Hippologbloggen - Första veckan på nya året.
JAN
06

Första veckan på nya året.

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 12010 ggr

Fler inlägg

NOV
22

Snart har halva praktikperioden gått

Snart har nästan halva praktikperioden passerat. Jag trivs som fisken i vattnet och Evelina lär mig nya saker varje dag. 

Evelina Johannisson har sin verksamhet i Hallstahammar och tar emot hästar för inridning,  utbildning och träning. I ettan på hippologen fick vi lära oss "Flyingemetoden" att använda oss av vid inridning av unga hästar. Det är väldigt intresserant att få lära sig och ta del av ytterligare ett fungerande system. Från ohanterad unghäst direkt från lösdrift - till en trygg individ som går att rida i alla tre gångarter, ute som inne. 

Det jag tycker om med Evelinas system är att hon anpassar arbetet och arbetstempot till varje enskild individ. Behöver en häst mer tid så får den det. Hon sitter aldrig upp på en häst som inte är redo.  Utan varje häst ska vara så trygg i systemet att när den dagen kommer att det är dags att lägga över benet, ska det inte vara någon stor grej. Hästarna ska lita på oss som hanterar dem. Och hittills har det fungerat väldigt bra. 

Det blev tyvärr ingen avelsbedömning för Lexus pga att han inte var riktigt redo än. Vi satsar istället på att visa upp honom som 4 åring under våren.

Något som Lexus däremot var väldigt redo för var uppdraget som fotomodell. I söndags tog vi en promenad tillsammans med vår fotograf Andreas Olsson. Här är ett smakprov av vad vi lyckades åstadkomma.

/Christoffer 


Läst 6219 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
03

Nu är jag praktikant

Första veckan på praktiken är nu avklarad. Jag gör min praktik hos duktiga Evelina Johannisson som har utbildningsstall i Hallstahammar. Det har varit många nya bra intryck och fina hästar första veckan, så jag har en känsla av att den här praktikperioden kommer ta slut alldeles för fort.

På fredagar är det löshoppning på schemat och då fick lilla Lexus följa med till praktiken för att öva inför avelsbedömningen, som är nu i november.

Efter två dagars lastträning går han nu på transporten utan problem. Vägen till hans hjärta gick visst genom magen även på honom... 

Nu tänkte jag ta helg och det tror jag Lexus vill ha också. Nya tag nästa vecka igen. 

Trevlig helg! 

/Christoffer 


Läst 9981 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
24

Tiden går så fort

Det är mycket som ska göras i skolan och jag hinner knappt med tiden som rusar iväg ifrån mig. Nästa vecka går vi ut på åtta veckors praktik, så det är en hel del som måste bli klart i skolan innan dess.

Jag och Cimon har dock hunnit iväg på vår andra tävling. Det var mycket som var bättre sedan sist, men jag har ännu inte lyckats spräcka hål på den bubbla han går in i på tävling. Bara ut och tävla mer, så att han får mer rutin (och även jag). Ritten räckte ändå till en andraplacering.


Foto: Andreas Olsson

Cimon har under sin period i skolan utvecklats enormt mycket. Inte minst inom hoppningen. Från början handlade det mest om att försöka ta sig mellan hinderstöden, men nu har vi kommit så långt att det faktiskt går att rida mellan hindren. Spången har också blivit väldigt mycket bättre. 

Jag och Paulina insåg att vi nog tagit oss vatten över huvudet med vårt examensarbete och har därför beslutat oss för att byta ämne. Istället för att mäta hästars puls, kommer vi nu göra en enkätstudie om olika strömaterial. Nog så svårt för oss att ro i hamn innan kursen tar slut.

Fler bilder finns på intagram, sök på c.nmyr . 

/Christoffer


Läst 13263 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ett livstecken!

Therese

Id-märkning av föl, flytta hemifrån och en fundering

Avelsbloggen

Paris here we come!

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna