Hippologbloggen


Läst 18689 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har alltid tyckt att det har varit jobbigt att hålla lektion. Har ändå tyckt att det varit ganska kul när jag väl haft lektionen, men innan har det varit fruktansvärt. Har mått dåligt i veckor innan och försökt komma på en bra ursäkt till varför jag inte kan ha lektionen. Jag vet inte hur många gånger som jag har hoppats på punktering på väg till ridskolan. Jag har till och med tänkt att en liten olycka, utan att någon blev skadad, hade varit trevligt. Sjukt, men när panikångesten kommer är det svårt att tänka förnuftigt. 

Ändå, av någon konstig anledning, valde jag att gå ridledarkursen. Som en "plan B" ifall jag inte kom in på hippologen. Ridledarkursen var tre intensiva veckor tillsammans med fantastiska Lena Annergård och 12 stycken lika fantastiska kurskamrater. Ridledarkursen ÄR bland det roligaste jag gjort. Ändå fanns ångesten inför att hålla lektioner kvar.

Det andra året på hippologen är väldigt inriktat mot ridskola. Vi har bland annat fått öva oss på att hålla lektioner för eleverna på gymnasiet, vilket har varit givande. Glädjen i att hålla lektioner ökade, men så också ångesten inför lektionerna. När man hoppas att man ska ramla på cykeln och bryta benet på vägen till skolan, bara för att slippa hålla ridlektionen, är det inte så kul.

I vintras blev jag erbjuden att börja jobba extra på söndagar som ridlärare på Stora Ekeby (där jag också gjorde min praktik nu under våren). Ångesten skrek NEEEJ!!! Men ur min mun kom ett JA. Vet inte hur det gick till.  Jag har hört att man ska utsätta sig för sina rädslor och det har jag minst sagt gjort.

Visst hade jag ångest till en början, men den har successivt bytts ut mot glädje. Nu är det bara glädje och jag förstår verkligen varför man väljer ridlärare som yrke. Man ger mycket som ridlärare, men man fylls också upp med en hel del ny energi ifrån eleverna. Eleverna som jag har i mina grupper vill alla bli bättre och det är väldigt kul att se de utvecklas i sin ridning.

Idag var det sista gången på terminen, vilket känns lite sorgligt. Men snart är hösten här och jag längtar redan efter en ny terminsstart tillsammans med mina fantastiska elever på Stora Ekeby.

Det är en härlig känsla att övervinna sina rädslor, även om det är jobbigt på vägen dit. 

/Christoffer


Läst 24133 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
14
2017

Tiden rusar iväg som vanligt. Snart har två veckor passerat sedan avslutningsmiddagen för oss hippologstudenter. Nu har vi ett långt sommarlov (läs "tid ute i arbetslivet") och nästa gång hela klassen är samlad igen möts vi som tredjeårselever. 

From vår årgång är tredje året flyttat till Strömsholm oavsett inriktning, så (nästan) alla blir kvar här sista året. Innan har det funnits 15 platser för hästutbildning på Flyinge och 15 platser för ridlärare på Strömsholm. Nu när även hästutbildning är placerat på Strömsholm kan alla studenter få möjlighet att gå den inriktning vi vill oavsett hur många som vill gå respektive inriktning. Mycket bra ur det perspektivet. 

Jag har valt hästutbildning för mitt sista år, men det är med splittrade känslor jag närmar mig sista året med stormsteg. Det ska bli SÅ roligt, men det betyder också att hippologen snart är slut. 

Aja, en sak i taget. Nu ska jag först försöka njuta lite av sommaren. Om det blir någon? 

/Christoffer 


Läst 26064 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.