Therese - Tävlingssäsongen är igång!
MAR
17

Tävlingssäsongen är igång!

I lördags var vi i Södertälje och tävlade. CASH FLOW och ACINDO åkte med. Planen var att LORD också skulle vara med men han busade i hagen och fick ett balltramp så han var öm. Lite trist men glad att det inte var värre än så. 


Vi tog då trailern efter bilen och åkte iväg mot Södertälje. När vi hade någon mil kvar så kändes ekipaget konstigt och det var ett av hjulen på boggietrailern som hade krängt och det var punktering på gång. Vi kom fram till tävlingen som tur var utan att bli ståendes på motorvägen med punktering. 
Södertälje är en riktigt trevlig klubb och bemötandet redan dagen innan när jag ringde och ville ändra lite med strykning av LORD osv var trevligt. Ett bra bemötande gör så mycket. Vi fick boxar till hästarna när vi kom fram så att Björn kunde åka iväg med bil och trailer och skaffa ett nytt däck. 
Så tävlingssäsongen 2015 började lite jobbigt med däckhaveri men blev bättre när vi kom igång och tävlade. ACINDO och CASH FLOW hoppade båda 120 klassen först. ACINDO var dubbelt felfri och kom fyra! CASH hade nedslag i omhoppningen, hoppade fint. 
Sen gick båda hästarna 130 klassen och för CASH FLOW var det debut på den höjden! 
Det kändes jättebra och hon har hoppet på den höjden i sig och hon var absolut färdig för uppgiften. Fick lite trångt på en distans där det var sex galoppsprång från en oxer till kombinationen. Red lite framåt för jag trodde det skulle behövas vilket det inte gjorde så vi kom lite intill och petade insprånget. Det visar att CASH FLOWS galopp har utvecklats och hon galopperar på bra framåt. Rev sedan en oxer ur sväng mot slutet av banan. Måste få med henne bättre i svängarna på bakbenen så hon inte gräver ner sig på frambenet i svängen. Så lite mer dressyrträning så kommer det bli bra. Riktigt kul med hennes debut och känslan var jättebra!CASH FLOW över sista oxern i 130 debuten!


ACINDO var jätte, jättefin i 130 klassen. Jag hade en riktigt bra känsla hela banan runt. Vi rev sista hindret i omhoppningen, lite synd på en bra runda. Tar på mig nedslaget, slappnade av innan vi var i mål!
Åkte hem med en bra säsongspremiär i ryggen och en hel trailer och ett glatt men trött gäng i bilen!ACINDO i Södertälje. 


I söndags var vi på Strömsholm. Malin tävlade CARLINA och de var så duktiga. Hoppade felfritt och gjorde en jättebra runda. Jag är så stolt över Malin som har utvecklat sig så mycket sedan hon började rida och träna CARLINA. 
Jag själv tävlade en ny häst somjag hjälper en elev till mig att rida. CAJSA kallas hästen och vi hoppade runt felfritt med placering i vår första start tillsammans. Så det var en bra förmiddag på Strömsholm. Lina med CAJSA och Towe och Malin med CARLINA på Strömsholm. 


Nästa tävling blir om två veckor på Hamre i västerås, kul att tävlingssäsongen är igång nu! 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 6523 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 22692 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 36588 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 37534 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv