Therese - Mina fina hästar!
MAR
24

Mina fina hästar!

Mina hästar är så fina och jag är så glad och lycklig som har dem! De sista två dagarna har jag ridit dem i ridhuset och trimmat dressyrövningar som AC har hjälpt mig med. Det är så roligt för hästarna utvecklas hela tiden! Själv har jag ett lugn och tålamod i ridningen vilket ger resultat. I förrgår var CASH FLOW ganska "stingslig" och for åt alla håll och var irriterad så fort jag la till skänkeln. Jag nötte på med små korta skänkelvikningar efter långsidorna, fyra steg in, två rakt fram sen ut fyra steg, två rakt fram, in fyra osv. Så höll jag på och "dansade" fram och tillbaka fler varv i lugn och ro tills hästen började frusta och slappna av, sen kunde vi rida vidare och göra andra övningar. Igår var hon superfin!
ACINDO har varit så pigg och het och framåt och vill göra allt på samma gång, överambitiös! Kan bara skratta åt henne, men så fin att rida!
LORD har varit en dröm båda dagarna, helt underbar att rida! LOVELY är också mjuk och fin och jobbar på. CELVIN har varit väldigt pigg som alla hästarna, de har glädje i kroppen!
LILL-LADY utvecklas från varje ridpass. För några månader sedan, efter vilan så var hon väldigt sne och krokig i högersidan och hade svårt att bära sig och hängde inåt. Nu är hon näst intill rak och det har att göra med att hon bygger upp sin kropp med styrka och balans ju mer hon får träna, hon är bara fem år så det är inte så konstigt. Jag sa igår att hon börjar se så vuxen ut nu!

LORD!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14560 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59250 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85144 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87626 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv