Hippologbloggen - En dryg vecka kvar till skolstart
AUG
18

En dryg vecka kvar till skolstart

Med en dryg vecka kvar till skolstart är det hög tid att ordna med allt som behöver vara klart inför höstterminen. 

Stövlar som ska lämnas in på lagning, annan utrustning som behöver bytas ut, litteratur som behöver införskaffas, val av ämne till examensarbetet och mycket mycket mer.

Jag är väldigt glad, för jag har fått beviljat att ha med Cinnamon Bell i utbildningen. Jag kommer att ha honom som unghäst i hela trean, vilket jag tror kommer ge oss båda otroligt mycket. Bra hjälp av erfarna lärare, dagligen. Detta betyder att han i samband med skolstarten ska flytta till Ridskolan Strömsholm och att jag måste börja packa alla grejer som ska med. Det som är skönt är att jag kommer behålla Cimons gamla stallplats, men till en annan häst (som jag kommer att berätta mer om längre fram), vilket betyder att jag inte behöver flytta alla saker på en gång. Mycket av grejerna ska till och med vara kvar. Wiiie!

Idag flyttar också mamma Vassandra och dotter Aaliyah ut på lösdrift. Ska bli så skönt för dem, då Vassi trivs så mycket bättre med att gå på lösdrift. Och skönt för mig som får en jättebox mindre att mocka varje dag. Det som dock är lite tråkigt är att Aaliyah får vänta ett tag innan hon får rulla sig i nytt spån igen, vilket hon älskar. Man hinner knappt komma in i boxen och få av grimman innan hon har lagt sig ner och börjat rulla. Hon får nöja sig med att rulla i ny halm istället ett tag framöver, men det går nog bra. 

Dags att sätta igång, för här finns ingen tid att förlora!

/Christoffer


Läst 16615 ggr

Fler inlägg

NOV
03

Nu är jag praktikant

Första veckan på praktiken är nu avklarad. Jag gör min praktik hos duktiga Evelina Johannisson som har utbildningsstall i Hallstahammar. Det har varit många nya bra intryck och fina hästar första veckan, så jag har en känsla av att den här praktikperioden kommer ta slut alldeles för fort.

På fredagar är det löshoppning på schemat och då fick lilla Lexus följa med till praktiken för att öva inför avelsbedömningen, som är nu i november.

Efter två dagars lastträning går han nu på transporten utan problem. Vägen till hans hjärta gick visst genom magen även på honom... 

Nu tänkte jag ta helg och det tror jag Lexus vill ha också. Nya tag nästa vecka igen. 

Trevlig helg! 

/Christoffer 


Läst 3539 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
24

Tiden går så fort

Det är mycket som ska göras i skolan och jag hinner knappt med tiden som rusar iväg ifrån mig. Nästa vecka går vi ut på åtta veckors praktik, så det är en hel del som måste bli klart i skolan innan dess.

Jag och Cimon har dock hunnit iväg på vår andra tävling. Det var mycket som var bättre sedan sist, men jag har ännu inte lyckats spräcka hål på den bubbla han går in i på tävling. Bara ut och tävla mer, så att han får mer rutin (och även jag). Ritten räckte ändå till en andraplacering.


Foto: Andreas Olsson

Cimon har under sin period i skolan utvecklats enormt mycket. Inte minst inom hoppningen. Från början handlade det mest om att försöka ta sig mellan hinderstöden, men nu har vi kommit så långt att det faktiskt går att rida mellan hindren. Spången har också blivit väldigt mycket bättre. 

Jag och Paulina insåg att vi nog tagit oss vatten över huvudet med vårt examensarbete och har därför beslutat oss för att byta ämne. Istället för att mäta hästars puls, kommer vi nu göra en enkätstudie om olika strömaterial. Nog så svårt för oss att ro i hamn innan kursen tar slut.

Fler bilder finns på intagram, sök på c.nmyr . 

/Christoffer


Läst 6849 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Tack för denna gång!

Flyinge bjöd på strålande sol och fina hästar även denna gång, vilket påminde mig om varför jag aldrig vill åka härifrån.

Det har varit bra dagar nere i Skåne och hade jag haft en tjockare plånbok,  än vad csn kan erbjuda, hade jag tagit med mig både en, två eller 10 hästar hem till Strömsholm. Kanske tur ändå...

Nu är jag i alla fall otroligt motiverad, inspirerad och framförallt ridsugen! Vi ses snart igen, Skåne!

/Christoffer 


Läst 9265 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Feira de Golegã del 2

Portugal-bloggen

Inner till ytter?

Kajsa Boström

Träningar, återbesök och tävling

Saras vardag

Till Husbloggarna