Therese - VW Grand Prix i Strömsholm!
OKT
17

VW Grand Prix i Strömsholm!

 

Jag tävlade som ni redan vet på Strömsholm förra helgen. Det var andra deltävlingen i VW grand Prix serien.

 

Tävlingarna smygstartade redan på torsdagen med en 110 och en 120 klass. Så jag startade tre hästar på torsdagen och det var CASH FLOW som hoppade 110. För henne blev det nästan en chock att komma in i det stora ridhuset på Strömsholm och se alla fina hinder, reklambanderoller och mycket publik på läktaren. Hon tyckte det var läskigt! Tävlingarna innan har gått bra men det här var lita annorlunda kan vi säga och för en orutinerad häst blev det svårt. Överhoppade sig och så blev det två stopp. Inte mycket att säga, klapp på halsen och beröm för det hon gjorde bra. Hoppade henne hemma igår och det kändes bra, precis lika fin som vanligt. Någon gång är den första på stor tävlig och hästar reagerar olika.

 

CARLINA hoppade bara 120 klassen och det gick finfint! Hon får mig att tro på framtiden, vilka språng hon bjöd på och härlig känsla runt banan även om det inte var felfritt. EDWONDO var spänd men gjorde ett superbra jobb. Ett nedslag i 110 och sedan felfritt i 120 klassen, kalasbra!

 

EDWONDO 120 klassen.

 

På fredagen var det dax för det äldre hästarna LAGANA, CAHLUA och ACINDO att tävla. Tävlingarna började klockan sju på morgonen med 130 klassen. Gissa om vi fick gå upp tidigt för att fodra hästarna innan vi lastade och åkte hemifrån kl 06:20....hinna gå banan, veterinärbesikta och sadla. Björn och jag själva, inga problem för det var bra med tid mellan hästarna så vi hann fram och tillbaka från parkeringen vid tågbanan och tävlingsridhuset.

 

CAHLUA hoppade 130 och 135 klasserna. Hon var ofokuserad och spänd, tyckte nog att det var mycket att titta på så två bommar trillade i båda klasserna. ACINDO var fin och hade ett nedslag i båda klasserna, det räckte till pris i 130 klassen!

 

LAGANA startade 140 klassen och hoppade superfint. Tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen och en tredjeplats blev istället en sextondeplats, men det var sista prisplaceringen av 64 starter!

 

På lördagen hade vi lite sovmorgon då första klassen för mig var kvalet till Grand Prix och den började klockan 14. Så hann rida lite hemma, bland annat LAGANA som alltid rids på förmiddagen innan hon startar på eftermiddagen om det är så.

 

 

Dax att trimma LAGANA lite hemma innan start på eftermiddagen!

Kvalklassen gick i 145 och det var klurigt och svårt, som det ska vara. Hade en bra runda, bra känsla men tyvärr två nedslag på den långa banan. Var jättebesviken på mig själv efteråt, lite så att jag nästan chockade de i mitt team att jag kunde bli det! Men det kändes så bra, jag ville gärna kvala till söndagens final och så två små detaljer, som en lite för svag ytterskänkel i en sväng och lite för lätt ridet till sista hindret så trillade bommarna. Efter ett tag när jag tittat på klassen och såg hur svårt det var så kändes det bättre. Med LAGANA var jag jättenöjd, hon var fin!

 

CAHLUA och ACINDO hoppade 135 klassen och det var en tidshoppning, bedömning C. Det betyder att fyra sekunder läggs till på sluttiden istället för att man får fel. Kan var kul för publiken, men jag gillar inte den bedömningen. Det blir lite vild ridning och det ska bara gå snabbt. ACINDO och jag fick en dålig start då jag aldrig fick startsignal och vi kom av oss när vi väl fick starta. Hon blev spänd och rev några hinder, då valde jag att utgå. CAHLUA var jättefin och inte alls så spänd som dagen innan. Passade på att prova lite snäva svängar när banan var byggd så och hon svarade bra på det tycker jag. Ett nedslag men det räckte till pris.

 

CAHLUA 135 klassen lördag.

 

På söndagen startade bara LAGANA och vi hoppade 145 klassen på morgonen. Det gick jättebra. Både hon och jag var bra och då blev det felfritt och pris!!! Så en bra avslutning på helgen med en placering i svår klass!

 

 

LAGANA 145 klassen söndag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21717 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59001 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84895 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87377 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv