Hippologbloggen
JAN
12
2017

Vi gjorde blockbytet redan innan jul. Jag var tvungen att lämna det fantastiska dressyrblocket, för att börja med hoppblocket istället. Såg ärligt talat inte så mycket fram emot det och hade mer än gärna fortsatt med dressyr under en blockperiod till om möjligheten fanns. Den möjligheten fanns inte.

Nu tycker jag som tur är att hoppblocket är väldigt roligt trots allt. Vi får väldigt bra hjälp av lärarna och jag börjar känna mig mer och mer bekväm i rollen som "hoppryttare". Acke ska ha en stor eloge som är helt fantastisk och en riktig gentleman när det kommer till bommar och hinder.

Onsdag måste ändå vara den roligaste veckodagen. Då hoppar vi bana för Daniel Svensson. Jag känner själv att jag har utvecklats under den här korta tiden. Från att bara försöka hålla koll på vilket av alla hinder som ska hoppas här näst, till att faktiskt klara av att rida mellan hindren och ändå komma ihåg banan.

Jag är väldigt glad nu att jag var så illa tvungen att byta till hoppblocket även fast jag inte ville det då. Tänk vad mycket kul jag hade missat annars.



Klippet är från onsdagens banhoppning för Daniel.

/Christoffer


Läst 15489 ggr Kommentarer Kommentera

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 13294 ggr Kommentarer Kommentera

Den första dagen på det nya året är redan här. 2016 har gått så himla fort, men jag har ändå hunnit med att uppleva en hel del roliga saker. Jag tänkte försöka sammanfatta mitt hippologår 2016 som nu har passerat.


Foto: Andreas Olsson

Under vårterminen 2016 började jag äntligen med det efterlängtade ridblocket nere på Flyinge. Under hösten 2015 hade vi haft unghästblock och körblock, så ridblocket var jag otroligt taggad på.

Där fick vi finslipa grunderna i dressyr och hoppning. Vi fick även rida terräng för professor Janne Jönsson - vilket var en av de roligaste dagarna i mitt liv.


Träning för professor Jan Jönsson på skolhästen Yankee (Cathageno - Prince Mab xx). 

Under våren fick jag också möjlighet att jobba lite extra på seminstationen Färs & Frosta som drivs av PS Flyinge & Partners - vilket ledde till att jag äntligen tog beslutet att betäcka mitt eget sto. 


Mitt sto Vassandra (Rudy B - Heineke). Foto: Andreas Olsson

På sommaren fick jag även vara med och visa några föl under PS Flyinge & Partners fölvisning.

Flyinge gav mig  möjlighet att rida många fina hästar både under och efter skoltid. Inte blev det mindre ridning under sommaren heller när jag fick säsongsanställning på skolan. Förutom visitation och skötsel av anläggningens alla hästar, beteskontroller, hjälpa sommarkursdeltagare m.m. så fick vi rida en hel del - på fina hästar. Lyx!


Flyinges fina körhäst Queensland (Quaterback - De Niro). 

Det var med blandade känslor vid höstterminens start som jag flyttade upp till Strömsholm. Jag blev dock positivt överraskad och har trivts väldigt bra här också. Fina hästar och bra lärare förgyller mina dagar här på Strömsholm.

Och jag har fått rida för professor Kyra Kyrklund. Check! på den.


Här är jag och unghästen Don Aparte (Ampere - Don Schufro) när vi var med på Kyras miniclinic på Ridskolan Strömsholm.

Att jag har trivts så bra gjorde såklart att beslutet om vart jag skulle gå mitt sista år blev svårt. Det varade dock inte så länge innan vi fick reda på att sista året på utbildningen flyttas upp helt till Ridskolan Strömsholm redan nu - oavsett inriktning. Detta skulle inte ha berört oss, utan det skulle ha startat först med årgången efter oss. Tråkigt att inte komma ner till Flyinge igen (än), men samtidigt var det lite skönt att beslutet om det sista året togs åt mig när jag börjat vela.   

Under hösten har jag utmanats i dressyren och hunnit komma iväg på en tävling med skolhästen Dolce Tau. Vi vann den första klassen och kom tvåa i den andra. Man ska sluta på topp, så när allt börjades kännas bra var det dags att avsluta dressyrblocket.


Ärevarv på skolhästen Dolce Tau (Don Romantic - Sunny-Boy). Foto: Andreas Olsson

Hanter flyttade också hem till mig under hösten. Han är ett sidoprojekt som tar jättekliv framåt varje dag. Jag är väldigt glad över att få ha honom som kollega varje dag.


Hanter (Wolf´s Panter - Ron) som förgyller mina kvällar och helger.  

Hoppblocket är påbörjat, men inte avslutat. Det ska bli ett spännande 2017 med mycket hoppning i början och att sedan få gå ut på praktik under våren.  


Fantastiska skolhästen Ackurat (Acolord - Calypso II) som får mig att tycka hoppningen är rolig igen!

Så småningom kommer den efterlängtade sommaren, men när den är slut börjar vi vårat sista år på hippologutbildningen. *panik* 

Mina förhoppningar och förväntningar på 2017 är nog att jag ska få förutsättningarna till att bli en duktigare ryttare - vilket jag redan vet att de finns, det gäller bara att ta till vara på dem. Jag hoppas att det ska bli ett roligt år som även det innehåller mycket häst på alla plan.

Och om allt går som det ska så får vi under våren ett föl efter Mr Vain GJ. <3

Gott Nytt År & God Fortsättning!

/Christoffer


Läst 20150 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.