Hästskötarbloggen

Överlycklig över mina två favoritkillars prestationer idag, Isaac började dagen med att vara 9a i speedklassen, han hoppade super och är i en bra form. =) 
Sen var det Yummys tur precis som i Isaacs klass var vi först ut men det verkade vara ett vinnande koncept idag. Yummy hoppade kanon på framhoppningen och såg väkldigt laddad ut. Inne på banan var det magi, han var bara så fin och satt en super fin nollrunda. 
Eller ja först fick han 2 tidsfel men sedan korrigerades tiden då dom 3 första ryttarna fick tidsfel.

Så felfritt i alla fall, efter att Alex travat och skrittat Yummy lite så tog jag tillbaka honom till stallet, tog av alla saker och ställde in han i boxen så han hade nmöjlighet till att dricka eller kissa.
När det var ca 25 kvar i klassen började jag göra iordning igen och sen gick jag ner med en faktiskt väldigt taggad Yummy.
Med cirka 15 kvar i klassen kom Alex för att sitta upp och skritta och värma upp honom igen, sen hoppade vi fram några språng för att sedan entra arenan igen.
Om han var fin i grunden så skulle ni bara sett han i omhoppningen han var helt fantastik och hoppade även här felfritt ochg det räckte till en 4e plats inte dåligt för en 9 åring som gjorde sin första 5* GP eller som sagt hans 3e GP i livet.
Han gjorde sin första i Sthlmoch sen nu i Borås och som sagt nu här i GBG...
Han är en trollkarl Yummy att titta på honom när han hoppar ger gåshud, vänta ni bara detta är bara början.

Imorgon är Yummy mycket mer än välförtjänt ledig och Isaac hoppar 150n som börjar 11 50. Nu är det verkligen dags för en dusch och sen för att sova. Kommer somna med ett leene på läpparna. Mina två killar är dom bästa i hela världen dom gör mig så lycklig <3

God natt och så håller vi tummarna imorgon igen // Ida Lövgren



Världens bästa YUMMY



Världens bästa ISAAC

 


Läst 41490 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
26
2011

Världens bästa Isaac var 5a i gårdagens speed klass, han var super fin och tyckte att det va super roligt att vara med inne på prisutdelning.
Yummy hoppade stora klassen och hoppade jätte fint, men fick två ner tyvärr. Han kommer bli en riktigt super stjärna bara han får lite mer rutin, just nu är allt lite konstigt med alla kameror och publik.

Idag börjar första klassen 14 10 och vi går ut först, håll era tummar...

/// Ida Lövgren


Läst 40345 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
24
2011

Så där ja då har det äntligen börjat. Imorse var jag i stallet strax efter 06 00 fixade alla vanliga morgonsysslor för att sen springa tillbaka till hotellet för frukost. På vanliga tävlingar är ja inte så mycket för frukost men jag menar här kan man ju inte missa den.
Tillbax i stallet efter 07 00 och började göra iordning Yummy för trimmning, idag var han lite lugnare iaf. Ungefär 40 minuter senare skrittade jag ner till banan med Isaac då det var hans tur att få ett litet pass.

12 35 idag började dagens och helgens första klass en 140, Yummy hade startnummer 27 så när klassen började traskade vi ner till framhoppningen. Han skötte sig super bra och var felfri lite spänd men hoppade jätte bra. Jag tror det blev en 12e plats, klassen vanns inte helt oväntat av Roffe som också vann kvällens 150 då med Casall.

Dessvärre missade vi lunchen idag då klassen och lunchen var under exakt samma tider, men efter att ha tagit hand om yummy och sedan tagit ut Isaac för promenad så hann vi i alla fall springa ner och äta några mackor.

Isaacs klass började klockan 18 00 och vi hade nummer 33, så lite samma här att jag kunde vänta med att gå ner till framhoppningen tills det börjat. Isaac var fin men fick ett jäkla skit pet i första fasen så det var lite synd. 

När jag var klar i stallet med allt hade 150 just börjat så vi sprang ner för att hinna titta och supportra litegrann. En trevlig stund med popcorn och cola en bra kvällsmat =)

Orkade och hann inte se klart på omhoppning utan gick upp till stallet för att natta min hästar och för att hjälpa marie med det sista.
Nu har jag precis tagit en lång varm dusch och är verkligen redo för att sova klockan ringer innan 06 00.

Heja på oss imorgon också // Ida Lövgren


Läst 38040 ggr Kommentarer Kommentera

Var uppe i stallet vid 07 00 imorse, då var det fodring, mocka, byta vatten, linda av och linda upp lindor och lite annat som hör till. När stallet var klart och hästarna så gott åt sitt krafftfoder knallade jag och Marie upp till hotellet för en fantastisk frukost.
Vid  09 00 gick vi tillbaka mot stallet för att förbereda hästarna för trimmning. På vägen möte vi Alex som kom med ny jacka och fleeece tröja till mig och två nya boxguards. Boxguards har du istället för boxdörr kan man säga, så att hästarna lättare kan titta ut och många hästar blir lugnare av att kunna vara med lite mer.

Lite innan 10 00 kom Alex till stallet och satte då upp på Isaac som var redor för att trimmas en stund senare knallade jag ner med Yummy till arenan så vi kunde byta, han fortsatte rida nästa galning och jag tog med Isaac upp till stallet igen.

När hästarna var borstade, stallet mockat igen och vattnet påfyllt var det dags att fodra lunch och även lunch för oss själva.
Lunchen serveras nere i Brasseriet  som känns som att det ligger längst ner i källaren men det är väldigt trevligt där. 
Sen var det tid för veterinärbesiktning, Isaac flög igenom den i en sjungande trav han är verkligen super glad över att vara här. Yummy som jag hade bävat lite för innan skötte sig ändå ganska bra några pip och hopp men ändå under kontroll. Det hjälpte väldigt mycket att Alex hade ridit honom innan och att jag var i stort sett ensam inne i hallen för då hann han inte triggas upp av dom andra när dom springer upp.

Efter besiktningen blev det lite dötid så vi passade på att springa upp till hotellet en snabbsväng innan det var dags för att gå tillbaka till stallet för hand walk, mockning, byta vatten, ryktas och lindas. Sen fodra igen och som sagt mat till oss känns som jag hunnit äta väldigt mycket idag, det hör verkligen inte till vanligheterna men väldigt trevligt speciellt när man har roligt sällskap.

Tillbaka i stallet igen så hängde jag in alla saker putsade alex ridskor och chaps och sen mockade lite. Nu är jag uppe på hotellet men är på väg ner till stallet igen för nightcheck vilket menas med att jag kollar hästarna så temeratur och täcken passar ihop, byter vatten, mockar av boxarna och ger dom sista natt höet. Sen är det sovdags för både mig och hästarna.
Imorgon börjar det på allvar då klasserna startar ni håller väl tummarna för oss!!


Här kommer lite bilder från dagen.


Yummy tar sovmorgon



Isaac gör alltid massa grimarser när han vill ha uppmärksamhet



Marie tar en liten sittpaus 



Medans Malin putsar på, även om jag tror att hon just i detta lägge byter bett



Samtidigt som Peder letar upp sina sporrar tror jag.



Team Switzerland


/// Ida Lövgren


Läst 45186 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är hästarna i stallarna, vattenhinkar upphängt, boxarna färdig spånade, boxgardiner uppe, den gigantiska höbalen i tackboxen, fodrat, sopat, lastbilen parkerad, och jag och marie i en varsin säng på hotell Gothia, var sak på sin plats och vi är redo för GÖTEBORG HORSESHOW.

Isaac är över öronen lycklig över att få åka på tävling igen och jag är väldigt säker på att han vet exakt vilken tävling vi är på. Han gick stolt ner för rampen på lastbilen och tittade på alla beundrare runt om sig och steppade glatt upp till sin box
Yummy gjorde som vanligt stadge dive ner för rampen och kunde han prata kan jag lova att han skrikit - Hallå allihop im back och det med stil ;) Han lyckades också under loppet av två minuter klä av sig grimman rulla sig med fleece täcket och charma alla arbetarna med ett leende och ett litet nyp i armen...

Med i vårat gäng är såklart också Daniels två hästar Glory Days och Valentino och dom två verkar också väldigt nöjda över att vara här. 
Resan upp gick bra, det var snöstorm i Lideröd men redan utanför Eslöv var det snöfritt och solsken så det va väldigt skönt. Hästarna stod som ljus och hela resan flöt på som den skulle: Som tur är har jag ett sånt fantastiskt lokalsinne ibland så vi hittade direkt och gled nog in som några av dom första.Var nog bara en 4 stycken lastbilar som hunnit parkera innan mig.

Nu är det dags att sova, det är som sagt en ny dag imorgon.

Ida Lövgren



Isaac i Gbg 2009


Läst 36557 ggr Kommentarer Kommentera

Bara 1 dag kvar sen GÖTEBORG, lite av en favorit tävling om ja säger så =)
Det är många hästskötares favorit tävling även dom utländska tycker mycket om Göteborg.
Det mesta är faktiskt väldigt super där, vi bor på fint hotell, mycket bra frukost, lite större och mer plats för tex hand walk och ridning än tex sthlm. 
Sen är det samtidigt alltid kul att tävla på hemmaplan med en sådan stor publik och stämning.
Vi kommer åka upp redan imorgon efter lunch så att vi är på plats så killarna kan komma och rida på träningstiden som jag tror var 10 00.
Runt lunchtd på onsdag är det besiktning ochn sen vid 17 00 kan man rida inne på banan igen och på torsdag kör det igång på riktigt,.

Med till Göteborg tar jag med mina två favoritkillar Isaac och Yummy. Yummy var där för första gången förra året och för Isaacs del vet jag inte vilken gång i ordningen det är.
Jag bävar dock för veterinär besiktningen och det pågrund av att det finns en liten terrorist inom Yummy som gärna kryper fram lite då och då, och speciellt under besiktningar.
Han vet så väl vad det går ut på och det värsta är när man vänder och ska trava tillbaka och sen att ta sig till Stallet igen. Men med stigbettet uppletat så går det lite bättre =)
Så ser ni mig så se upp, ha ha ha...

Nu ska ja bege mig ut att fodra alldels strax men först ska ja lägga upp Värmlandsbilderna till er så ni ska få se på snökaoset..
Ps: Om någon kan trolla fram lite värme så gör de ds

Ida Lövgren













Läst 34439 ggr Kommentarer Kommentera

Hemma i Värmland/Filipstad på en blixtvisit, kom hem sent onsdag kväll och åker hem imorgon fredag runt lunchtid. Anledningen till detta beror på att jag har köpt mig en bil, min alldeles egna bil och också min första egna.

                                          
                                                GODMORGON

Dagen började tidigt då min kompis Johan ringde klockan 08 00 och undrade om jag var vaken, så det var bara att pallra sig upp men inte så långt utan det blev soffhäng och lite skitsnack ;)
Sen kom Annelie på besök, vi tog en sväng till Mickis som numera är min egna makeup artist så hon fixade mina ögonbryn.

Sen var det ungeför lunchtid och jag körde ner för att hämta mamma vid bussen, vi körde hem åt en macka till lunch och sen åkte vi till Volvo för att provköra och köpa min pärla =)


Jag och min nya lilla bil, kolla regnummret skulle bara vara ett I istället för
ett S så hade det varit som gjort för mig...


När köpte var klart och nycklarna var i mina händer åkte vi hem, tog svängen om syrran för att visa henne och sen hem för att vila lite i soffan igen innan det va dags för middag med mamma, det blev Tacos! 
Hade matkoma en stund innan jag orkade upp ur soffan igen, och tog bilen bort till Mickis för lite fika och ännu mer soffhäng.
Nu sitter jag hemma i mammas soffa igen och myser innan ja ska sova i min egna säng.

Nere i skåne har vi inte mycket till snö kvar, det är väl en och annan snöhög men för övrigt barmark, här i Filipstad är det allt annat vill jag lova. Det är snö så långt ögat kan se, barmark finns inte en tendens till och snöhögarna är flera meter höga. Idag har lastbilar och traktorer jobbat med att köra bort en hel del, då det börjar bli på tok för stora vallar i vid utfarter och gatukorsningar.

Ska försöka ta lite kort på det imorn så ska ni få se, jag skojar inte jag själv fick en chock.
Ännu mer chockad är jag över att jag tog mig hem med SJ och jag var inte mer än 7 minuter sen, helt fantastiskt. Dock fick vi lov att stå still under flera minuter efter Trollhättan och efter det hade vi inge värme under en timma. Men den kom tillbaka iaf som tur var, som ni alla vet är ju inte kyla mitt största intresse.

Nu ska ja strax sova, ha det bra/// Ida Lövgren


Läst 32853 ggr Kommentarer Kommentera

Så nu är vi hemma igen från Borås och vi lever tack gode gud. Jag minns inte när jag frös så här mycket senast kylan gick liksom in under skinet även fast jag hade cirka 7 olika plagg på mig.
Jag som trode att våren kanske var på ingång hade ju inte med mig termobyxorna utan bara långkalsonger och jeans vilket jag vill lova inte räckte.
Vi hade som sagt med oss 15 hästar upp 5 var till varje ryttare och fick som tur var stå i dom permanenta stallarna.

På onsdags eftermiddagen runt 14 00 åkte Jennie och Marie upp med första lastbilen och 6 stycken hästar och allt spån. Cirka en timma senare lastade jag på 4 hästar på lastbilen med 2 tävlingsskåp och 2 stora höbalar, och en massa andra saker.
Efter en liten, liten felköring i Borås  var jag framme runt 19 30 men då hade jag även stannat för att tanka i Värnamo.
Snälla Matilda som är kusin med Alex och Daniel var på plats för att hjälpa oss och hon och hennes pappa Larry hade redann innan första lasset kom letat upp våra boxar och spånat upp dom.  Larry är förövrigt Roynes yngre broder och dom är lika hästtokiga i den delen av släkten kan jag lova. 

På Torsdags morgonen gick vi upp runt 06 00 för att hinna med att fixa hela stallet, det innebär saker som att fodra, mocka, byta vatten, borsta av hästarna och i vanliga fall gå ut och gå men denna dagen öppnade besiktningen 08 00 så då passar man ju på att göra två i ett. Alla hästarna gick lätt som en plätt igenom och när vi var färdiga gick vi upp i cafeterian för att värma oss lite och invänta 3e och sista lastbilen med 5 stycken hästar.
När dom var på plats och sista skåpet avlastat så var det dags att besiktiga dessa också.
Alex hade med sig Sally, Flecu, Danny, Abbey och Yummy, Isaac och Ph fick stanna hemma i värmen vilket jag tror dom är mycket glada för även om Isaac alltid blir lika glad när man kommer hem igen.
Vi hade även hjälp från en tjej som heter Cilia som ska vara på praktisk här hos oss i 15 dagar nu och det ska bli jätte kul hon verkar vara en jätte bra tjej med en bra inställning.  

Det var väldigt synd att vädret var som det var då det egentligen var en bra tävling men på grund av kylan blev allt så jobbigt. Sen ett annat minus var också att det började 07 00 på morgonen  vilket gör att man måste vara i stallet och fodra senast vid 05 00. Men annars var det bra då allt är nära och att rummet med vattnet och toaletterna utanför stallet var uppvärmda.

Men jag tyckte att dom flesta var super trevliga och speciellt stallpersonalen som varje dag kom och frågade så allt var bra och fixade allt så fort det var något man undrade.
Det bästa med helgen var också att hela Team Blondin va på plats och vi hann med en super trevlig middag på lördags kvällen. Vi är verkligen ett toppen gäng och har alltid super kul ihop, ska verkligen börja öva på vårat handslag som vi kommit på. =)

Yummy är lite av en favorit i allas ögon då alla hans hyss och påhitt är uppskattade av alla (hmm kanske inte alla) Den här helgen har han varit i sitt esse genom att vara helt galet pigg, lekt ubåt i vatten hinken, kamoflerat sig till panda och gjort i ordning en isbana utanför hans box är bara några av hans påhitt, men som sagt jag kan inte annat än älska honom han är ju en super stjärna.

Nu ska jag alldels strax gå ut och kvällsfodra och sen å och lägga mig för jag är super trött och fortfarande genom frusen..!!
Go natt ta hand om er /// Ida Lövgren


Läst 32167 ggr Kommentarer Kommentera

Hemma igen från Grevagården, det var en trevlig helg och hästarna skötte sig för det mesta ;)
Yummy var super fin och var nolla i 140 på lördagen så han kvalade in till Krafft cupen där han hoppade runt så fint med ett tidsfel men blev iaf placerad på en 8e plats.
Vår 7 åring Flecu skötte sig exemplariskt och avslutade helgen med en 3e plats i 135an som också vanns av en annan Zetterman nämligen Royne på hans nyförvärv Charlie K.
Han van även klassen innan som också var en 135a då på Con Cannabis.
Tyvärr så trodde jag att jag hade glömt kameran hemma så det blev tyvärr inga kort dock såg jag när jag hoppade in på förar platsen på söndagen att kameran låg där framme.
Minnet är bra men kort, jag hoppas på att hinna med att fota lite nästa helg då hela Team Zetterman entrar Borås med totalt 14 hästar.


Flecu i Karlshamn


Grevagården var abslout långt ifrån lika kallt som förra året (det var nog rekord då) men fortfarande kallt, mycket beroende på den ihållande vinden. Så mycket som det blåst i vinter är det minsann inte konstig att man ibland är lite blåst! =)
Team Blondin höll ihop och vi hade trevliga kvällsmiddagar med skratt och tävlingsminnen, varför team blondin.? Jo för vi var ett gäng på ca 6 hästskötare som alla var blondiner där av namnet. 

Måste dock klaga på att man måste tömma boxarna helt efter sig på söndagen när man ska åka hem, tror dom inte vi har fullt upp i alla fall.  Så när allt var klart hästana lindade och klara allt in packat i lastbilen var det bara att steg för steg börja tömma boxarna.
Vi hade då även kastat ut en hel del redan under morgonen men det blev i alla fall minst 4 kärror per box och det gånger 5 ja det kan ni räkna ut själva blir en väldigt massa kärror med spån. När allt spån var ute lastade jag på hästarna på lastbilen för att sen göra sist rycket och sopa ut det sista. 



Yummy i hans favorit position (detta är från en tävling i Tyskland 2009)


Sen var det äntligen dags att sätta sig och köra hem 4 och en halv timme med armar som spagetti. Men med musiken på högsta tar jag ton och styr hem White Pearl med ett leende på läpparna. Man sjunger aldrig så bra som man gör när man sitter själv i en lastbil, många gånger funderat på om man inte borde sadla om och söka till IDOL istället man skulle ju självklart ha en given plats i finalen.
Ingen skulle kunna sjunga  Like a prayer i en duett med Jay Smith som jag ;) ha ha ha.

nej nu är det dags att checka ut för idag /// Ida Lövgren


Läst 28252 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2011

Datorn krånglar lite så hade problem att komma in på internet men nu så äntligen så detta blir ett väldigt kort inlägg då mitt batteri kommer att dö mycket snart..
Vi är iaf på plats i grevagårde, fick ett bra stall med 10 boxa i så det är bara Alex och Roynes hästar där + en annan tjej som jag faktiskt inte vet namnet på.

Allt har gått bra resan upp och komma på plats gick smidigt då Jennie och Royne redan varit på plats ett par timmar så Jennie hade spånat upp mina boxar,hängt upp vattnet och gett hö. TACK JENNIE!

Idag hoppade alla hästarna första klassen som var 130cm alla hoppade bra och det känns som det blir en bra helg. Hästarna som är med är Philema, Yummy, Sally, Bella och Flecu.

Imorgon väntar nya uppgifter och vi är startnummer 2 kl 09 00 så nu är det dags att sova klockan ringer 05 30..
Hoppas ja kan skriva mer imorn...



Ida Lövgren


Läst 25440 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.