Therese - Tävlingssäsongen är igång!
MAR
17

Tävlingssäsongen är igång!

I lördags var vi i Södertälje och tävlade. CASH FLOW och ACINDO åkte med. Planen var att LORD också skulle vara med men han busade i hagen och fick ett balltramp så han var öm. Lite trist men glad att det inte var värre än så. 


Vi tog då trailern efter bilen och åkte iväg mot Södertälje. När vi hade någon mil kvar så kändes ekipaget konstigt och det var ett av hjulen på boggietrailern som hade krängt och det var punktering på gång. Vi kom fram till tävlingen som tur var utan att bli ståendes på motorvägen med punktering. 
Södertälje är en riktigt trevlig klubb och bemötandet redan dagen innan när jag ringde och ville ändra lite med strykning av LORD osv var trevligt. Ett bra bemötande gör så mycket. Vi fick boxar till hästarna när vi kom fram så att Björn kunde åka iväg med bil och trailer och skaffa ett nytt däck. 
Så tävlingssäsongen 2015 började lite jobbigt med däckhaveri men blev bättre när vi kom igång och tävlade. ACINDO och CASH FLOW hoppade båda 120 klassen först. ACINDO var dubbelt felfri och kom fyra! CASH hade nedslag i omhoppningen, hoppade fint. 
Sen gick båda hästarna 130 klassen och för CASH FLOW var det debut på den höjden! 
Det kändes jättebra och hon har hoppet på den höjden i sig och hon var absolut färdig för uppgiften. Fick lite trångt på en distans där det var sex galoppsprång från en oxer till kombinationen. Red lite framåt för jag trodde det skulle behövas vilket det inte gjorde så vi kom lite intill och petade insprånget. Det visar att CASH FLOWS galopp har utvecklats och hon galopperar på bra framåt. Rev sedan en oxer ur sväng mot slutet av banan. Måste få med henne bättre i svängarna på bakbenen så hon inte gräver ner sig på frambenet i svängen. Så lite mer dressyrträning så kommer det bli bra. Riktigt kul med hennes debut och känslan var jättebra!CASH FLOW över sista oxern i 130 debuten!


ACINDO var jätte, jättefin i 130 klassen. Jag hade en riktigt bra känsla hela banan runt. Vi rev sista hindret i omhoppningen, lite synd på en bra runda. Tar på mig nedslaget, slappnade av innan vi var i mål!
Åkte hem med en bra säsongspremiär i ryggen och en hel trailer och ett glatt men trött gäng i bilen!ACINDO i Södertälje. 


I söndags var vi på Strömsholm. Malin tävlade CARLINA och de var så duktiga. Hoppade felfritt och gjorde en jättebra runda. Jag är så stolt över Malin som har utvecklat sig så mycket sedan hon började rida och träna CARLINA. 
Jag själv tävlade en ny häst somjag hjälper en elev till mig att rida. CAJSA kallas hästen och vi hoppade runt felfritt med placering i vår första start tillsammans. Så det var en bra förmiddag på Strömsholm. Lina med CAJSA och Towe och Malin med CARLINA på Strömsholm. 


Nästa tävling blir om två veckor på Hamre i västerås, kul att tävlingssäsongen är igång nu! 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 6419 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42195 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68107 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70593 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv