Hippologbloggen

Det är mycket som pågår i mitt huvud just nu. Snart är skolan slut, vad ska jag göra då? Vad vill jag? Vart ska jag? Vem är jag?

Nä, riktigt så illa är det kanske inte. Jag tror mig veta vem jag är och vad jag vill. Men det är mycket som pågår nu med arbetsintervjuer, hästar som ska förberedas för unghästtest och mycket annat smått & gott. Detta resulterar i att jag har lite svårt att sova på morgonen och vaknar långt innan klockan ringer. 

Idag tog jag beslutet att gå upp och åka till stallet. Jag kan egentligen inte tänka mig en bättre start på dagen, än till häst. 

 
Vilken fantastisk miljö jag har att rida i varje dag! Inte alla som har ett slott runt knuten.


Läst 24637 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2018

Sen en vecka tillbaka har jag fått en ny kompis att hänga med sista tiden på hippologen. Han heter Aston och är 4 år gammal, e. Ampere - Don Schufro. En supergo kille som jag fallit pladask för.


Råbäcks Aston f. -14 (Ampere - Don Schufro)

Jag är otroligt tacksam för alla fina hästar jag fått bekanta mig med under hippologen. Vi har genomgående haft ett bra hästmaterial under alla tre åren. Fantastiska hästar som jag alltid kommer att minnas.

Men än är det inte slut... Nu ska jag njuta av den tiden som är kvar med alla fina hästar, bra tränare och fantastiska klasskompisar!

 


Läst 16329 ggr Kommentarer Kommentera
APR
15
2018

I helgen bar det iväg på tävling till Mariefreds ridklubb för att rida Msv C:2 igen. Mariefred arrangerade tävlingar både lördag och söndag. Både smidigare och roligare blir det när man kan samåka, vilket jag och Jessica gjorde. Jessica går utbildningen för SRL III på Ridskolan Strömsholm och vi har haft turen att kunna samåka tidigare också.

Sist jag och Frasse var iväg på tävling, blev Frasse ganska spänd inne på banan och bjöd inte på ett steg framåt själv (så var känslan i alla fall). Detta resulterade i ganska grova missar under programmet pga pilotens misslyckade försök till att få Frasse att slappna av. Så mitt mål med helgens starter var helt enkelt att få en bra känsla tillsammans med Frasse, som skulle vara avspänd och fokuserad. Hästen också.

Och visst gick det bättre! I lördags red vi ihop 69 % vilket räckte till en andraplacering och idag, söndag, red vi ihop 67 % vilket resulterade i en tredjeplacering. Än finns det lite att jobba vidare med, men hade en superfin känsla båda dagarna. 


Lördagen resulterade i en andraplacering för mig och Fatboy S (Corlensky G - Cor de la Bryere) och i en femteplacering för Jessica och Nature Tau (Future - Wetano) Foto: Andreas Olsson

Bästa glädjen är ändå delad glädje. Jessica och Nature Tau red i lördags ihop 64 % och blev femteplacerade. Stort grattis! Även idag, söndag, red de ihop 64 % och satte deras andra kval till Msv B.

Tack också till Andreas Olsson för bästa grooming, filmning och fotografering! 

Jag är så glad att jag får göra slutet på den här hippologresan tillsammans med en så fin häst! 


I dagens ritt red vi ihop 67 % vilket räckte till en tredjeplacering. Foto: Andreas Olsson

Nu hoppas jag att Du har sökt till Hippologprogrammet, om Du också vill få uppleva detta. Sista chans att söka i år är IKVÄLL! 


Läst 15347 ggr Kommentarer Kommentera


Läst 10356 ggr Kommentarer Kommentera

Alltså WOW! Tusen tack för alla svar på vår enkät om strömaterial! Vi skulle dock vilja få in 2000 svar, vilket betyder 93 svar till. Om du inte redan har fyllt i enkäten, så gör det nu. Enkäten kommer att användas i vårat examensarbete och ju fler svar desto bättre. Du kommer till enkäten via länken.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS1xF9nPq_FNso2wKRmhlhMighXXMA6r7HvkvSAaJ0iU-P_A/viewform?usp=sf_link

Jag vill också påminna om att ansökningstiden till hippologen HT 2018 går ut 15 april. Jag har inte ångrat mitt val en enda gång! Skynda dig att söka, så du inte behöver ångra dig sen!


Läst 11208 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.