Portugal-bloggen
NOV
02
2013

Hej på er!

Halloween blir väldigt lugn för min del. Älskar dock att se allas utklädnader på facebook, vissa är verkligen kreativa och går all in. Underbart. Det mest ambitiösa jag klätt ut mig till var robot. Var jobbigt att dansa med en kartong på överkroppen, men jag var väldigt nöjd med den utklädnaden.

I torsdags blev det premiär att hoppa de nya hindrena. Oj vad kul det var! Det blev Elmo, Zarco och Princess som fick skutta. Hade satt upp en studs (3 hinder) och en linje med 2 räcken med 5 galoppsprång mellan. Värmde dock upp med att sätta räckena till kryss och hoppa på en 8:a. Alla hästarna hoppade fint, kanske särskilt Elmo som är en liten gummiboll. Princess var dagens överraskning! När jag hoppade henne i våras sprutade bommarna då hon bara sprang igenom alla övningar. Nu tog hon faktiskt halvhalterna och tänkte till innan hindret. Hade ett par rivningar, men då rättade hon sig fint och vi hoppade ett räcke på 1 meter vilket kände lätt. Ska knoga på och hoppa 1 gång i veckan. Är så bra för hästarna att få göra något annat och använda andra muskler. Dessutom tycker de nog det är minst lika roligt som mig :) Ska även börja hoppa lite med bäbisarna Flor och Falcao. De är ju vana att galoppera över bommar så tror inte det blir några problem att börja hoppa små kryss.

Igår fick "hopphästarna" ett lugnt pass då jag tänkte att de kanske hade lite träningsvärk. Red Flor och Falcao som båda var jättefina. Idag red jag allihopa inne då det spöregnat hela dagen. Det var bra pass då Princess, Elmo och Zarco fick jobba med att samla galoppen. Är perfekt att jobba med då ridhuset är så litet och väggarna "bromsar" hästen istället för mig. Jag behöver bara styra, lazy riding ;) Med bäbisarna blev det istället mest skrittjobb, vi har nämligen börjat med skänkelvikning. Rider snett in mot väggen och flyttar några steg, ev petar med spöet på rumpan och rätar ut efter några bra steg. Båda två är superduktiga och har fattat snabbt. Har inte tränat det så mycket då jag mest rider ute och föredrar att ha en vägg i början. Tränade även övergångar skritt - trav vilket gick bra.

Nu ska vi käka middag, vi har killfritt idag då de är och jagar utanför Lissabon. Sedan blir det nog film, sannolikheten att vi ser en skräckis är minimal. Gissar att det blir romantisk komedi ;)

Happy Halloween!!

Astrid

Hittade en gammal bild på Falcao. Gissar att han är 2,5 här. Drygt ett år sedan.

Detta kort är från september. Nog har det hänt en del, både på in- och utsidan :)


Läst 10749 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.