EM15-kollen

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
30
2015

10 svenska hoppryttare nominerade till EM



Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch är nominerade.
Arkivfoto: Anki Yngve

Via arrangörens hemsida kan vi se de ryttare och hästar som länderna har nominerat till EM i Aachen. Vår svenska förbundskapten Sylve Söderstrand har nominerat totalt tio ryttare.

På svenska listan står följande ryttare och hästar:

Malin Baryard Johnsson – H&M Tornesch 1042
Rolf-Göran Bengtsson – Clarimo ASK
Jonna Ekberg – Equita van't Zorgvliet
Peder Fredricson – H&M All In och H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw – Casello och Udermus
Johan Lundh – Miebello
Charlotte Mordasini – Romane du Theil
Helena Persson – Bonzai H
Henrik von Eckermann – Cantinero och Gotha FRH
Alexander Zetterman – Flecu

Fullständig lista för samtliga länder


Läst 21781 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
29
2015

Håll koll på EM med arrangörens app




Under EM i Aachen kommer publiken, både på plats och hemma, kunna följa sin favoritryttare direkt i telefonen. Appen "Aachen 2015" finns nu tillgänglig för Android och Iphone.

Bland annat kommer det att finnas uppdaterade start- och resultatlistor, kartor över området, möjlighet att få information om samtliga ryttare och chans att spela lite spel. Arrangören lovar att hålla appen uppdaterad med vilka ryttare som rider in mest medaljer, samt med eventuella möjligheter att köpa sista minuten-biljetter till tävlingen.
  






Till appen för Iphone
Till appen för Android


Läst 11484 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
22
2015

Hoppning: Douglas och Henrik nomineras till EM-laget



Casello och Douglas Lindelöw – nominerade till EM.
Foto: Annelie Lundkvist

Förbundskapten Sylve Söderstrand fortsätter arbetet med att ta ut det aktuella EM-laget till Aachen. Under onsdagen informerades det om ytterligare två lagryttare, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Helena Persson och Bonzai H är redan klara för laget, ekipagets stadiga resultat i nationshoppningarna och fina meeting under Falsterbo Horse Show gav EM-biljett.


Även Henrik von Eckermann och Cantinero siktar mot EM.

Foto: Annelie Lundkvist

Med drygt tre veckor kvar till resan mot Tyskland får vi alltså veta att Douglas Lindelöw ska börja planera för avfärd. Och Henrik von Eckermann, som inte har lika långt att åka, ska även han planera inför EM med Cantinero.
Douglas Lindelöw är nominerad till tävlingen med två hästar, Casello och Udermus. Tillsammans med Casello har han haft en framgångsrik säsong, och formen fortsätter att vara på topp.
– Det känns jättebra att vara uttagen, det är ett stort mål som jag har haft uppsatt och laddar inför, säger Douglas till Hippson.

Reservhästen Udermus är redo
För honom gäller det att träna båda sina hästar och hålla dem båda i bra form. Tanken är att Casello ska starta, men om något skulle hända den framgångsrika fuxen står Udermus redo i stallet.
Båda hästarna har hoppat bra, senast under Falsterbo Horse Show, där Casello gick nationshoppningen och Udermus gjorde en strålande insats i söndagens stora Grand Prix. 
– Udermus förbereds för start, men tanken är att han ska gå en stor tävling direkt efter EM, då i Villach Treffen, förklarar Douglas.

Vilka tävlingar gäller inför EM?
– Jag åker till Tyskland i morgon, och nästa helg till Varberg med ett gäng hästar. Dock stannar både Udermus och Casello hemma. De gör inte fler tävlingar innan EM som det ser ut nu, utan vi finslipar detaljerna här hemma.

Det måste kännas kul att ha två hästar som är nominerade?
– Absolut, det är ett kvitto på formen hos hästarna, säger en glad Douglas, som vattnar ridbanan med hjälp av traktorn hemma på gården under vårt samtal.

Nedan gör Radiosporten en intervju med Sylve Söderstrand om nomineringarna:


Läst 12870 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.