Portugal-bloggen

Hej det här är Astrids mamma som gästbloggar idag !

Jag heter Eva-Lena Wikander-Hedman och arbetar på Piteå Ridklubb som ridchef sedan ett oroande högt antal år. Och idag är det min 50årsdag, kors i taket. Just nu är jag i Portugal hos Astrid och firar. Det har varit superkul att få vara med henne här och se hur allt fungerar och "hennes" hästar, varav jag provridit några stycken. Favoriter är Urque och Cubano. Båda har en härlig attityd. Cubano påminner faktiskt lite om min förra häst Benzon, lite av en rackarpojke med glimten i ögat, men väldigt snäll.

 

Stället här har stor potential, det finns både boende, banor, hästar, kök, restaurang m.m. En del riktigt fina hästar och tränarna verkar bra. Jag har dock inte träffat Fernando som Astrid ridit mest för, eftersom han varit på Appassionata i helgen och jag var lite krasslig innan han for. Men han verkar arbeta hårt och hjälper henne mycket med ridningen, och det känns bra. Sedan är Portugal annorlunda på många sätt, en del bra men till viss del föredrar jag det svenska systemet vad gäller ridutbildning och hästhavande.

 

Jag har också varit bollplank vad gäller Astrids fortsatta rid/hästkarriär. Få se vad som händer senare. Detta är ju ett toppentillfälle att utvecklas i sin ridning. Det blir många timmar i sadeln, som kan vara svåra att få i t ex Sverige utan mer utbildning. Men det är klart att vara working student kanske hon inte kan vara hur länge som helst. Men det är viktigt att hon funderar på vad hon verkligen vill göra, Typ ett dröm scenario, och sedan prova och se om det går att genomföra.

 

Hur som så har det varit en härlig vecka, och jag är så glad att hon fått denna chans att prova på att arbeta utomlands. När jag var ung visste jag inte ens att det gick, och jag var nog ändå lite för feg för att prova.

 

Om ni vill kolla in "min" ridskola mer så skriver jag en blogg på vår hemsida www.prk.nu . Vi har ganska mycket på gång med ny anläggning, yoga, 3 elitlag, Working Equtation, samt (som jag tror ) Sveriges första lösdrift på en traditionell ridskola.

Förresten så vill Astrid gärna ha mer kommentarer och feed back på sin blogg, så kom igen och peppra henne med frågor och synpunkter !!!

Kram och vi kanske syns/hörs igen . Nu ska vi ut och äta födelsedagsmiddag.

Eva-Lena

 


Läst 13871 ggr Kommentarer Kommentera
APR
01
2012
Idag har det varit en väldigt skön dag. Lugnt i stallet, endast två lektioner har jag haft. Jag och mamma har storstädat och ridit två omgångar med hästar. Mamma fick rida Papiros och Canela, jag tog Ortega och Atriz. De skötte sig finfint och det var kul att se mamma rida Canela eftersom jag aldrig sett henne med någon annan.


Vi hade lunch i restaurangen och sen har vi bara myst på och pratat om allt möjligt (mest hästar och ridning såklart!).


Ikväll blir det middag och bio i ett shoppingcenter här i närheten med Paula som sällskap. Gårdagkvällen spenderades på restaurang, en tidig födelsedagsmiddag för min mamma. Amelia, hennes mamma och Paula gjorde oss sällskap. Med ett glatt umgänge och god mat kan det inte bli annat än bra :)

Imorgon fyller mamma år, har inte några stora planer utan vi får bara se till att umgås så mycket som möjligt innan hon åker hem på tisdag. Tycker att tiden kunde ha gått lite långsammare, men dagarna har susat iväg som vanligt.


Har tyvärr varit dålig på att ta bilder, ni kanske får se några imorgon.


Ha en trevlig kväll!
Astrid

Läst 12266 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.