Hippologbloggen - En dryg vecka kvar till skolstart
AUG
18

En dryg vecka kvar till skolstart

Med en dryg vecka kvar till skolstart är det hög tid att ordna med allt som behöver vara klart inför höstterminen. 

Stövlar som ska lämnas in på lagning, annan utrustning som behöver bytas ut, litteratur som behöver införskaffas, val av ämne till examensarbetet och mycket mycket mer.

Jag är väldigt glad, för jag har fått beviljat att ha med Cinnamon Bell i utbildningen. Jag kommer att ha honom som unghäst i hela trean, vilket jag tror kommer ge oss båda otroligt mycket. Bra hjälp av erfarna lärare, dagligen. Detta betyder att han i samband med skolstarten ska flytta till Ridskolan Strömsholm och att jag måste börja packa alla grejer som ska med. Det som är skönt är att jag kommer behålla Cimons gamla stallplats, men till en annan häst (som jag kommer att berätta mer om längre fram), vilket betyder att jag inte behöver flytta alla saker på en gång. Mycket av grejerna ska till och med vara kvar. Wiiie!

Idag flyttar också mamma Vassandra och dotter Aaliyah ut på lösdrift. Ska bli så skönt för dem, då Vassi trivs så mycket bättre med att gå på lösdrift. Och skönt för mig som får en jättebox mindre att mocka varje dag. Det som dock är lite tråkigt är att Aaliyah får vänta ett tag innan hon får rulla sig i nytt spån igen, vilket hon älskar. Man hinner knappt komma in i boxen och få av grimman innan hon har lagt sig ner och börjat rulla. Hon får nöja sig med att rulla i ny halm istället ett tag framöver, men det går nog bra. 

Dags att sätta igång, för här finns ingen tid att förlora!

/Christoffer


Läst 13443 ggr

Fler inlägg

SEP
13

Vardag på hippologen

Det var faktiskt Marianne som i somras kom på idén om att jag kunde ha med Cimon som unghäst i utbildningen. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men visst gillade jag idén.

Så blev det tillslut och jag var fullt medveten om att han inte skulle få gå som ren dressyrhäst, utan också vara tvungen att ta något skutt i veckan. Det blev visst bommar och hinder två dagar i veckan, dressyr två dagar i veckan och en dag i veckan tömkörning eller liknande. Ett upplägg som jag tror kommer funka alldeles utmärkt för Cimon.

Något jag inte haft en tanke på var att Janne Jönsson brukar titta in på Strömsholm med jämna mellanrum. Under dessa besök skickas vi alltid ut på terrängbanan, gammal som ung. Så även denna gång...

Jag kan nog räkna gångerna som Cimon är hoppad uppsuttet på en hand, eventuellt två. Några terränghinder hade vi definitivt inte tagit oss över tidigare.

Tur vi har en så snäll lärare som Py Jägerden som låter oss tjuvträna dagen innan den riktiga smällen.


Foto: Andreas Olsson


Inte lätt med tittig häst och samtidigt försöka undvika att hoppa rakt in i grenarna. Foto: Andreas Olsson


Gick bättre andra gången... Foto: Andreas Olsson

Men det gick ju bra även för Janne. Han verkade dessutom tycka det var kul, med tanke på allt brall och bus mellan hindren. Jag tycker till och med att han bjöd bättre på terränghindren än på de vanliga hindren i ridhuset.

 
Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Jag börjar alltid terrängpassen med lite ångest och känslan av att "jag vill inte dö riktigt än", men avslutar alltid med känslan av att vilja ha mer. Fantastiskt kul!

/Christoffer


Läst 5612 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03

Första veckan redan avklarad!

Oj! Nu har redan den första skolveckan nått sitt slut, men Gud så kul det är att vara igång igen.

Cimon är så duktig och hänger med på lektionerna som om han inte gjort något annat tidigare. Den här veckan har vi bland annat hunnit trava upp och ner för en bank, ridit ut i grupp och trimmat dressyr för Marianne. Cimon har även fått testa på att gå i skrittmaskin, vilket enligt honom var helt fruktansvärt till en början. Han är dock väldigt lättlärd, så det var inga konstigheter med det sen.

Vi har satt igång med vårat KEX. Jag gör mitt examensarbete tillsammans med min klasskompis Paulina. Vår tanke är att jämföra vilken puls dressyrhästar vs hopphästar kommer upp i under ett arbetspass, för att sedan kunna använda det vid foderstatsberäkning. Många gånger tror man att hästarna utför ett hårdare arbete än vad de egentligen gör och vise versa.

På RS har vi givetvis firat svensk ridsports fantastiska framgångar med god tårta. Vi har fått njuta av de fina ritterna på storbildsskärm och fått höra kloka ord om framgångarna från bland annat Agneta Aronsson, Louise Nathorst, Jens Fredricson och Marianne Esseen Söderberg.

Jag har kört fullt ut den här veckan med stalltjänst på helgen. Jag hade visst glömt bort hur mycket man går under en stalltjänsthelg...

En ny liten kille har kommit till mig den här veckan. Lexus Bell, hingst född 2014, e Lynch Bages - Falleur. Denna snygging ska förhoppningsvis avelsvärderas i höst. 

Imorgon är det måndag och vecka 2 på sista året.

/Christoffer


Läst 9336 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Första dagen på sista året

Det är med splittrade känslor jag går till skolan idag.

Jag är så fruktansvärt taggad och föväntansfull för år tre på Hippologutbildningen. Jag har valt hästutbildning som inriktning och det ska bli så kul att fortsätta proppas full med andras vishet och kunskap. Mycket ridning står på schemat och vi kommer även få grenspecificera oss mot antingen hoppning eller dressyr.

Å andra sidan känns den här dagen lite tung. Två av tre år av utbildningen har gått så himla fort och jag misstänker att år tre knappast kommer att gå långsammare.

Jag ska försöka ta till vara på varenda minut av det här året, speciellt om det ska gå så fort som dem två tidigare åren gjort.

Plattan i mattan! Nu kör vi!

/Christoffer


Läst 10313 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna