VM-kollen

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
07
2010

Hålltider, torsdag


 
FYRSPANN

Idag och imorgon är det fyrspannsdressyr. Tomas Eriksson kör klockan 14:40 idag (20:40 i Sverige) och Fredrik Persson 10:04 imorgon (16:04 i Sverige). På lördag väntar maraton och på söndag precision.
 
HOPPNING
Hoppryttarna har ledigt idag, deras semifinal rids på fredag. Sedan är det den spännande finalen på lördag, där de fyra bästa byter hästar.
 
VOLTIGE
Voltigelaget har haft sin första deltävling med det obligatoriska programmet. Tyvärr var hästen väldigt spänd vilket ledde till att Sverige nu ligger näst sist.
Idag är vilodag, det fria programmet visas på fredag. VM-final hålls på söndag.


Läst 11300 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07
2010

Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
VM:s lagfinal avgjordes under natten till torsdag, svensk tid. Allra först red dock de 15 bästa individuella ekipagen av dem som INTE var med i något av de tio kvalade finallagen. Dessa 15 ryttare hoppade som en del i den individuella tävlingen, den fortsätter igen på fredag.

Sverige var andra laget ut i startlistan och först red Malin Baryard Johnsson H&M Actrice W. Och vilken runda det blev - bara ett tidsfel och Malin fullkomligen lös när hon skrittade ut från banan!
 
Nästa ryttare ut för Sverige var en revanschsugen Helena LundbäckBukowski's Erbblume. Tyvärr blev det rena rama plockepinnet, med fem hinder ner och 20 fel. Självklart var Helena otroligt besviken efteråt...
 
Tredjeryttare i svenska laget var Peder Fredricson H&M Arctic Aurora Borealis. Arctic hade ner första hindret i trekombinationen och senare det första hindret i tvåkombinationen. Med 8 fel, och Helena Lundbäcks resultat som måste räknas bort, rök där medaljchansen.
 
Vilken fantastisk nollrunda han fick till, Rolf-Göran BengtssonNinja La Silla! Perfekt rytm, perfekt avståndsbedömning, superfina språng. Man får gåshud! FEI-TV:s kommentator spådde efter ritten att "Roffe" blir en av de fyra i den individuella finalen. Det håller vi tummarna för!
 
Lag-VM är avgjort, Tyskland tog guld före silvermedaljörerna Frankrike och bronsmedaljörerna Belgien. Hemmafavoriterna USA klappade igenom totalt, och slutade sist i finalen - på tionde plats.
 
Sverige blev sexa vilket är riktigt bra med tanke på den gångna säsongens mediokra resultat. Men visst var det snopet att missa direktkvalet till OS med bara en placering!
 
Fullständiga lagresultat
 
Individuellt leder Rodrigo Pessoa på HH Rebozo, som inte har rivit en enda bom hittills i tävlingen. Och vilka rundor Rodrigo gör - superjämn och fin galopp plus en oklanderlig position i sadeln.
 
Den individuella ställningen är trevlig läsning även för svensk del. Rolf-Göran Bengtsson ligger sexa och har definitivt medaljkänning. Även Malin Baryard Johnsson, just nu på 14:e plats, rider semifinal på fredag. Peder Fredricson och Helena Lundbäck är ute ur tävlingen.
 
Individuell ställning


Läst 12939 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06
2010

Hålltider, onsdag


 
HOPPNING

19:20 lokal tid, alltså 01:20 natten till torsdag här i Sverige, går lagfinalen igång. Av tio lag har Sverige startnummer två.
Eurosport eftersänder torsdag den 7 oktober klockan 15:15-17:15. FEI-TV (betalkanal) sänder direkt på nätet under natten.
 
VOLTIGE
8:30-11:00 lokal tid visar lagen de obligatoriska programmen. Sverige startar 9:55, alltså klockan 15:55 här hemma.
 
FYRSPANN
9:00 besiktigas hästarna, alltså 15:00 svensk tid.


Läst 9281 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2010

Sveriges hopplag vidare - snyggt jobbat!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Efter en riktigt bra uppryckning under tisdagen ligger Sverige på nionde plats i lagtävlingen, med 23,18. Det betyder att laget är vidare till morgondagens lagfinal, dit de tio bästa går. Lagtävlingen leds för närvarande av Tyskland (17,80) före Brasilien (18,49) och USA (18,69). Och det är tätt, svenskarna är mindre än ett nerslag efter femmorna Frankrike. Allt kan med andra ord hända imorgon (Klassen rids 01:00-02:30 på natten till torsdag, svensk tid).
 
Individuellt ligger Rolf-Göran Bengtsson för närvarande 11:a (trots att han är sjuk och har feber!), Malin Baryard Johnsson 21:a, Peder Fredricson plats 50 och Helena Lundbäck 82:a.
 
Efter två omgångar leder Khaled Al Eid från Saudiarabien på fantastiske Presley Boy den individuella tävlingen, före Rodrigo Pessoa.


Läst 11460 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2010

Just nu: Malin & Rolf nollade - Peder ett ner


Nationshoppningen pågår och först ut av svenskarna var Malin Baryard JohnssonH&M Actrice W. Hon smällde till med en kanonritt - noll fel och Sverige är med i matchen igen!
  
Tyvärr gick det inte lika bra för Helena Lundbäck som för Malin Baryard. Helena och Bukowskis Erbblume fick hela 13 fel. Nu sjönk humöret igen, men om Peder och Rolf-Göran får till bra rundor behöver inte Helenas resultat räknas...
 
Peder Fredricson
H&M Arctic Aurora Borealis var första svenska ryttare ut efter pausen. Han fick till en väldigt jämn och fin runda på den tekniska banan, dock med ett nedslag och 4 fel på en oxer.
 
Rolf-Göran Bengtsson Ninja la Silla var sist ut för Sverige. Och åh vad den mannen kan rida, "an exeptional horseman" som kommentatorn på FEI-TV sa. Nolla blev det, utan att vara i en bom. Igen - heja Sverige - vilken uppryckning från första dagen!
 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 
Eurosport
direktsänder hoppningen kl. 15:45-18:15, samt kl. 20:30-23:00.

FEI TV (betalkanal) sänder direkt på webben.

Resultat online

 


Läst 11968 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2010

Hålltider, tisdag


Idag, tisdag, rids nationshoppning - omgång 1 (andra klassen av tre i hoppningens lag-VM). Tävlingen inleds klockan 10:00 lokal tid, alltså 16:00 i Sverige (slut 23:00, svensk tid).
 
Malin Baryard Johnsson startar som nummer 10, Helena Lundbäck som 35, Peder Fredricson som 65:a och Rolf-Göran Bengtsson har startnummer 97.
 
Paraequestrian (dressyr för ryttare med funktionshinder) inleds idag klockan 14.30 svensk tid. Men där har Sverige inga deltagare.
 
Eurosport direktsänder hoppningen kl. 15:45-18:15, samt kl. 20:30-23:00.
 
FEI TV (betalkanal) sänder direkt på webben.
 
Resultat online


Läst 11451 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

"Roffe" inledde bäst - men ingen fullträff för Sverige



Amerikanske hemmafavoriten McLain Ward på Sapphire ligger tvåa efter den inledande tidshoppningen. Men än kan mycket hända! FOTO: Dirk Caremans
 
VM:s första hoppklass, speedhoppningen, reds under måndagen. Först ut av svenskarna var Malin Baryard JohnssonH&M Actrice W. Malins runda såg väldigt säker och fin ut i början, men så rev hon två hinder på banans andra hälft. Det betyder tidstillägg (fel på hinder omvandlas till tid) och Malins utgångsresultat är nu 87,08. Hon är dock inte alltför missnöjd:
- Actrice känns fin och vi kom i mål på ett bra sätt, sa hon efteråt.
Efter måndagens speedhoppning ligger Malin 72:a, av 121 startande. 
 
Vår nästa lagryttare var Helena LundbäckBukowskis Erbblume. En riktigt bra runda blev det, även om de fick en rivning. Snacka om att den hästen har lyft sig!
Helenas resultat, efter tidstillägg för rivningen, är 83,05. Hon gestikulerade när hon kom ut, men såg glad ut! (Efter första dagen ligger Helena 48:a i resultattabellen.)
Enligt FEI-TV:s kommentator har Helena Lundbäck "varit med väldigt länge med ser fortfarande ungdomlig ut". Ja, det stämmer nog... 
 
Även Peder FredricsonH&M Arctic Aurora Borealis hade ner två hinder i tidshoppningen. Med tidstillägg är hans resultat 87,71. Han ligger på 75:e plats inför nästa omgång.
 
Rolf-Göran Bengtsson, vårt stora VM-hopp, såg besviken ut när han och Ninja La Silla skrittade ut från banan. Inte så konstigt, ekipaget var väldigt nära en snygg nolla... Men så hände det något inför den avslutande kombinationen, Ninja vinglade till och kom inte riktigt mitt på a-hindret - som föll. Tidstillägget för rivningen gjorde att Rolf slutade på 81,99. I och för sig bästa svensk idag, men den där rivningen kostade honom 20 placeringar... (När samtliga 121 ekipage har ridit ligger Rolf-Göran och Ninja 37:a.)
 
Leder efter första dagen gör två amerikaner - Mario Deslauriers på Urico (71,25) och förhandsfavoriten McLain Ward på Sapphire (71,79). Långt fram i listan ligger också exempelvis Meredith Michaels Beerbaum och Eric Lamaze.
 
Efter speedinledningen ligger svenska laget på en blygsam 16:e plats av 27 lag. Men det behöver inte vara så illa som det låter. Än är det flera rundor kvar och Sverige ligger faktiskt bara två nedslag från bronsplats.
 
Online-resultat här


Läst 14816 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

Hålltider, måndag


 
HOPPNING
Klockan 10:00 lokal tid, alltså 16:00 här i Sverige, drar tidshoppningen igång. Den klassen pågår hela dagen (det vill säga kvällen, till 23.00, i Sverige) med paus för lunch.
  
För Sverige rider Malin Baryard JohnssonH&M Actrice W (startnummer 14), Helena LundbäckBukowskis Erbblume (startnummer 43), Peder FredricsonH&M Arctic Aurora Borealis (startnummer 73) och Rolf-Göran BengtssonNinja La Silla (startnummer 104). Det är 121 ekipage till start i klassen.
 
FEI-TV (betalkanal på nätet) visar tidshoppingen live.


Läst 12183 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
03
2010

Fälttävlan: Jung tog guldet - britterna lagbäst


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
En mycket glad Viktoria CarlerbäckBally's Geronimo var felfri i banhoppningen. Det såg otroligt stabilt ut, hästen var bara i ett hinder (som alltså låg kvar). Det betyder att Viktoria stannar på 76,60 straff och är 33:a totalt i VM.
 
Malin LarssonPiccadilly Z skrämde oss när hon var i första hindret - men det låg kvar. Resten av rundan såg riktigt fin ut, hon gick i mål med bara ett tidsfel och slutar på 75,10 straff och en 32:a plats.
 
Niklas LindbäckMister Pooh fick två rivningar i banhoppningen och slutar på 70,30 straff. Lite otur för det såg väldigt flott ut - unge Mister Pooh är verkligen en häst för framtiden! Ekipaget slutar på 30:e plats.
 
Bäst av svenskarna inför hoppningen var Niklas JonssonFirst Lady. Tyvärr hade ekipaget ner fyra hinder och slutar på 66,20 straff. Därmed är han 25:a i VM och bästa svensk individuellt. 
 
Nu är fälttävlans-VM avgjort. Lagtävlingen vanns av Storbritannien före Kanada och Nya Zeeland. Sverige, med endast två lagryttare i mål, slutade tia.
 
Individuellt guld tog tysken Michael Jung - bäst från start till mål i tävlingen - med endast 33 straffpoäng. Silvret tog förhandsfavoriten från Storbritannien, William Fox-Pitt, och bronset gick till veteranen Andrew Nicholson från Nya Zeeland. 
  
 
HOPPNING
För er som undrar gick förresten alla de svenska hopphästarna, alltså de som bara hoppar (= skippar dressyren och terrängen) igenom veterinärbesiktningen utan problem. De hoppar en träningshoppning ikväll och börjar att tävla imorgon, måndag.


Läst 17056 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
03
2010

Hålltider, söndag


 
FÄLTTÄVLAN

Fälttävlanshästarna besiktigas inför banhoppningen klockan 9.00 lokal tid, alltså 15.00 här i Sverige. Själva hoppklassen, med efterföljande medaljutdelning, börjar 13:00 (19:00 svensk tid, färdigt cirka 22.00).
 
Ställning, svenskarna, inför hoppmomentet:
17. Niklas Jonsson, First Lady
33. Niklas Lindbäck, Mister Pooh
37. Malin Larsson, Piccadilly Z
39. Viktoria Carlerbäck, Bally's Geronimo   
  
 
HOPPNING
Klockan 11:00 besiktigas hopphästarna (17:00 svensk tid). Under kvällen hålls en träningshoppning inne på arenan där alla fem ryttare, alltså även reserven Alexander Zetterman, får delta.
 
Både Eurosport och FEI TV (betalkanal) visar fälttävlans banhoppning live.


Läst 13038 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 6 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.