Hippologbloggen - Första veckan på nya året.
JAN
06

Första veckan på nya året.

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 11221 ggr

Fler inlägg

JUN
23

TREVLIG MIDSOMMAR!!!


Läst 1745 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18

Det här med att ha lektion...

Jag har alltid tyckt att det har varit jobbigt att hålla lektion. Har ändå tyckt att det varit ganska kul när jag väl haft lektionen, men innan har det varit fruktansvärt. Har mått dåligt i veckor innan och försökt komma på en bra ursäkt till varför jag inte kan ha lektionen. Jag vet inte hur många gånger som jag har hoppats på punktering på väg till ridskolan. Jag har till och med tänkt att en liten olycka, utan att någon blev skadad, hade varit trevligt. Sjukt, men när panikångesten kommer är det svårt att tänka förnuftigt. 

Ändå, av någon konstig anledning, valde jag att gå ridledarkursen. Som en "plan B" ifall jag inte kom in på hippologen. Ridledarkursen var tre intensiva veckor tillsammans med fantastiska Lena Annergård och 12 stycken lika fantastiska kurskamrater. Ridledarkursen ÄR bland det roligaste jag gjort. Ändå fanns ångesten inför att hålla lektioner kvar.

Det andra året på hippologen är väldigt inriktat mot ridskola. Vi har bland annat fått öva oss på att hålla lektioner för eleverna på gymnasiet, vilket har varit givande. Glädjen i att hålla lektioner ökade, men så också ångesten inför lektionerna. När man hoppas att man ska ramla på cykeln och bryta benet på vägen till skolan, bara för att slippa hålla ridlektionen, är det inte så kul.

I vintras blev jag erbjuden att börja jobba extra på söndagar som ridlärare på Stora Ekeby (där jag också gjorde min praktik nu under våren). Ångesten skrek NEEEJ!!! Men ur min mun kom ett JA. Vet inte hur det gick till.  Jag har hört att man ska utsätta sig för sina rädslor och det har jag minst sagt gjort.

Visst hade jag ångest till en början, men den har successivt bytts ut mot glädje. Nu är det bara glädje och jag förstår verkligen varför man väljer ridlärare som yrke. Man ger mycket som ridlärare, men man fylls också upp med en hel del ny energi ifrån eleverna. Eleverna som jag har i mina grupper vill alla bli bättre och det är väldigt kul att se de utvecklas i sin ridning.

Idag var det sista gången på terminen, vilket känns lite sorgligt. Men snart är hösten här och jag längtar redan efter en ny terminsstart tillsammans med mina fantastiska elever på Stora Ekeby.

Det är en härlig känsla att övervinna sina rädslor, även om det är jobbigt på vägen dit. 

/Christoffer


Läst 10649 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
14

Inte 2:a längre

Tiden rusar iväg som vanligt. Snart har två veckor passerat sedan avslutningsmiddagen för oss hippologstudenter. Nu har vi ett långt sommarlov (läs "tid ute i arbetslivet") och nästa gång hela klassen är samlad igen möts vi som tredjeårselever. 

From vår årgång är tredje året flyttat till Strömsholm oavsett inriktning, så (nästan) alla blir kvar här sista året. Innan har det funnits 15 platser för hästutbildning på Flyinge och 15 platser för ridlärare på Strömsholm. Nu när även hästutbildning är placerat på Strömsholm kan alla studenter få möjlighet att gå den inriktning vi vill oavsett hur många som vill gå respektive inriktning. Mycket bra ur det perspektivet. 

Jag har valt hästutbildning för mitt sista år, men det är med splittrade känslor jag närmar mig sista året med stormsteg. Det ska bli SÅ roligt, men det betyder också att hippologen snart är slut. 

Aja, en sak i taget. Nu ska jag först försöka njuta lite av sommaren. Om det blir någon? 

/Christoffer 


Läst 16114 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: "Det vi vill vinna är hästens förtroende och lust att samarbeta”

Gästbloggen

Midsommar!

Therese

Gothenburg Summer Tour Dag 5

Saras vardag

Till Husbloggarna