GHS-kollen 2013 - Tyskt i topp i GP:n

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
25
2013

Tyskt i topp i GP:n


  
Tyska Helen Langehanenberg på Damon Hill startade först i torsdagens Grand Prix, inledande klass i världscupfinalen, och ledde från start till mål.

- Jag hade en härlig känsla, han var verkligen framför mig hela ritten och älskade att jobba. En liten miss i bytena blev det, annars gick han jättebra, säger hon.
  
Text & foto: Anki Yngve
 
Tvåan i klassen, holländske Edward Gal på Glock's Undercover berömde sin fina häst, som han menar vill göra allt för sin ryttare.
- Men han var lite spändare i dag än sist jag tävlade, det stod ju saker framme som inte var där när vi tränade i morse.
(Mer om den omgjorda banan, som ledde till att Patrik Kittel lämnade in en protest, kan du läsa här.)
På tredjeplatsen återfanns den första svenska ryttaren, Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello.
- Han var lite spänd i början, men jag är jättenöjd med att han slappnade av efter hand och att jag kunde manövrera honom så pass bra med tanke på sammanhanget. På slutet var han riktigt riktigt bra, menar hon.
  

Tinne och Don Auriello in action.
      
Santana går på helt ny nivå
Minna Telde på Santana var sjua och näst bästa svensk.
- Jag är så fantastiskt glad över min häst. Träningsmässigt, hemmavid, är vi på väg mot en helt ny nivå nu. Det är så häftigt att han kan utvecklas så mycket! Och jag också för den delen, jag lär mig hela tiden, säger Minna med ett stort leende.
Hon menar att det här var första gången hon kunde rida på mer styrka, säkerhet och balans på tävling.
- Jag kände mig lite som en nybörjare på den här nya nivån, jag var inte riktigt beredd på den nya känsligheten hos honom vilket resulterade i ett par tekniska missar. Men det tar jag på mig helt.
Angående blommorna runt banan, som många hästar reagerade på, menar Minna att hon försöker att slå bort sådant ur huvudet.
- Blommor och annat finns liksom inte när jag rider, jag tänker inte låta det påverka mig eller honom. Vi har jobbat mycket på att han och jag ska vara i samma bubbla eftersom han bara har ett öga, vi måste verkligen skärma av. Det har jag kanske igen nu.
  

Santana utvecklas för varje tävling.
 

Minna är inte bara tävlingsryttare, hon är mamma också.

  
Prostesten ska behandlas
Många hästar var som sagt spända för blommorna och fotograferna runt banan, bland annat Adelinde Cornelissens Parzival som blev rejält istadig (och "bara" slutade fyra). Huvuddomaren Jean-Michel Roudier berättar att han låg mellan en etta och en nia i bedömningen av henne.
- För oss domare är det egentligen enkelt. En bra rörelse får ett högt betyg och en dålig rörelse ett lågt.
Angående den protest om blommorna runt banan som Patrik Kittel lämnat in så meddelar FEI:s dressyrchef Trond Asmyr att den ska behandlas av ground jury direkt efter presskonferensen.

  
Fullständig resultatlista


Läst 5537 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75403 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 70851 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71336 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.