EM15-kollen - Vi minns sannsagan Fendi/Fibonacci

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
22

Vi minns sannsagan Fendi/Fibonacci


Meredith på sin ögonsten. FOTO: Tomas Holcbecher 
   
Så här kvällen före den stora EM-finalen i hoppning kan vi inte låta blir att uppmärksamma en alldeles speciell häst. Nämligen Fendi, numera Fibonacci, som föddes upp av svenska Tina Pettersson Lind och som i går tog lagsilver – med tyska stjärnan Meredith Michaels Beerbaum.

  
Valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) föddes alltså upp av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson på Champion of the Youngsters (som pågår denna helg!) där han reds av Christoffer Andersson. Lisen vidareutbildade och tävlade honom, och så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet.

Egentligen inte till salu
Så, den 25 april 2014, kom beskedet via Lisens blogg här på Hippson – Fendi var såld till Meredith Michaels Beerbaum. Så här skrev hon bland annat:
”Fendi har inte varit till salu, utan vår plan har hela tiden varit att matcha honom mot större mästerskap. Men sedan han under våren, med vår beridare Stephanie Holmén, visat sin fantastiska kvalitet på tävlingsbanan internationellt har efterfrågan på honom varit enorm och till slut kom ett bud vi inte kunde motstå.
Samtidigt som det är lite sorgligt att en av våra bästa hästar lämnar stallet lite för tidigt är vi mycket stolta över att ha hittat och producerat Fendi.”
Läs hela inlägget i Lisens blogg
  
Går individuella finalen  
I går var alltså Fibonacci med och tog lagsilver för Tyskland och i morgon går han individuell EM-final. Inför avgörandet ligger Meredith och hennes vackra valack på trettonde plats, medalj är faktiskt inte helt omöjligt, två rundor återstår.
Startlista, EM-finalen
  
Så här skrev Lisen Bratt Fredricson på Facebook efter den inledande tidshoppningen i onsdags:

  
Se Stephanie Holmén tävla Fendi i en 1,50-hoppning i april 2014, bara veckor innan han såldes:


Merediths och Fibonaccis fina tidshoppning i onsdags:


Läst 24852 ggr


Fler inlägg

AUG
10

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 226562 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 225772 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 228363 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Ankis senaste