Hästskötarbloggen

Hej hej.
Jag vet att jag återigen varit dålig på att blogga, det beror delvis på att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om just nu och dels för att jag har haft fullt upp.
Vi har inga tävlingar nu och livet i stallet flyter på som vanligt, eller ja hästarna tar det lite lugnt nu och går på halvfart.
Dom får passa på att vila nu när vi inte har några tävlingar kvar i år och sen är dom pigga och fräscha till 2012! =)

I Söndags hade vi storm här nere i Skåne och jag kan lova att det blåste. Med stormen kom också strömavbrottet. Det medför även att inga vattenledningar fungerar. Först gick elen på förmiddagen men då var de bara borta någon timma så direkt den kom tillbaka satte vi igång med förberedelser i fall den skulle försvinna igen. Men tanke på alla varnigar om att det skulle bli värre så var risken stor.
Vi hann iaf bli klara i stallet och plocka in alla saker som lätt skulle kunna blåsa iväg och fylla upp ett antal lite vatten i hinkar och tunnor. Vi fyllde även upp lastbilen i fall det skulle bli så illa att den var borta länge.

Mycket riktigt vid 20 00 tiden försvann den igen, nu var det mörkt riktigt mörkt. Hela Linderöd var svart. Men som tur var hade Ailsling laddat upp med ficklampor och pannlampa, vi hade även letat upp en batteri driven radio.
Så vid 21 00 tiden när det var dags för att fodra så klädde vi på oss i massor. hade pannlampa och ficklampa i högsthugg och sen tog vi oss ann stormen.
När vi kom ut såg vi att stormen tagit tag i våra stora garagedörrar och blåst upp dem och en var inte långt från att blåsa av. Riktigt otäckt!
Hästarna var ändå jätte lugna och verkade inte berörda av vädrets makter.
När vi skulle fodra hö fick Madde lägga sig på skottkärran så att inte höet skulle blåsa av när vi gick mellan stallarna.
Sen var det bara till att bära vatten alla hästarna fick varsinn vattenhink och det var inte det lättaste i mörkret. Men det gick bra i alla fall och vi kunde gå tillbaka in fortfarande utan el, nu försvann även telefon nätet för oss alla.

När jag vaknade nästa mprgon var det ganska kallt, men som tur är det inte vinterkyla än i alla fall, jag hoppade att elen hade kommit tillbaka men det hade den inte.
Så det fanns inte en chans till att vi skulle kunna mocka för man kunde inte se ngt så vi gav alla mat och vatten, lindade av och upp alla bandage för att sen gå in och försöka hitta någon frukost. Tur att jag inte dricker kaffe eller något sånt för det gick inte att få i alla fall.
När klockan var strax efter 8 så börjar dte ju ljusna upp lite och vi kunde ge oss på att mocka och sen vid 9 när allt var klart kunde killarna börja rida.
Då hände de strax innan 10 kom elen tillbaka, det kändes lite som ett halleljua moment och sen dess har vi el. Telefon nätet dröjde något längre men på kvällen funkade allt som det skulle igen här på gården i alla fall.
Vi var utan el i 14 timmar och gudars så lost man blir, man kan inte göra ala dessa saker som man anars tar för givet.
Bara sådan vardags saker som att borta tänder och gå på toa blev ett projekt men som sagt vi klarade oss ändå ganska lindrigt-

Idag har jag och Madde varit i Kristiandstad på Steakhouse och ätit middag med Anna, Mallan och Emma från stall Bratt Fredricsson.
Det var mycket trevligt vi har så många roliga och konstiga konversationer så hälften vore nog: ha ha...!
Så nu är det i alla fall dags för mif att sova.. För nu är jag trött och imorgon väntar en ny dag.

Ni får jätte gärna kommenter och fråga, och om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om nu så säg gärna till.//// Ida Lövgren




Läst 37261 ggr Kommentarer Kommentera

Jag kom just på att jag för längesen har lovat att jag ska skriva lite om hur en tävling går till för oss och vad vi gör när vi inte tävlar.
Så jag tänkte ta tillfället i akt att skriva ner lite om detta nu och samtidigt be om ursäkt för att jag inte gjort det innan.

Om vi börjar från start så börjar ju hela tävlingshelgen redan hemma i stallet, och det börjas med att packa lastbilen. Det beror på hur många hästar som ska med hur man ska packa. Men man måste alltid tänka på att man inte lägger några lösa föremål på stället där de kan ramla ner på hästarna eller att dom kan fastna i något som sticker ut eller liknande.


Lastbilen färdig mockad och klar för nästa etapp på resan

När packningen är klar, så spånar jag alltid upp lastbilen och om det är dammigt så vattnar jag på det, då det inte är bra för dom att stå många timmar i damm såklart.
Hästarna har för det mesta lindor fram och back on track skydd bak när vi reser med vissa undantag. Vi har blandannat en av hästarna som inte riktigt gillar när dom andra tittar på honom så då sparkar han. Så han måste ha lindor bak med transportskydd över och sen har han en kickboard bakom sig. Alltså en vadderad matta så vare sig han själv eller lastbilen ska skadas. Han står därmed alltid längst in brevid packning för att bara ha en häst brevid säg och när det är möjligt ställer jag ingen på hans andra sida heller.


I väntan på att färjan ska komma i Rostock


Vad hästarna har på sig för täcken beror alldels på väder och hur många hästar som står på bilen såklart. Sen är ju vissa hästar varmare än andra, samtidigt som en häst behöver 3 täcken för att hålla sig bra kan en kanske vara nog varm i ett. Det beror ju lite på hur dom är och hur dom reser m.m  Det är sånt man får se från häst till häst som sagt.
Det är också viktigt att tänka på hur man lastar dom, man får tänka lite på hur dom är och att tex inte ställa dom suraste brevid varandra, och har man hingst och sto att man försöker ställa dem så långt från varandra man kan.


Under resans gång får man hålla koll på temperaturen så att dte inte ändras hastigt det kan det speciellt göra när man reser söder ut och då får man kanske stanna och ta av någotb täcke eller öppna up något fönster eller taklucka.
När vi stannar längre stunder så öppnar jag alltis upp lastbilen så frisk luft kan komma in och speciellt viktigt tycker jag det är när man står på däck på en båt. Det blir jätte lätt instängd luft annars och då är det väldigt lätt att hästarna svettas och att sen komma ut i kylan igen kan väldigt lätt göra dem sjuka.
Så var noga med det. 


Koll på temp, hastighet, och hur mycket disel jag har blanannat


När vi sen kommer fram, så vill jag så fort så möjligt få av hästarna speciellt om dem åkt långt. Så jag kollar upp vilka boxar vi ska ha spånar ut det spån som finns och hämtar hästarna. Är det därimot halt i boxen pga asfalt eller liknande spånar jag självklart upp mer innan jag släpper in hästarna.

Sen är det ju allt det där andra som ni redan läst om att hästarna får hö och vatten och jag byter till stalltäcken , jag låter oftast lindorna sitta kvar en stund då det oftast vill rulla sig hysteriskt mycket just när man kommer fram och det skyddar lite i alla fall.
Sen ska alla sker komma på plats och beroende på när man kommit fram på dygnet så ska hästarna kanske komma ut på promenad eller ridas eller longeras. Har vi kört långt så brukar vi oftast vara där såppas i tid att dom hinner vila den första dagen och att det räcker med promenad eller jogging pass.
För visst är det jätte viktigt att dom också får vila efter en lång resa men det är också viktigt att få igång blodomloppet och magen.
Vi ger därför inte krafftfoder för snabt in på en långresa, utan först bara hö och mash.

En vanlig tävlingsdag börjar med att fodra, mocka, byta vatten linda av linda upp, sopa stallet om det går annars kratta. Om Alex inte trimmar direkt på morgonen så ser jag till att alla hästarna kommer ut på en promenad på morgonen.
Då borstar ja av dem och ser till att de ser fina ut, tycker det ser så dåligt ut när man är ute och går med en häst som ser ut som en kokos boll i man och svans. Men det är ju upp till var och en men det är min åsikt.
Jag har alltid framskydd på hästarna och misstänker jag att dom skulle vara för vilda får dom även boots ocg bakskydd.
Egentligen är dom ju mest tagade under vetcheck men då får man ju ändå inte ha några skydd på.


Donna på Handwalk



Longering med graman! Lindor fram med boots och bakskydd.


Jag ser till att alla hästar är ute minst två gånger per dag en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, har jag färre hästar med mig får dom komma ut lite mer.
Jag försöker alltid hinna med att vara ute minst 10-15 minuter per häst och promenad men ibland har man lite för mycket att göra om det börjar tidigt,.
Jag mockar av boxarna så ofta jag kan och vill hålla det så rent som möjligt, viktigt är också att man byter ut vattnet i vattenhinkarna och skrubbar ur dem, aå att man inte bara fyller på den för då blir det väldigt äckliga och jag skulle själv inte vilja dricka vatten som skulle vara algbildat.

Efter att hästarna har hoppat så tvättar jag alltid benen på dem för att få bort smuts och annat. Torkar av dem med en handuk så att dom ska torka fortare och för att inte smuts ska fastna lika lätt. Jag använder även babypuder ibland speciellt om man tvättar mycket med och om dom har vita/känsligare ben ertersom det hjälper till att torka snabbare på ett skonsamare sätt.

Vi lindar inte alla hästar, men linimentar dem alltid efter hoppning. Vissa har även lera och det använder jag på hästar som behöver det eller som hoppat stort och mycket eller om underlaget varit dåligt.
Då lerar jag först benen, jag lerar för det mesta från hov och över knä på frambenen och upp till hasen på bakbenen., Många kan tycka att det är onödigt mycket men jag tycker att även kotor och leder får ta mycket press och tar hellre lite mer än för lite.
När leran är på tar jag blött tidningspapper eller övre laget at foder påsarnas papper.
Innan jag tar en padd och linda och lindar på. Sen får dom står med detta över natten och sen får man spola av det med vatten på morgonen och även använda schampoo för att få bort all lera.
Sen är det svårt att säga att just så här gör vi för alla dagar ser olika ut och beror på olika faktorer om hur dagen ser ut.



Lerad runt om



Fodersäcks pappret på =)


Lindat och klart.!


Nu börjar jag bli väldigt trött så jag får nog ge mig här, men är som tur är ledig imorn eftersom det blir sent i säng nu.! Men har jag glömt något får ni gärna skriva och fråga eller om ni undrar något annat,!

Den här helgen är det Globen och vi är ju tyvärr inte där detta året men ni får följa mina vänner Rebecka "CK" Petterson groom åt Svante Johansson på henes blogg.
www.hejack.blogg.se 
Eller RS My som jobbar för Jens Fredriksson på hennes blogg. www.showgroomjf.blogg.se
Sen har vi ju mallan som bloggar på facebook på H&M We love horses, hon jobbar för Peder Fredriksson.
Dom har alla tre lovat att uppdatera er flitigt så att vi kan hålla koll på dem och få känslan av att vi är där.

Nu är det dags att krypa ner innan jag somna i sittande ställning...// Ida Lövgren



Läst 40840 ggr Kommentarer Kommentera

Jag och mitt internet är verkligen inte kompisar, nu har det lagt av totalt går inte ens att trycka på knappen för det mobila internetet. Men då som en blixt från klar himel efter många dagars bitterhet kom jag på att man kan ju använda internetdelningen från telefonen.. Så tack gud för att jag skaffade mig en IPHONE..!!!


Morgonmys med Yummy!! =)

Som sagt var det Flyinge förra helgen så det var fullt upp åt alla håll och kanter, men med bra team work och bra planering så flöt det på mycket bra. Hästarna gick med blandade resultat men överlag hoppade de bra. Helgens stjärna fick nog ändå Camelia som blev 4a i debuten i 145 =)

Jag räknade ut att Alex gjorde 23 starter under dessa 4 dagar, så det var tur att fantastiska Sara Nensén kunde komma ner och hjälpa oss även denna helgen. Perfekt också att hon är så duktig så hon kan rida fram hästarna och även trava upp dem när det var lite väl taight mellan starterna.!

Om mindre än 2 veckor ska jag åka på semester, då bär det av till Thailand med mamma under två veckors tid. Ska bli underbart, jag är ju inte ett jätte stort fan av kyla och vinter så värme och sol tackar jag verkligen inte nej till.. =)

Låt mig bara avsluta detta inlägg med att presentera lilla Baileys som flyttat hit till springfield farm =)



Nu är det dags att sova... natti natt // Ida Lövgren


Läst 35956 ggr Kommentarer Kommentera

I söndags bar det som sagt av till Osby igen för ännu en dags tävling.
Det var något kallare än på lördagen och det var frost på marken och i träden, såg riktigt ut som ett vinterland. Så med massa täcken på och med i baggaget så bar det av vid 8 tiden igen. Idag åkte även tjock lånkalsongerna på kände mig lite som en michelin gubbe men jag frös inte i alla fall.
På vägen passade jag även på att ringa pappa och önska honom en trevlig dag på farsdag.
Han tyckte dock att jag var lite fjantig som tyckte det var så kallt när vi bara hade -1, hemma i värmland har det tydligen varit lite kallare förståligt nog.

Vi fick en bra parkeringsplats idag mycket närmare kunde vi inbte komma så det var perfekt. Så jag började med att besiktiga Cruz och göra iordning han eftersom han startade först.  Alex red Canora, Cruz och Rezindens i 130n och Daniel red Zibon. Canora fick ett nerslag på ettan annars var hon bra, Cruz fick ett stopp på vattenmattan pga missförstånd och Rezzie var dubbelnolla och 6a. Daniel fick ett tidsfel med Zibban.!

Sen var det dags för 140n som var en winning round , Alex hade Casper och Camelia och Daniel red Zibban. Alla 3 var nolla i första rundan och kvalade till omhoppningen. 12 stycken gick vidare cirka hälften hade med sig 4 fel från grunden,
Daniel startade först av de felfria och fick 4fel och gick in på en andra plats, direkt efter var det Alex på Camelia som var felfri och upp i ledningen, sen blev det en paus då nästa startande var Alex på Casper. Aven Casper var felfri och Alex slog sin egna tid och gick upp i ledningen. Så nu låg vi på första och andra plats med bara 4 starter kvar, det höll i sig och bara en till var felfri men långsammare. Så Casper vann, Camelia blev 2a och Daniel slutade på en 5e plats. Så en mycket bra dag för oss som vi avslutade med en team middag på en resturan inne i Hörby på kvällen när allt i stallet var klart.
Därför jag inte hann med att blogga om framgångarna redan i söndags.

Den här veckan är det fullt upp vill ja lova och imorn är det första dagen av 4 på Flyinge.
Imorgon ska bara 4 hästar hoppa men sen på fredag blir det 8 st för Alex och Daniel tar med sig 5st.  Vad jag har förstått av startlistorna så kommer det att bli riktigt sena kvällar för oss så jag ber om ursäkt redan nu för jag ommer nog inte hinna med att blogga något unde helgen, Men finns det tid lovar jag att uppdatera er så gott som jag kan.
Nu är det dags att sova så man vaknar pigg och glad imorn, på tal om det så är jag väldigt impornerad av mig själv som vaknade av mnig sjäöv 06 27 imorse jag hade nämligen glömt ställa klockan. Då är det tur att kroppen är inställt på att gå upp en viss tid. Jag tackar mitt undermedvetna om det...

Ha det super alla kram och godnatt..!!/// Ida Lövgren


Läst 35919 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2011

Fy va det var kallt att gå ut imorse, brr..! Det var ju t.o.m IS på vattenpölarna dock var klockan bara 05 30 när jag traskade ut till stallet imorse. Fodrade hö, mockade, fodrade krafftfoder, sen fixade jag det sista i packningen öppnade upp lastbilen för att sen börja göra i ordning inför dagens tävling.
Tävlingsplatsen denna helgen är Osby som ligger lite mer än en timma hemmifrån oss, det var lastat och klart klockan 08 00 och då begav vi oss bed 4 hästar i baggaget.

Vi skulle egentligen haft med oss 2 hästar till men det var bara 30 startande i 130n så det fick räcka med 3 det blev taight i alla fall.
Först idag hoppade Canora en 125, hon hoppade super och nolla.

I 130n hade vi Casper, Rezidens och Camelia, bedömningen var med Winning round vilket betyder att en viss procent eller alla felfria går vidare till omhoppning.
Alla 3 gick in och hoppade super och gav varsin felfri runda, till omhoppningen valde Alex att avstå med Casper han tyckte att han hoppade så bra så det fick räcka plus att han hoppar imorn igen och sen i Flyinge nästa helg.
Rezzi och Camelia fick varsitt nerslag i omhoppningen, det var dock ingen annan heller som lyckades med att rida felfritt i omhoppningen så Jörgen Larsson vann på en snabb 4 felsrunda.
Rezzie blev 5a och Camelia 7a så det blev absolut en godkänd dag.

Det var första gången jag var i Osby idag, och måste säga att jag fick posetiva upplevelser där. Det var bra underlag, stor plats att rida fram på både ute och inne.
Det var dock den serriösaste vet check jag någonsin varitt med om på tävling tror ja, här skulle allt kollas även mungipor.

Imorgon bär det av igen samma 4 ska med plus Skyline och Cruz så det blir full fart.
Nu ska jag ta en dusch, har precis slängt i mig en pizza som Madde fixat sen ska jag gömma mig under en filt och bara chilla framför Tv:n innan det är dags för kvällsfodringen.

Ha det super /// Ida Lövgren


Läst 34026 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2011

Klippmaskinerna går varma här på Springfieldfarm, jag tycker jag klipper och klipper men det växer ju ut lika snabbt igen i dessa tider.

Relativt många är  klara men finns en del kvar i alla fall. 
Idag har jag varit ledig så då har jag inte klippt någon, jag har mest bara softat i min säng.
Vaknade innan nio och då tog jag datorn till sängen och kollade på Så mycket bättre på Tv4 Play, eftersom jag missade det i Lördags. Då jag och Sara tyckte vi var väl värda en Pizza efter en effektiv dag.
Efter det vilade ja lite till innan jag hoppade in i duschen innan det bar iväg till Hörby för att handla på Ica Kvantum även kallats Kölapps Ica!
Det är det enda Ica jag vet som har kölapps system, ganska trevligt tycker jag som hatar att stå i kö. Sen skulle ja en snabbis förbi Apoteket och hämta Selivitan till hästarna. Det är E-vitamin och Selen som är bra för bland annat hästarnas muskler.
Dock blev det inte en snabbis då halva Hörby också tänkt att gå på Apoteket denna Tisdag. Sen hade receptet inte kommit in så min väntan var helt i onödan och jag fick åka tomhänt men besökte Lantmännen och inhandlade tvättmedel, hästgodis och bomull och när jag var klar med det tillbaka till Apoteket för att sitta där och vänta i ytterligare en halv timme innan jag kunde få hjälp och då tog det sin stun men fick till slut det jag ville ha och kunde åka hem.

                            
Nyklippt Casper                                       Nyklippt Donna 


Lördagen började med att fodra vid 6 tiden för att sen hinna mocka 5 boxar innan det var dags att borsta i ordning 3 stycken 4 åringar som skulle iväg på bäbis hoppning i Hässleholm.
Jag tänkte att det var bäst att lasta i tid då man aldrig vet med dessa bäbisar men alla 3 klev på som att det vore det enklaste i världen. (Duktiga Pållar)
Alex red vår nya häst Valentine F och Daniel red Springfield Hill och Carl Gustaf, Hästarna skötte sig fint och Daniels båda var felfria medans Tintin som vi kallar Valentine hade 4 fel.
Vi var hemma innan lunch igen och då var det bara för grabbarna att sätta igång att rida de andra som de skulle hinna med denna lördag.
När alla hästarna var färdigridna och ryktade och alla fått sin kvällsmat tog jag och Sara tag i sadelkammaren och organiserade lite bland alla träns. Fint blev det i alla fall...


Bäbisarna är redo



Organiserat


Kvällsmys med killen i mitt liv


Vill också sända en tanke till alla i Team Hickstead över det hemska som hänt.
Hickstead var en fantastisk häst den bästa i världen som bevisat det gång på gång.
Otroligt tragiskt att det skulle behöva ske på detta sätt men vi kommer alla alltid att minnas honom som den SUPERSTAR han var.
Känner stor sorg för hans hästskötare Delfin som är en av de gladaste människorna jag vet, måste vara hemskt för henne att förlora sin bästa vän på detta hemska sätt.



(Bilden har jag lånat från Delfins face book sida)

//// Ida Lövgren


Läst 36791 ggr Kommentarer Kommentera

Hej igen alla..!
Nu är jag här igen, sdan sist har jag hunnit med Strömsholmstävlingarna och även Karlshamn. Till Strömsholm hade jag med mig 5 hästar. Det va de tre 7 åringarna Flecu, Abbe och Cruz och också Yummy och Condello.
Hästarna hoppade bra men inga högre placeringar, men vi kvalade in till alla finaler iaf.
Flecu hoppade lilla finalen och blev 6a, Condello YR finalen men hade ngt ner och Yummy i GP. Yummy hoppade super men fick tyvärr B hindret i 3 kombinationen. 
Jag kände att jag började bli väldigt förkyld under söndagen och hostade och frös, men dagen flöt på bra ändå. Mamma hade ju varit där under lördagen med lite dricka och peppakakor och en elektriskvärme filt som ja numer spenderar mycket tid tillsammans med på kvällarna. =)
När hästarna hoppat klart hjälpte jag och Alex åt att packa in och mocka ur boxarna sen var det dags att köra hem. Alex var snäll och körde hela vägen hem så jag kunde passa på att vila och sova lite.
När vi kom hem hade Daniel och Madde precis kommit hem så när hästrana var avlastade och allt var klart med dem så mockade och packade jag och Madde ur varsinn lastbil givetvis den vi själva använt.
Kommer man inte hem alldels mitt i natten så är det så himla skönt att få så mycket som möjligt gjort innan man går och lägger sig. Känns så mycket bättre nästa dag!

Helgen efter var det  dags för tävlingar i Karlshamn, det var bara Alex som skulle tävla här för Daniel hade träningar/clinick i Borås.
Sara Nensén hade kommit ner till oss under onsdagen och var kvar över helgen för att hinna träna och tävla. Vilket var väldig tur för oss mest för mig kanske. För vi fick väldigt mycket hjälp av henne under helgen.

På fredagen började tävlingarna klockan 12 och då var det först en 120 för Avd A där hade vi ingen och det var cirka 80 startande och sen hade Alex Legolas och Sara sin Iris T.. Sen var det även en avd B i 130 innan 130 klassen skulle börja.
Så Sara och Alex åkte med lilla lastbilen vid 11 00 och då räkte det att jag tog stora lastbilen  Edgar, Rezidenz, Camelia och Cruz och jag körde runt 13 tiden. 
Med 4 hästar under 60 starter blir det ganska stressigt så det var tur att vi hade med oss Sara som hjälpte oss med att rida fram hästarna.
Det blev en sen kväll och vi var inte hemma före kvart över 9 och då var det bara att putsa, packa om, hinna tvätta skydden, mocka ur lastbilen och fylla på nytt spån. Allt var tvunget att vara klart tills nästa morgon för då var första lasset med hästar tvunget att lämna gården starx efter 05 30 då Alex hade startnummer 2 i första klassen som började klockan 8 00 så när klockan ringde 04 10 var det bara att skutta upp ur sängen.
Sara och Alex åkte då med första gänget igen och jag åkte klockan 8 med nästa.
Hästarna skötte sig fint och det blev någon placering.
Vi hoppade bara dom 2 första klasserna så det blev inte så sent under lördagen iaf vi var hemma runt 16 00 tiden.

Nu var det återigen bara att packa om och fixa allt inför söndagsmorgonen för vi skulle åka redan 07 30 men som tur var så är det ju just denna natt till söndag som man ställer om klockan så då fick jag ju iaf sova en timma extra, vilket kändes mycket bra plus att det inte alls är lika mörkt på morgonen längre.
Vi hade bara 4 hästar med oss och fick klara mig utan Sara idag eftersom hon åkte hem till Jönköping på lördag kväll. Det gick bra men vi hade fullt upp i alla fall.. Hästarna hoppade super och var nolla allihop utom lilla Legolas som hoppade en 130 och fick tyvärr två ne men han hoppade bra så det kommer.. det va den andra 130n han hoppat iaf sen han kom hit. 
Det blev inte så sent nu heller och jag var hemma runt 15 00 tiden och han packa ur och städa och tvätta och fixa en hel del så det va väldigt bra.
När vi var klara i stallet fixade Madde pizza till oss och sen stensomnade jag i soffan innan det var dags för att kvällsfodra. Jag hade tänkt se på Beck men då var jag alldels för trött för det och hade jag gett mig på att blogga något så tror jag inte det hade varit läsbart.

Har kännt mig väldigt stel i ryggen dom senaste dagarna så jag messade min kompis Ida Baaring som är utbildad massör och bor i Löberöd och undrade om hon hade någon tid för att fixa till min rygg lite. Så idag har jag varit där, det gjorde ganska ont för jag hade väldigt mycket spänningar och en del låsingar men nu känner jag mig mycket bättre redan och det kommer tydligen kännas ännu bättre om 2 dagar.
Har även fått lite tips/order om att stretscha ut mina sätes muskler så det ska jag minsann försöka ta tag i.
Så bor ni i Skåne trakten så rekomenderar jag Ida ni hittar henne på facebook på Ida Baaring Massage. =)

Nu ska jag gå och fodra dom små djuren innan dom kommer in och hämtar mig plus att Madde väntar på mig. Ha det toppen och sov så gott /// IDA LÖVGREN

PS... NI RÖSTAR VÄL PÅ ISAAC TILL HORSE OF FAME HOPPAS JAG... 


Läst 36036 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.