Hästskötarbloggen
APR
28
2012

Här i Österrike har vi underbart väder sol och blå himel hela dagen redan vid 9 00 imorse kunde man gå i tshirt och vid lunch var ja tvungen att byta om till shorts för det var så varmt... =) Men jag klagar absolut inte jag älskar sol och värme.


Condello i väntan på att få bli longerad.. =)


Igår hade vi också jätte fint väder och alla våra hästar hoppade super. Canora 2a i sin klass, Yummy placerad i gp kvalet 17e och Linnea tolva i bros touren.
Condello var snabb men rev tyvärr ut i kombinationen som var näst sista hindret i 145an.

Idag har vi "ledig" dag bara Linnea som tävlat och dom andra har ridits eller longerats och på eftermiddagen hade vi mys i solen och betade gräs.


Ledig dag som sagt ;)

Imorgon är det final i Silver (Canora och Flecu), Gold (Condello) och GP Diamant (Yummy)
Glöm inte att hålla alla tummar för oss och att ni även kan se oss online.



Canora i stallgången...


Nu ska jag och två andra Svenska Ida och Malin ha Tacos kväll sen blir det att kolla hästarna lägga på täcken fodra hö och fylla på vatten.. Sen försöka sova lite sov så dåligt i natt min nerv vill inte ligga rätt.
Jag är tacksam för de tips ja fått här och på FB tack så jätte mycket jag försöker testa det mesta.
=)


Läst 24579 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2012

Jag vill börja med en ursäkt över mitt otroligt dåliga uppdaterande men har haft bloggkoma. Det får man när man har för mycket att göra och för lite tid och ingen tillgång till internet.
Det som också gjort at jag inte kunnat blogga denna veckan är min rygg, så när jag har varit klar i stallet så har det varit mat och sen sängen.
Jag lyckades gör något dumt när jag packade ur i förra veckan och har på något sätt förmodligen lyckats klämma Ischias nerven för jag har ont i rygg och höger ben.
Gå och stå är okej men blir trött men att sitta ner är en katastrof.
Har pratat med en läkare i sverige på telefon och det finns vl inte så mycket att gör mer än att hoppas det går över snart och äta smärtstillande. 
Jag jobbar iaf på som vanligt bara betydligt lugnare och Alex får hjälpa migmed vissa saker.
För det måste hållas i rörelse utan att belastas om de ska bli bättre.
Tacksam för tips om någon har något.!?!?



Jag tror Condello sov gott denna natten.. =)


Linnea sover också skönt ?!?! ;)




Nu är vi iaf på plats i Österrike i Magna Racino en fantastisk tävlingsplats med alla möjligheter. Här är två stora fina tävlingsbanor på sand. En stor bana för framridning och 2 lite mindre framhoppningar och med mindre menar ja inte alls små utan bara mindre.
Finns ett ridhus ett longeringshus och en utebana med två platser för longering.
Massor av stora stallar med permanenta boxar och två stora tält med provisoriskaboxar.
Vi står i tält stallet, men jag klagar inte, det är gummi mattor i hela stallet större boxar än vanligt, nära till vatten och longering.
Resturangen här är jätte bra med bra mat och lite valmöjligheter, hyffsat bra priser och mycket trevligt.
Det är bra uppdaterat och listorna finns ute i tid, ni vet väl att ni även kan följa oss och alla andra online webb tvn på arangörernas hemsida www.horseshows-magnaracino.at

Skulle det vara något att klaga på så är väl det att det tar 10 minuter att gå till lastbilarna och det är väl lite synd men det funkar.


Yummy har kommit på att det går att tabort tältduken in till grannen så han
myser med Flecu hela tiden.. ;)


Med oss hit har vi Yummy, Condello, Canora, Flecu och en ny häst vid namn Linnea.
Hittills har det gått super. Canora vann en klass förra helgen och inledde denna med en andra plats igår. Condello var 11e i förra helgen och 4a i en 140 klass idag och Yummy var placerad i GP förra veckan, tyvärr ett tidsfel men hoppade fantastiskt.


Canora ute i det fina vädret en tidig morgon


I förra veckans gold final hade vi Condello son tyvärr gick omkull lite otäckt i landningen efter första helgen. Både Condello och Alex for på huvudet men som tur var gick det bra med båda. Condello klarade sig undan med bara ett skarpsår på knäet men för att vara på den säkra sidan kylde ja båda knäna i 15 minuter och gick med honom en långstund efteråt.


Världens bästa kille <3



Nu sitter jag i resturangen för här finns Wifi och här pågår just i detta nu en poker kväll så det är fullt ös. Andra spelar biljard och andra sitter vid datorerna och vissa gör som ja ska göra nu sover.

Imorgon börjar vår första klass 9 30 och där hoppar Condello 145an ska hinna få ut alla hästarna på en promenad innan och 2 ska longeras lite lätt för att rastas av.
Idag har vart sol och tshirt väder hoppas på detsamma imorgon..!! =)


Utsikt över Galoppbanan



Flecu joggar inspänd med hjälp av graman




Utedelen av resturangen på vänstar sidan är det stora banan som skymtar




Longeringshall och utebana


MVH Ida Lövgren


Läst 27067 ggr Kommentarer Kommentera

Vi är hemma i Sverige igen och kylan.  Måste säga att det är jätte skönt att vara hemma och få ordning på allt, tvätta, städa, och packa om.
Det värsta med att komma hem var att det är kallt speciellt idag, blåsigt och halv regnit är inte kul.
Under alla veckor i Spanien var det enbart en dag med regn så vi har vant oss in med ett betydligt varmare väder.

Hästarna skötte sig jätte bra i Spanien och vi fick ett flertalet placeringar. Hästarna har fått med sig massor av rutin och har nu bra rundor i kroppen och vi är redo för utomhus 2012 =).

Vi har alltså varit i Vejer de la Frontera som ligger i södra Spanien. Tävlingsplatsen är jätte fin och det finns ca 1300 permanenta boxar. Det finns flertalet gräs och sandbanor så det finns alltid någonstans att rida utan att trängas. Känner du istället för att rida ut finns fina ridvägar på andra sidan vägen. Det tycker ja är toppen för det blir lite mer omväxlande för hästarna och speciellt när man är på ett och samma ställe under så lång tid.

Det var jätte bra att jag hade Madde med mig, vi har ett super bra Team work och allt flöt på bra, eftersom anläggningen är så stor så är det ganska långt mellan alla banor,  då var det extra bra att vi var två, för då kunde Madde tex ha nästa häst klar när vi kom tillbaka med en annan som hade hoppat.

Måste säga att jag är väldigt stolt över mig och Madde som lyckades hitta hela vägen hem från Spanien med enbart kartbok och magkänsla. Vår Gps gav nämligen upp när vi kört första etappen. Det svåraste var att hitta uppstallningarna under resan men det gick bra och vi hittade direkt med hjälp av bra beskrivning och som sagt karta och magkänsla.

Nu till helgen är det Neeroteren i Belgien som gäller dit tar vi med oss Condello, Casper; Cruz och Axel. 
Sara ska också med dit och hon tar med sig Avon, Camelia och Valle.

Nu ska jag kila iväg på middag.....

Bjuder er på några bilder på från Spanien...


Madde och Karin A äter jordgubbar





Yummy kan själv



Gp under uppbyggnad




3e placerad =)



En av banorna


En annan...



Uteritt på Canora



Mysigt



Morgon promenad med Abbe.




Världens bästa yummy och jag 



Landkorn och Annie myser i solen



Boss vill bära svenska flaggan =)



Enda moönet på himlen denna dag =)



Annie, Sara; Madde och jag 




Madde och Kartboken


Läst 31609 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.