Therese - VW Grand Prix i Strömsholm!
OKT
17

VW Grand Prix i Strömsholm!

 

Jag tävlade som ni redan vet på Strömsholm förra helgen. Det var andra deltävlingen i VW grand Prix serien.

 

Tävlingarna smygstartade redan på torsdagen med en 110 och en 120 klass. Så jag startade tre hästar på torsdagen och det var CASH FLOW som hoppade 110. För henne blev det nästan en chock att komma in i det stora ridhuset på Strömsholm och se alla fina hinder, reklambanderoller och mycket publik på läktaren. Hon tyckte det var läskigt! Tävlingarna innan har gått bra men det här var lita annorlunda kan vi säga och för en orutinerad häst blev det svårt. Överhoppade sig och så blev det två stopp. Inte mycket att säga, klapp på halsen och beröm för det hon gjorde bra. Hoppade henne hemma igår och det kändes bra, precis lika fin som vanligt. Någon gång är den första på stor tävlig och hästar reagerar olika.

 

CARLINA hoppade bara 120 klassen och det gick finfint! Hon får mig att tro på framtiden, vilka språng hon bjöd på och härlig känsla runt banan även om det inte var felfritt. EDWONDO var spänd men gjorde ett superbra jobb. Ett nedslag i 110 och sedan felfritt i 120 klassen, kalasbra!

 

EDWONDO 120 klassen.

 

På fredagen var det dax för det äldre hästarna LAGANA, CAHLUA och ACINDO att tävla. Tävlingarna började klockan sju på morgonen med 130 klassen. Gissa om vi fick gå upp tidigt för att fodra hästarna innan vi lastade och åkte hemifrån kl 06:20....hinna gå banan, veterinärbesikta och sadla. Björn och jag själva, inga problem för det var bra med tid mellan hästarna så vi hann fram och tillbaka från parkeringen vid tågbanan och tävlingsridhuset.

 

CAHLUA hoppade 130 och 135 klasserna. Hon var ofokuserad och spänd, tyckte nog att det var mycket att titta på så två bommar trillade i båda klasserna. ACINDO var fin och hade ett nedslag i båda klasserna, det räckte till pris i 130 klassen!

 

LAGANA startade 140 klassen och hoppade superfint. Tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen och en tredjeplats blev istället en sextondeplats, men det var sista prisplaceringen av 64 starter!

 

På lördagen hade vi lite sovmorgon då första klassen för mig var kvalet till Grand Prix och den började klockan 14. Så hann rida lite hemma, bland annat LAGANA som alltid rids på förmiddagen innan hon startar på eftermiddagen om det är så.

 

 

Dax att trimma LAGANA lite hemma innan start på eftermiddagen!

Kvalklassen gick i 145 och det var klurigt och svårt, som det ska vara. Hade en bra runda, bra känsla men tyvärr två nedslag på den långa banan. Var jättebesviken på mig själv efteråt, lite så att jag nästan chockade de i mitt team att jag kunde bli det! Men det kändes så bra, jag ville gärna kvala till söndagens final och så två små detaljer, som en lite för svag ytterskänkel i en sväng och lite för lätt ridet till sista hindret så trillade bommarna. Efter ett tag när jag tittat på klassen och såg hur svårt det var så kändes det bättre. Med LAGANA var jag jättenöjd, hon var fin!

 

CAHLUA och ACINDO hoppade 135 klassen och det var en tidshoppning, bedömning C. Det betyder att fyra sekunder läggs till på sluttiden istället för att man får fel. Kan var kul för publiken, men jag gillar inte den bedömningen. Det blir lite vild ridning och det ska bara gå snabbt. ACINDO och jag fick en dålig start då jag aldrig fick startsignal och vi kom av oss när vi väl fick starta. Hon blev spänd och rev några hinder, då valde jag att utgå. CAHLUA var jättefin och inte alls så spänd som dagen innan. Passade på att prova lite snäva svängar när banan var byggd så och hon svarade bra på det tycker jag. Ett nedslag men det räckte till pris.

 

CAHLUA 135 klassen lördag.

 

På söndagen startade bara LAGANA och vi hoppade 145 klassen på morgonen. Det gick jättebra. Både hon och jag var bra och då blev det felfritt och pris!!! Så en bra avslutning på helgen med en placering i svår klass!

 

 

LAGANA 145 klassen söndag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21897 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 60045 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 73932 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 74873 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv