Hippologbloggen

Snart har nästan halva praktikperioden passerat. Jag trivs som fisken i vattnet och Evelina lär mig nya saker varje dag. 

Evelina Johannisson har sin verksamhet i Hallstahammar och tar emot hästar för inridning,  utbildning och träning. I ettan på hippologen fick vi lära oss "Flyingemetoden" att använda oss av vid inridning av unga hästar. Det är väldigt intresserant att få lära sig och ta del av ytterligare ett fungerande system. Från ohanterad unghäst direkt från lösdrift - till en trygg individ som går att rida i alla tre gångarter, ute som inne. 

Det jag tycker om med Evelinas system är att hon anpassar arbetet och arbetstempot till varje enskild individ. Behöver en häst mer tid så får den det. Hon sitter aldrig upp på en häst som inte är redo.  Utan varje häst ska vara så trygg i systemet att när den dagen kommer att det är dags att lägga över benet, ska det inte vara någon stor grej. Hästarna ska lita på oss som hanterar dem. Och hittills har det fungerat väldigt bra. 

Det blev tyvärr ingen avelsbedömning för Lexus pga att han inte var riktigt redo än. Vi satsar istället på att visa upp honom som 4 åring under våren.

Något som Lexus däremot var väldigt redo för var uppdraget som fotomodell. I söndags tog vi en promenad tillsammans med vår fotograf Andreas Olsson. Här är ett smakprov av vad vi lyckades åstadkomma.

/Christoffer 


Läst 29480 ggr Kommentarer Kommentera

Första veckan på praktiken är nu avklarad. Jag gör min praktik hos duktiga Evelina Johannisson som har utbildningsstall i Hallstahammar. Det har varit många nya bra intryck och fina hästar första veckan, så jag har en känsla av att den här praktikperioden kommer ta slut alldeles för fort.

På fredagar är det löshoppning på schemat och då fick lilla Lexus följa med till praktiken för att öva inför avelsbedömningen, som är nu i november.

Efter två dagars lastträning går han nu på transporten utan problem. Vägen till hans hjärta gick visst genom magen även på honom... 

Nu tänkte jag ta helg och det tror jag Lexus vill ha också. Nya tag nästa vecka igen. 

Trevlig helg! 

/Christoffer 


Läst 27728 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.