Hästskötarbloggen
APR
28
2011

Så nu gör jag ett 4e försök att få iväg inlägget om Paris vistelsen, har testat ett par gånger nu men alltid varit något sopm krånglat.

Som sagt en onsdags morgon för någon vecka sen nu packade jag och Isaac in oss i lilla B-kortsbilen och började resan ner mot Paris. Första etappen var bara ca 6 timmar ner till Stall Rolf-Göran Bengtsson. Vi hade organiserat aå att vi kunde sammåka med dom, vilket var perfekt då jag slapp köra hela vägen till Frankrike.



Isaac redo för avfärd, i Sverige var det bara 4 grader blåst och regn så Isaac fick mys filten på sig så han inte skulle bli kall om nacken.
Efter bara en timma så är vi över bron och inne i Danmark, för det mesta så åker vi ner till Rödby och tar båten upp till Puttgarden och Tyskland. Men när man ska åka till Breitenburg där Roffe bor så är det snabbare att köra över broarna genom Danmark och den vägen in i Tyskland. Faktiskt första gången jag körde den vägen.
Första biten var som saqgt vädret väldigt ruggigt och det blåste tag i bilen ett par gånger speciellt på broarna.

Det var Polis/Djurskydds kontroll som stannade alla lastbilar eller djurtransporter som kom körandes så givetvis fick jag också blinka in på macken. Där fick jag visa upp mitt körkort, Isaacs pass och hälsointyg dom frågade om resplan och så vill dom också se på Isaac sen fick jag prickfritt köra vidare. När vi bara hade någon timma kvar fick jag lov att stanna då solen hade tittat fram och vinden avtagit så att jag kunde plocka av Isaacs mys filt och mellan täcke och sen kunde jag köra vidare.




På eftermiddagen var vi framme och jag lastade av Isaac, gav han hö och vatten  och lindade av och bytte täcken. Sen lät jag honom vila en stund medans jag lastade ur alla saker ur lilla bilen som sedan skulle flyttas över till den trailer vi skulle koppla på lastbilen, mockade ur bilen och parkerade den fint och sedan la jag in nyckeln på deras kontor så att dom skulle kunna flytta på den om det skulle behövas.




Cilia som jobbar för Rolf gav mig en rundvisning, så jag fick se anläggningen och sen var det dags för gå på promenad med Isaac och beta lite gräs sen in och ge han hö och mash.




Efter det blev det en middag inne på en resturang i byn och  sen åkte vi hem till Cilia så hon kunde packa och duscha medans jag passade på att vila lite.
Vid 22 00 tiden åkte vi tillbaka till stallet och sen var det dags för att åka tillbaka till stallet då ännu en häst som skulle åka med skulle anlända. Isaac fick sitt natthö, vi packade in alla saker i trailern och sen var det dags att lina på hästarna och sätta på rese täckena. packa ut krubba och vatten hink och sen lasta på hästarna. Så vid midnatt bar det av med 4 hästar på bilen och 5 glada själar.





                                               


Tävlingen ligger mitt i centrala Paris så detta är vad du möts av när du kommer in med en 12 meter lång lastbil med släp men allt gick bra och vi hittade rätt, kändes väldigt skönt att inte sitta bakom ratten.
Väl framme gick allt väldigt smidigt och vi fick vår stallar snabbt och massor av spån så det vara bara att spåna upp och ställa in hästarna. Vi fick massor av hjälp att lasta av sakerna så det gick jätte smidigt.
Hästarna fick som vanligt hö och vatten direkt och sen lindades det av och täckena byttes. Var sak på sin plats och sen vila och åt vi både jag och Isaac.
Efter det fick Isaac komma ut på en promenad och kolla in stället och arenan och sen longerade jag honom en stund på framhoppningsbanan.



Isaac inne i stora arenan.

Tävlingarna gick sådär jag tror Isaac var lite chockad över att vi helt plötsligt skulle tävla inomhus igen men avslutade med en 3e plats i team hoppningen tillsammans med Angelica och hennes Walter på söndagen.
Helgen var fantastisk rolig och tävlingen jätte fin, maten var super och att sen ha Gucci och andra spännande butiker precis utanför stallet hör inte till vardagen.

                         
Promenad på stan                                            Stallarna uttifrån




                                         
  Isaac i sin box                                                    Angelica fokuserar

                                    
Framhoppning                                                   Isaac och Sofia


Jag och min favorit affär, inte ofta man står mitt i Paris utanför Gucci i stallkläder


                                               
GLASS                                                                    Casall på bild i hela stan




Kvälls utflykt till Eiffeltornet


Fantastisk Arena




Malin & Tore



3e plats



Prisutdelning

Med dessa bilder avslutar ja detta blogg inlägg och hoppar in i duschen, imorgon är en ny dag och vecka 2 på henriksdal.
Vi hade en bra helg där förra veckan i team Alex tycker jag med en andra plats och en vinst. Condello va det som vann 140n på lördagen och Sarlino var 2 i 140 klassen innna. 7 åringarna gjorde super rundor vilket är super för ett kommande Falsterbo dit dom måste kvala in. 
Jag är som sagt ledsen att det dröjt men det har verkligen gått emot mig varje gång jag försökt.!!!
Ha det så bra och håll tummarna för oss imorgon.


MVH Ida Lövgren


Läst 37147 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2011

Hade skrivit ett jätte långt inlägg och lagt upp bilder och allt från paris men nu  när ja skulle spara då ja intye va klar så hann ja inte dte för allt försvann. Så jag är ledsen nu är jag för trött för att börja om.! Måste sova imorgon är dte tävlingarna i Henriksdal som gäller så är ni där så ses vi säkert.
Ska försöka hinna med att skriva om Paris äventyret imorn istället då..!

Mvh Ida


Läst 34075 ggr Kommentarer Kommentera
APR
18
2011

Jag får börja med att be så jättemycket om ursäkt för mitt långa ofrivilliga uppehåll från bloggandet. Men har vare sig haft möjlighet eller tid för det. Det började med att vi åkte ner till Italien och Toscana Tour i Arezzo, jag hade ingen möjlighet till eget internet och det som fanns på anläggningen var bara öppet på dagtid och då fanns det aldrig tid, sen hann jag bara hem och vända då Alex hade blivit speciellt inbjuden till en tävling i Paris.
Men nu är jag hemma igen och ska verkligen bättra mig - kom hem för bara någon timma sen till ett betydligt vackrare Sverige nu än för ca 1 månad sen. Grönt och fint och en massa plusgrader - det är sånt vi gillar.

Till Arezzo körde vi ner i början av mars, Jag och Alex i en lastbil med 6 hästar och Jennie bakom i en annan med Roynes 4:a.
I vår lastbil hade vi med oss Isaac, Yummy, Sally, Condello, Flecu och Abbey och i Jennies Ludde, 8an,Conny och Challe.
Vi skulle vara där under 3 veckors tävlande och då gäller det att packa smart vill ja lova, man har inte mer utrymme än där finns (smart va, kom på det själv).
Jag tror att jag kommer att lägga upp ett Arezzo i bilder, så får ni se hur vi har haft det. =)


                      
Mycket foder som ska med.



                                       
    Lastat och klart                                                 Mot Munchen


                                       
   Jennie vilar innan nästa etapp                             Framme i Arezzo


                                         
  Flecu laddar för start                                   Alex & Flecu på framhoppningen


                                      
Yummy, Jennie och Isaac                                  Isaac och Conny myser



                              
Team Sverige middag                                     Projekt sammarbete = Kareoke


                                        
     Isaac placerad i GP                                         Yummy på "simmskola"



                             
       Storhandla                                                        Abbey vilar

                             
Team Svante Johansson                                        Abbey och jag



              På väg hem             



       Uppstallningen i Munchen   




    
                                               HIGH YUMMY

Så nu är klockan alldels för mycket för min del och jag måste verkligen sova, men nu vet ni att ja lever i alla fall och jag lovar att en uppdatering om Paris kommer snart. Finns massor av bilder därifrån och det vill ni inte missa vilken fantastisk arena och tävling.

God natt/// Ida Lövgren


Läst 35892 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.