsligt trillar polletten ner och så går allt fort framåt, det är häftigt! 
  

 
Tävlingshästarna reds i skogen, uteritt och trimmades i markarbete. De som inte var med till Lidköping hoppades i veckan. Lidköpingshästarna hoppades ingenting. Jag sparar hellre på hoppningen när de har gått bra en helg och sedan tävlar helgen direkt därefter.

Igår tävlade vi på Strömsholm med sex hästar. 
  

  
Första klassen var en 1,10 som jag startade THUNDERSTRIKE i. Han var väldigt spänd förra helgen i Lidköping, som var hans första inomhustävling på över ett år. Så nu fick han hoppa lite lägre för att det skulle vara enkelt för honom om han hade varit spänd. Nu var han helt cool och hoppade felfritt, det var skönt! 

Malin och Jacquline hoppade sin första inomhustävling med LILL-LADY och CELVIN. Båda var felfria i 1,10-klassen, jättekul!
  
Så åkte vi hem och bytte hästar, tillbaka med CASH FLOW, LORD och LOVELY. Hoppade först CASH i 1,25. Hon var väldigt avslappnad och tog nästan lite för lätt på hoppningen, så två räcken petades. Men jag var ändå rätt nöjd efter, för hon gjorde det enkelt. 
I 1,30-klassen hoppade LORD felfritt och blev placerad. LOVELY var fin, vi satsade i omhoppningen, rev tyvärr ett så ingen placeringen. 


Läst 26638 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
17
2018

Tävlade i Lidköping i helgen och WOW, mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW var helt fantastiska! 
CASH FLOW hoppade 1,20-klasser alla tre dagarna. Hon var dubbelnolla och kom åtta och sjua de två första dagarna. På söndagen var det en riktig "CASH FLOW-bana" med möjlighet till att svänga riktigt snäva vägar i omhoppningen, vilket vi gjorde! Hon är så bra på det, och vill ni se omhoppningen, kolla in film på min Instagram. theresetettenyman heter jag där.
  

CASH FLOW
  

Lycka efter segern!
  
LOVELY började helgen med att vara snabbast och VINNA 1,30-klassen, det gick fort i omhoppningen! 
 

LOVELY på prisutdelningen efter sin vinst!
  
Sen hoppade vi 1,40 på lördagen, en tidshoppning, lång bana med många språng. Hon var så fin och hoppade felfritt och vi kom femma!!! På söndagen hoppade vi 1,40 igen, det var en klass med winning round=omhoppning efteråt. Hon hoppade så bra igen. Petade en frambom på en oxer, resten kanonbra. Förstås lite synd att komma på trettonde plats, då tolv fick pris och vi missade omhoppningen med nån halv sekund. Men samtidigt var det bra, för hon gjorde sin första stora inomhustävling och hoppar två ordentliga 1,40. Så det var bra att hon inte behövde hoppa om.
  

LOVELY på prisutdelningen när hon kom femma!
  
LORD hade en smått fantastisk helg med felfritt rakt igenom och placerad i alla sina starter! Han hoppade 1,30 fredag, 1,40 lördag och 1,40 söndag. Var felfri och hoppade omhoppning på söndagen, felfri igen och det blev en femteplats! 
Känslan i hans hoppning var så bra, vi hade så roligt!
  

LORD!


Min prins! 
 

Härligt väder och en jättefin utebana att värma upp på. 
 

LORD på framhoppningen.

Björn och LOVELY i stallet. Riktigt bra uppstallning i Lidköping, permanenta boxar. Sen är det nära till allt. Veterinärbesiktning precis utanför. Framridning på en fin utebana vid stallet och sen är det bara en liten gårdsplan till framhoppnings- och tävlingsridhuset. 
  

En lyckad helg!


Läst 32795 ggr Kommentarer Kommentera

Dagarna springer iväg och jag undrar ibland, när kommer den där lugna perioden då jag ska hinna göra det som jag inte hinner göra annars? Intalar och lurar mig själv allt för ofta att nästa vecka, då är det lugnare. Sen så har det gått tre veckor minst, av bara farten!!! 
Man ska inte klaga på att ha att göra, fast denna sommar och de sista månaderna känns extrema. Jag har tjatat om det redan här på bloggen, men hö och hagar har tagit mycket tid. Nu tror och hoppas jag att vi gjort den sista hagen för i år. Om jag inte får ett ryck och skruvar hållare och drar tråd på nån ny plätt! 
Helgen som var så tävlade vi inte, då fixade Björn och jag en ny stor hage.

Mycket gräs har växt och vädret är fantastiskt så då kan några av hästarna få beta gräs några veckor till. Sen är jag såklart orolig för att vårt hö inte ska räcka, vi hoppas på det, varje strå är värdefullt!

Nu till helgen är det tävling med fem hästar. Inomhussäsongen drar igång och jag ser fram emot den. Idag hoppade jag de hästar som ska med på tävlingen och alla känns att vara i fin form. 
Inridningshästarna jobbar på och de är trevliga alla fyra. Här har vi en bild på TURE, som har schabrak på för första gången.

Min systerdotter Alice och mina kusinbarn Emmie och Ronja rider hos mig, visst är de söta. På min instagram theresetettenyman har jag lagt några klipp på min story. Nästa generation!

Nu har jag skrivit packlistor för imorgon, det är mycket som ska med till fem hästar. Börjar morgondagen med att klippa två av dem, de andra tre har jag klippt redan!

Hästarna på betet mumsar äpplen, plockar alltid en hink och har med när jag fyller vatten till dem!

Har dessutom en fruktansvärd träningsvärk, i hela kroppen! När jag skrattar gör det ont i magmusklerna. Varför, jo jag har ridit två ordentliga pass i min dressyrsadel, på LILL-LADY. Igår var ett riktigt grispass, idag fick jag belöning för det och hästen dansade fram för alla hjälper. Så nu sitter jag här och belönar mig med lite glass innan jag ska sova, imorgon är en ny dag, minst lika fullspäckad som alla andra!


Läst 24176 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
04
2018

Idag fyller min älskade lilla mamma år, så jag vill börja bloggen med ETT STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!!!smiley
  

 

Mamma med våra hästar!
 

Vi var i Paris för några år sedan, en stad vi båda tycker så mycket om!
 
Igår vaccinerades ett gäng av hästarna så idag har de en lite lugnare dag. Jag har då passat på att sitta vid datorn och gjort en del planering. Träningar, tävlingar, hästar, stallet, hagar, ridhuset. Mycket som ska planeras och styras upp. 
Det kom även en till häst för inridning strax efter lunch. Dressyrstammad efter Total Hope. Sen har vi en Fighting Alfa, en Marwin och en Contant Q att rida in! 


Läst 23434 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
02
2018

Ny vecka, ny månad och ett år äldre! I helgen så fyllde jag år och det var lugnare firande mot förra året då vi hade en stor fest!
Stallet har fyllts på med några nya inridningshästar så nu är det fullt upp vilket är roligt! 
Tävlingshästarna fick en lugn vecka förra veckan då det är tävlingsfritt i tre veckor. Måste säga att det var skönt för mig också, efter den här sommaren med hökörning och hagbygge i värmen så känner jag mig sliten i kroppen. Då är det skönt med en "lugn" vecka nån gång.
Denna vecka har börjat med att rida ut de flesta och konditionsträna på fält och grusvägen. Detsamma kommer vi att göra idag, sen blir det lite markarbete med hoppning mot helgen. 
  

Riktigt fin bild på LORD fotad av Haide Westring!


Läst 23237 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.