Hästskötarbloggen
SEP
25
2012

Jag skulle egentligen bloggat igår men har tyvärr åkt på århundradets förkylning så ja tillbringar så mycket tid jag kan i min oerhört fula men otroligt sköna one piece i soffan under en filt. 
Så nu är klockan egentligen för mycket och jag borde ta mig till sängen istället och hoppas på att alla alvedon, honung och c-vitamin hjälpt mig.

Till råga på allt har min dator blivit överfull av bilder så innan jag kan lägga in nya måste jag slänga lite gamla... Så nu blir det tyvärr inga blder från Sydslätten.

I söndgas var vi alltså i Sydslätten alla hästarna hoppade super, underlaget på banan toppen och oerhört trevlig personal... Stort plus i kanten till er på framhoppning som faktsikt försökte underlätta för oss med 4 hästar i samma lilla klass. =) 
Boss var den som placerade sig högst med en 6e plats i 140n där Camelia blev 9a. =)

Till helgen är det Helsingborg som gäller och efter det så åker vi till Tallinn. Det ska bli ganska så spännande må jag säga har aldrig varit i något land till höger om Sverige på kartan förutom Finland.

Igår var jag och hälsade på i Stablestore, en super bra hästsportsbutik i Kristianstad och även en sponsor till Alex. Jag var där och införskaffade nya gummiband, putstvål och nya ridhandskar till Alex.  Passade även på att köpa mig ett nytt pannband ett jätte snyggt brunt från Kingsland. Den här tiden på året föredrar jag pannband före mössa.
Men sen när vintern blir hårdare då blir det mössa, det gäller ju att hålla sig varm.

Stabelstore börjar även en stor REA nu på Torsdag (mkt bra dag btw), har ni inte möjlighet att åka dit kan ni också titta in på deras hemsida www.stablestore.se 

Nu måste jag sova så jag blir frisk.

MVH Ida Lövgren

Bjuder er på en bild på han jag saknar allra mest varje dag...



Läst 34612 ggr Kommentarer Kommentera

Hejsan...

Vi har haft en tävlingsfri helg och just därfölr lite bloggtorka har liksom inte kommit på vad jag skulle kunna skriva om.
I veckan som gått har jag och klippmaskinen hållt ihop så nu är dom flesta hästarna nyklippta eller ja det finns väl iaf minst 3 kvar och sen är de väl bara att börja om igen. =)

Madde och Daniel och Glory har åkt till Barcelona och ska försvara de svenska färgerna, jag hoppas minnsann att dom kommer hem med fina rosetter =)

På söndag ska vi till Sydslätten med ett gäng hästar och nästa helg är det Helsingborg som gäller.
Såg nu att det svar på en kommentar som jag skrivit aldrig kommit upp. Så svaret kommer här istället. Ja vi kommer göra ett par Svenska tävlingar nu ganska många i vinter faktiskt.
Vi som sagt Sydslätten, Helsingborg men sen har vi också Strömsholm, Billdal och Flyinge bl.a. 

Änsålänge är vädret inte heltokigt så jag och Madde passade på att ta några skogspromenader i förra veckan. Mycket trevligt måste jag säga, det är ganska skönt att runda av dagen så tycker jag.

Igår var jag ledig och passade på att hälsa på lite vänner. Lisa som jag jobbade tillsammans med när vi båda jobbade på Stall Lagerfelt har flyttat ner hit till Skåne igen tillsammans med hennes man och dotter och hund så jag passade på att hälsa på dem.
Blev bjuden på en jätte trevlig lunch och sen blev jag runt visad på gården och i deras fina hus. 
Dom bor på Skönabäcks säteri där även Ann-Sofie Oscarsson och Anna Hassö har sina hästar. Jag har aldrig varit där förut så det var jätte trevligt att komma dit.

På kvällen åkte jag till favorit fiket Bagles och fikade med Linnea och Sara.
Sara har jag inte sett sen hon flyttade hem så det var verkligen kul att ses igen.
Sara bor nämligen i Jönköping igen så det är tyvärr lite för långt för att kunna ses alltför ofta.
Duktiga Sara har även kvalat sin fina 6 åring Belvedere (Elvis) till Breeders och jag håller alla tummar och tår för dem där...!!! =) LYCKA TILL....
En bra ledig dag måste jag säga..! =)



En charmig bild på Elvis


Erkänn att det ser väldigt gott ut =)

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen är det Bonde söker fru och chill i soffan... =)
MVH Ida


Läst 35483 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
13
2012

Sorry dåligt med update nu igen men har haft massor att göra.
Senast jag skrev var det dags för Guldfesten som sagt. Den var mycket trevlig och det var roligt att träffa mycket folk som jag inte sett på länge.

På Lördagen var det som sagt dags för Åstorp igen och höjdpunkten där var 140 klassen för vår del. Camelia vann och Cruz var 4a mycket väl godkända måste jag säga. Båda hoppade super bra och det var 2 jätte fina rundor.

Söndagen valde vi att inte tävla, hästarna hade hoppat fint och skött sig bra så det fick räcka så.


Alex rider fram Camelia


Alex och Mirre värmer upp


Eftersom Camelia själv inte fick gå och häma sitt pris hade vi en egen prisutdelning
hemma senare på kvällen.


I veckan har vi pysslat med lite allt möjligt, utöver det vanliga håller vi bl.a på att måla om boxarna, det blir jätte fint.
Idag har jag och Madde varit på uteritt och jag säger som min vän My Almqvist tidigare skrivit i sin blogg det är verkligen medicin för själen.
Att komma ut i vacker natur en solig dag med trevligt sällskap på de finaste djuren är verkligen uppigande.

                       



                          



Canora och Condello på tur... Visst ser det inte helt fel ut.. ?!!!



Madde skrapar färg, sånt man måste göra innan man målar på den nya anars kommer den nya färgen att trilla av.




                      
Samtidigt som både hundar och hästar chillar och njuter av livet

Nu är det sovdags även fast jag är ledig imorgon.
Ha det så bra /// Ida Lövgren







Läst 35723 ggr Kommentarer Kommentera

Jag och Madde har nu hamnat i matkoma i varsinn soffa efter en riktig festmåltid bestående av köttbullar och stuvade makaroner.  Snart är det dags att hoppa in i duschen för att sen svida om ochg bege sig mot Daniel och Glorys SM-GULDS fest.



I helgen tävlar vi i Åstorp, idag var det 8 hästar som var med och imorgon några fler.
Hästarna har hoppat bra idag överlag men det trillade någon bom här och där.
Mirre som Mr miracle man kallas var nolla i både 110 och 120 och har nu bara en felfri runda kvar för att kvala till breeders...
Dom andra 2 fick tyvärr med sig ett nedslag var.
Daniels 5 åring var felfri i 120n och med hans äldre häst Quilanda fick han ett nedslag i 130n.

Unghästarna åkte imorse vid hal 10 och jag åkte senare med Camelia och Cruz som skulle hoppa 140.n.

Camelia hoppade super som vanligt men halkade tyvärr i svängen till sista linjen som var en kombination så tyvärr blev det ett stopp där. Eller ja hon stannade verkligen inte men pga att hon halkade såhade hon ingen chans at ta sig över i det läget.
Näst ut på tur var cruze som rev sista i grudomgången.

Storslam blev det för familjen Bratt Fredriksson genom Lisens vinst oc Peders 2a och 3e plats. Grattis till er.. =)

Nu är det bäst ja hoppar in i duschen på återseende MVH Ida Lövgren


Läst 35418 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.