Therese - Seger och placeringar i Gislaved-Anderstorp!
JUL
31

Seger och placeringar i Gislaved-Anderstorp!

 

Tävlade i Gislaved-Anderstorp i helgen och det gick bra. Efter fem veckors tävlingsuppehåll var det så roligt att tävla igen! Bra väder hela helgen gjorde inte saken sämre.

 

Hästarna var också glada att tävla, för att inte tala om hundarnas lycka när lastbilen packades med grejer och de förstod att det var dax att åka iväg på äventyr igen! Jossan som var med Björn och mig och hjälpte till med hästarna hade så roligt åt Mira, hon har aldrig sett henne så uppspelt och full med fart som när vi skulle åka iväg och hundhalsbandet åkte på!

 

MIRA, alltid redo för tävling!

 

Tävlingarna i Gislaved är trevliga och bra. Nära till allt, fint stall, bra bana. Det var tredje året jag var här nu och det får bli en tradition tror jag. Trivs att tävla där helt enkelt.

 

ACINDO i det fina stallet.

 

Hästarna trivs också för de hoppade bra hela helgen. Alla tre, LAGANA, ACINDO och CAHLUA som jag hade med började med 130 klassen på fredagen. CAHLUA petade ner sista hindret i omhoppningen, de andra två var dubbelt felfria. ACINDO kom trea och LAGANA vann!!!! Vilken bra start!

 

 

Ärevarvet efter prisutdelningen! Lycklig LAGANA!

 

På lördagen hoppade ACINDO och CAHLUA två klasser. De började med 130 där ACINDO rev sista hindret i grundomgången. Hon hoppade jättebra, svängde lite före mig till sista hindret därav rivningen. CAHLUA var dubbelnolla och placerad.

 

Alla tre hästarna startade 140 klassen som var en a:o, tidshoppning. Lång bana, rolig att rida. ACINDO först ut och var felfri till hinder nummer åtta, den andra kombinationen, den först hoppade hon utan problem. Nu i den andra så kom vi lite konstigt in, lite dålig galopp så jag kände i uppsprånget över a-hindret som var ett räcke att hon inte skulle nå fram till B-hindrets oxer och svängde lite snabbt ut. Galopperade runt och red på till kombinationen igen, fick lite hjärnsläpp och klämde av henne lite för stort över a, så svängde snabbt ut igen innan B, annars hade hon nog rivit och gjort sig illa, det vill jag ju inte! Tror inte ens att ACINDO fattade att det var en kombination eftersom jag svängde ut så snabbt, hon trodde nog vi gjorde en snabb omhoppningssväng!!! Så då blev det uteslutning i protokollet efter min miss.

 

Hoppade sedan CAHLUA som var felfri och snabb, det blev en femte plats i klassen, så roligt! LAGANA hoppade jättebra, rev tyvärr näst sista hindret, hade en bra tid.

 

Söndagen började med en 120 klass som min kompis Jessica vann med sin fina häst, jätteroligt! Vi hade en rolig helg tillsammans och vann varsitt täcke, inte illa!

 

Jessica!

 

ACINDO hoppade 130 klassen, en lång a:o tidshoppning. Hon var grymt fin och hoppade så väl! Tyvärr rev vi sista hindret, med en halv tå....så ingen placering, men en bra runda som avslutning.

 

LAGANA och CAHLUA hoppade 140 klassen som var helgens "grand prix" med winning round. Alla felfria till omhoppning och det blev tio felfria av femtio starter. LAGANA var en av de felfria efter en superbra grundomgång! CAHLUA gjorde en mycket bra runda även om hon inte var felfri, jag var nöjd.

 

Banan var jätterolig att rida, klurig, teknisk precis som det ska vara. Omhoppningsbanan var också bra. Jag startade i början av omhoppningen och visste att det var några snabba efter mig så det vara bara att rida snabbt och snäva vägar. Tyvärr rev vi näst sista hindret men vi hade bra tid så det blev en sjätteplacering med hem!

 

 

LAGANA på prisutdelningen i den sista klassen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23004 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 26539 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 40433 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 41378 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv