Portugal-bloggen

http://videos.sapo.pt/44uapHKIrgweZ16yRgzc

Var bara tvungen att lägga upp länken till denna video från feiran i Lissabon. Grymt duktiga ryttare och deras underbara lusitanos. Se och njut!

Trevlig kväll!

Astrid


Läst 8084 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
07
2013

Kan inte ens komma ihåg sist jag hade en helt ledig dag utan några planer. Fortfarande runt 40 grader varmt. Igår åkte jag och Carolina för att köpa glass. Vi satt i bilen tolv på natten och då var det 30 grader. Är väldigt tacksam över att ha en pool!

Igår red jag fem hästar mellan 7 och 13. Jobbade de två sista runt 18 och det var Coimbra och Falcao. Coimbra är jätteduktig. Hon har redan fått ha på sig sadel och träns utan några problem. Hon är väldigt tjock, därför ska vi vänta lite med att rida. Nu är det longering och få henne lite mer fit, tror inte hon kommer vara några problem att rida in. Otroligt fint temperament, men med mycket energi som jag gillar :)

Falcao gick som en dröm igår, red på utebanan och han flög fram. Provade en liten galopp första gången utomhus och det gick bra. Han ger grym känsla nu när han har plats att gå på framåt och slappnar av bättre. Kommer njuta av den känslan några dagar.

Glömde förresten att lägga upp några bilder som jag hade på Elmo som togs då vi filmade. Han är 158 cm och har världens bästa temperament. Om någon skulle vara intresserad av en snäll 4-årig hingst (kastrering går att ordna) kan ni höra av er till mig på astrid_hedman@hotmail.com

Ha en skön söndag!
Själv ska jag gå till poolen :)


Läst 6946 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
05
2013

Ni vet att jag har klagat på regn o kyla denna vår. Well, nu får jag äta upp det för det är sjuuuukt varmt nu. 40 grader. Var smart idag och klev upp tidigt, var ute i stallet halv 8 och då var det redan hett. Jobbade undan 5 hästar innan lunch, sista runt halv 1 var på gränsen till för varmt. Efter lunch väntade jag till halv 6 innan jag gjorde de två sista hästarna. Innan dess spenderades tiden i poolen (jag älskar att de har en pool!!) med Carolina. Då är värmen underbar, men inte när man har på sig ridbyxor och har ett gäng hästar att rida. Ett ridhus med AC är etta på min önskelista just nu.

Hästarna går rätt så bra. Princess har fått vila hela veckan, idag fick hon nya skor så imorgon ska jag börja jobba lite lätt igen. Ulisses har fått köra igång igen efter ponte de lima. Vi behöver träna inför we-tävling sista helgen i juli och förhoppningsvis blir det någon mer dressyrtävling. Har jobbat med att få honom mer taktmässig och lite mer tryck i traven. Vi får se om vi kan få till det :)

Elmo och Zarco har gått bra denna vecka. De fick ju en lugn helg så denna vecka har båda två fått jobba på. Elmo är fantastisk på alla sätt och vis, glömmer lätt bort att han är 4 år. Jag och Manuel gjorde en video igår som blev alldeles för lång, men programmet tjorvade så vi blev less på att redigera. Stackars Elmo fick gå mitt på dagen då det var jättevarmt och en miljon flugor. Därav inte bästa passet vi har gjort, men han har ju himla fin skritt och galopp. Traven är ok och kommer bli bättre då han blir starkare. Om ni inte orkar se hela kan ni hoppa över lite trav där jag gör 1000 skänkelvikningar. :P

Falcao och Flor är de bästa! Florran har jag ridit ett par gånger under veckan och hon är så himla duktig. Idag fick hon ett lätt pass på lina och imorgon är planen att rida henne ute. Falcao har varit veckans stjärna. Han är mycket bättre i hanteringen och både igår och idag red jag på utebanan. Vi var utan lina, bara min chef som hjälp med långpisken utifall han inte skulle gå fram. Idag var även fölen nära staketet och då hade han lite svårt att koncentrera sig från början. Jag testade att sätta lite press på honom och han tog det superbra! Han fogade sig i tyglarna och var styrbar. Det är en himla häftig känsla då man har kämpat och slitit med denna häst. Att kunna rida honom själv utomhus och dessutom få honom riktigt fin är värt allt. Han kommer bli en superhäst i framtiden. 

Imorgon ska jag upp ännu tidigare, funderar allvarligt på att börja rida på natten och vara i poolen på dagen.. Jag älskar Portugal, men 10 grader svalare skulle inte alls göra något.

Sov gott på er!


Läst 6808 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
03
2013

Skulle uppdatera igår, men var alldeles för trött och somnade framför datorn.

Helgen i Ponte de Lima blir ett underbart minne att ha med sig. Höjdpunkten under helgen var Prinsessans prestation i dressyren. Då jag red på torsdagen var hon spänd och alldeles för på. På framridningen under fredagen kändes hon mycket bättre, men jag red ändå mest på säkerhet, hade bra flyt genom programmet även om det fanns mycket som kunde varit bättre. Vi red ihop 70 % och det gav en 3:e placering. Både första- och andraplacerade hade 71 %, så det var riktigt nära vinst. Men då det var hård konkurrens och många "kändisar" som var med kunde jag inte vara annat än nöjd. Efter att ha fått tips av 3 GP-ryttare och en domare var jag laddad inför lördagens klass. Ryttarna var för övrigt min gamla chef Paulo Santos, Felipe Canelas som jag tror fortfarande ligger 1:a på rankingen i Portugal och slutligen Pedro Torres (mest känd inom we, men rider även GP i dressyr). Ganska coolt va???

Hur som helst, lördag kändes Princess som en miljon på framridningen. Jag provade att sätta lite mer tryck i henne och ha bättre aktivitet i skritten. Annars har jag varit rädd att hon ska börja passa och mesat i skritten. Men sedan Maria var här och tränade oss har hon blivit mycket stabilare och nu fick jag 8.5 på det momentet! Allt annat gick också bra, det är i övergångarna hon kan bli lite ostadig, men vi gjorde vår bästa uppvisning hitills. Det gav bra betalt i procent, vi hade 69, 74 och 68,5 procent från domarna. En halv procent från vinst, men vi var väldigt nöjda med en andraplats :) Det bästa är att vi kan göra ännu bättre än såhär och komma upp en bit över 70 procent. Är otroligt lycklig över att ha chans att rida en häst som Princess. Hon är bara bäst <3

Med Ulisses red jag St George. Tyvärr så blev det ingen klass då den portugisiska cupen gick i Inter 1 denna omgång och det känner jag mig inte redo för ännu. Jag fick ändå rida mitt program med bedömning från 3 domare och vi fick 61 procent bägge dagarna. Ulisses var superfin torsdag då jag red på banan. Därför tänkte jag att jag inte skulle behöva alltför lång framridning till fredagens klass. Skrittjobbade länge, men när jag började trava kände jag att han var alldeles för på. Hann aldrig få honom fokuserad på mig och han var lite för spänd och låg på för mycket inne på banan. Det är stor skillnad att rida St George jämfört med MSVB. Är inte hästen mellan hjälperna är det väldigt svårt att få ihop det. Vi gjorde det helt ok och vi fick ändå hyfsade poäng fastän det inte kändes särskilt bra och vi hade en del missar. Jag var sugen på att sätta en bra ritt på lördagen. Dock så blev det lite stressigt då jag hade 1 h mellan mina ritter, som dessutom låg precis före lunch då temperaturen låg på nära 40 grader. Tror att min hjärna inte var på topp i värmen då det var dags för Ulisses. Han jobbade på jättebra, men jag red inte alls och planerade inte. Det blev flera missar som jag tar på mig, men U skötte sig fint och det blev ändå en jämn och helt ok ritt som gav 61 procent igen. Lite trist att inte "sätta den" under helgen då han har varit så fin hemma. Det positiva är att vi kan göra massor bättre och då kommer procenten att bli betydligt högre. Dessutom har inte jag någon erfarenhet av att rida dessa klasser och det har varit ett superbra tillfälle att få rida igenom det utan att tävla på riktigt. Fast nästa år tror jag vi kommer tävla i working equitation istället :)

För Carolina och Venturoso gick det bra. Hon tog en 5:e placering på fredagen och var riktigt nära lördag, men hamnade precis utanför placering. För våra fina föl gick det sådär. Ingen stannade bland de 4 första, men det var riktigt tuff konkurrens med uppfödare från hela landet. Värmen gjorde sitt också. Det var helt sjukt varmt med 40 grader, vi fick duscha hästarna i kallvatten 3 ggr om dagen. Att sätta på sig kavaj och hjälm var sådär behagligt. Fick iallafall bruna ben då shortsen åkte på så fort som jag inte behövde sitta till häst. :)

Jag älskar verkligen dessa event. Man träffar massor med trevliga människor, får se bra hästar och ridning. Det är rätt häftigt att sitta och rida samtidigt som till exempel Goncalo Carvalho och Miguel Ralhao som båda har deltagit i OS. Vi var boxgranne med Pedro Torres som startade vattenkrig och jag och Carolina sov över i casetan (uppfödarna har små hus där de hänger och har bilder av sina uppfödningar).

Sammanfattning av helgen blir häftigt, roligt och varmt.

Glömde kameran hemma, men hittar några bilder som kommer.

Sov gott!!


Läst 6837 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.