Therese - Seger och placeringar i Gislaved-Anderstorp!
JUL
31

Seger och placeringar i Gislaved-Anderstorp!

 

Tävlade i Gislaved-Anderstorp i helgen och det gick bra. Efter fem veckors tävlingsuppehåll var det så roligt att tävla igen! Bra väder hela helgen gjorde inte saken sämre.

 

Hästarna var också glada att tävla, för att inte tala om hundarnas lycka när lastbilen packades med grejer och de förstod att det var dax att åka iväg på äventyr igen! Jossan som var med Björn och mig och hjälpte till med hästarna hade så roligt åt Mira, hon har aldrig sett henne så uppspelt och full med fart som när vi skulle åka iväg och hundhalsbandet åkte på!

 

MIRA, alltid redo för tävling!

 

Tävlingarna i Gislaved är trevliga och bra. Nära till allt, fint stall, bra bana. Det var tredje året jag var här nu och det får bli en tradition tror jag. Trivs att tävla där helt enkelt.

 

ACINDO i det fina stallet.

 

Hästarna trivs också för de hoppade bra hela helgen. Alla tre, LAGANA, ACINDO och CAHLUA som jag hade med började med 130 klassen på fredagen. CAHLUA petade ner sista hindret i omhoppningen, de andra två var dubbelt felfria. ACINDO kom trea och LAGANA vann!!!! Vilken bra start!

 

 

Ärevarvet efter prisutdelningen! Lycklig LAGANA!

 

På lördagen hoppade ACINDO och CAHLUA två klasser. De började med 130 där ACINDO rev sista hindret i grundomgången. Hon hoppade jättebra, svängde lite före mig till sista hindret därav rivningen. CAHLUA var dubbelnolla och placerad.

 

Alla tre hästarna startade 140 klassen som var en a:o, tidshoppning. Lång bana, rolig att rida. ACINDO först ut och var felfri till hinder nummer åtta, den andra kombinationen, den först hoppade hon utan problem. Nu i den andra så kom vi lite konstigt in, lite dålig galopp så jag kände i uppsprånget över a-hindret som var ett räcke att hon inte skulle nå fram till B-hindrets oxer och svängde lite snabbt ut. Galopperade runt och red på till kombinationen igen, fick lite hjärnsläpp och klämde av henne lite för stort över a, så svängde snabbt ut igen innan B, annars hade hon nog rivit och gjort sig illa, det vill jag ju inte! Tror inte ens att ACINDO fattade att det var en kombination eftersom jag svängde ut så snabbt, hon trodde nog vi gjorde en snabb omhoppningssväng!!! Så då blev det uteslutning i protokollet efter min miss.

 

Hoppade sedan CAHLUA som var felfri och snabb, det blev en femte plats i klassen, så roligt! LAGANA hoppade jättebra, rev tyvärr näst sista hindret, hade en bra tid.

 

Söndagen började med en 120 klass som min kompis Jessica vann med sin fina häst, jätteroligt! Vi hade en rolig helg tillsammans och vann varsitt täcke, inte illa!

 

Jessica!

 

ACINDO hoppade 130 klassen, en lång a:o tidshoppning. Hon var grymt fin och hoppade så väl! Tyvärr rev vi sista hindret, med en halv tå....så ingen placering, men en bra runda som avslutning.

 

LAGANA och CAHLUA hoppade 140 klassen som var helgens "grand prix" med winning round. Alla felfria till omhoppning och det blev tio felfria av femtio starter. LAGANA var en av de felfria efter en superbra grundomgång! CAHLUA gjorde en mycket bra runda även om hon inte var felfri, jag var nöjd.

 

Banan var jätterolig att rida, klurig, teknisk precis som det ska vara. Omhoppningsbanan var också bra. Jag startade i början av omhoppningen och visste att det var några snabba efter mig så det vara bara att rida snabbt och snäva vägar. Tyvärr rev vi näst sista hindret men vi hade bra tid så det blev en sjätteplacering med hem!

 

 

LAGANA på prisutdelningen i den sista klassen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22811 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58545 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84436 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86918 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv