GHS-Kollen - Hela listan: Här är svenskarna som rider GHS

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
16
2015

Hela listan: Här är svenskarna som rider GHS


Nyblivna svenska mästaren Amanda Ericsson får rida i Scandinavium. FOTO: Roland Thunholm/GHS 

Publiken i Scandinavium kommer att få se över 30 svenska ryttare i de internationella klasserna. Förbundskaptenerna Sylve Söderstrand och Bo Jenå presenterade på måndagen vilka svenska hopp- respektive dressyrryttare som är uttagna.
 
I världscupdressyren, Reem Acra FEI World Cup, har Sverige sex platser. Patrik Kittel och Toy Story, som var tvåa i Scandinavium förra året, kommer tillsammans med Paulinda Friberg med Di Lapponia T, Malin Hamilton med Fleetwod, Maria von Essen med Ferdi, Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower samt Jeanna Högberg med Darcia VH.
Paulinda Friberg satte nytt personbästa den gångna helgen i världscupdressyren i Neumünster, och nästa helg kan Scandinaviumpubliken få se hennes nya svårare kürprogram.

I de internationella hoppklasserna under Gothenburg Horse Show har Sverige 17 ryttare. Fem av platserna tack vare samarbete med Lövsta Future Challenge där U25-ryttarna under vintern kvalat om fem platser under Gothenburg Horse Show. Krafft Young Rider Cup har också internationell status och här möter tio svenska ungdomsryttare tio inbjudna internationella ryttare.

I världscupklassen, Longines FEI World Cup, har Sverige totalt sju platser. Dels fem som värdnation, dels de vanliga två platserna i världscupsammanhang. I Scandinavium rids årets sista världscupkval i hoppning, den så kallade Europafinalen, och det är sista chansen att ta poäng för att komma till den gemensamma världscupfinalen i Las Vegas i april.

Till Gothenburg Horse Show kommer landslagets spetsgrupp med Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Övriga svenska ryttare är Helena Persson, Linda Heed, Niklas Arvidsson, Johan Lundh, Petronella Andersson och nyblivna svenska mästaren Amanda Ericsson. Irma Karlsson har sedan tidigare en personlig inbjudan efter sitt EM-guld i somras.
 
Till Lövsta Future Challenge U25 har Victoria Wallenstam, Evelina Tovek och Stephanie Holmén kvalat. Till de återstående två platserna är Jonna Ekberg och Erica Swartz uttagna.
   


De tre ryttare som kvalade via Lövsta Future Challenge i Borås.  

Elittävlingarna i Borås den gångna helgen, med SM i hoppning och fyra dagars intensivt tävlande, var sista chansen för ungdomsryttarna att knipa en plats i finalerna under Gothenburg Horse Show i slutet på februari.

Kvalade ryttare, Krafft Young Rider Cup 
Rebecca Hallberg Fischer, Tygelsjö, Urco d´Hoyo, Skyrup CC RF 
Ebba Larsson, Dalby, Waterford, Helsingborgs Fältrittklubb 
Eneas Hållsten, Burgsvik, Bluffing Spirit, Hemseoretens RoKK 
Karin Martinsen, Vårgårda, Picasso L, Nääs Ryttarförening 
Louise Torgersen, Fjärås, Alisia, Fjärås Hoppryttare 
Filip Ågren, Karlstad, Cardina, Karlstad Ridklubb 
Cornelia Rylén, Vikbolandet, Zwiggy, Åby Ridklubb 
Alma Ranebo, Bjärred, Marion Zeta, Österlens Ridklubb 
Nicole Holmén, Vellinge, Aernst, Flyinge Hästsportklubb 
Anna Skårberg, Hovås, Diana, Billdals Ridklubb

Kvalade ryttare, GHS Morgondagens Vinnare 
Frida Mårtensson, Trelleborg, Stanford 6, Vellinge Hästsportförening
Daisy Pearson, Vintrosa, Gut Neuenhofs Carla, Örebro Rytttarteam 
Anna Lagerfelt, Skärblacka, Cabrio, Norsholms Ryttarförening 
Maja Nyman, Glanshammar, La Embra, Örebro Fältrittklubb 
Erika Wenderyd, Hällingsjö, Corian de R, Kungsbacka Ridklubb
Isabell Eklöf, Uppsala, Wizard V, F Skästa Ridcenter
Julia Dahnelius, Löddeköpinge, Highness, Dagstorpsortens Ryttarförening 
Antonia Pettersson Häggström, Lindome, Boyzon S:t Tropez, Mölndals Ridklubb
Stella Röhlcke, Stockholm, Veron, Årsta Runsten Sportryttare 
Hugo Wihlmark, Motala, Carthago II Z, Jump Club RSF 
Ottilia Lundgren, Lerum, Heechhiems Ottawa, Nääs Ryttarförening 
Sofie Ekestubbe, Glanshammar, Bilexa, Örebro Fälrtrittklubb 
Clara Lindgren, Kungsbacka, Naomi, Kungsbacka Ridklubb 
Kajsa Andreen, Vislanda, L. Fleur, Mantorpsryttarna 
Lisa Engström, Sigtuna, Racer, Jump Club RSF 
Matilda Nerell, Waxholm, Town Cruise, Jump Club RSF


Läst 15744 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19839 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20492 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 16094 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.