Hästskötarbloggen

Har haft lite bloggtorka, nu när vi inte har några tävlingar så är det så svårt att komma på vad jag ska skriva om.  Har ni några bra tips eller något som ni gärna vill att jag ska skriva om så får ni jätte gärna kommentera eller maila eller liknande. =)

NI HAR VÄL INTE GLÖMT ATT BOKA BILJETTER TILL ALEX VÄLGÖRENHETSGALA ?

                                           


Vet ni vad eller ja det vet ni säkert vi ska åka till USA och Florida och tävla under 3 månader i början av nästa år. Det ska bli så himla skoj =) Daniel var där redan förra året men i år så åker vi också dit. 
Som det ser ut nu så tar vi med oss 5 hästar över i Team Alex och vi kommer att stå i ett stall några minuter från tävlingsområdet.

Men tro nu inte för den sakens skull att det bara är att packa väskan och ge sig av, det finns massor av saker som måste fixas för hästarna innan dess.
För det första så måste veterinären ta blodprov på alla hästar som ska åka över och dom ska skickas över till ett lab och kontroleras så att inga sjukdommar finns. Vet tyvärr inte vad alla olika tester heter men ett heter coggings i alla fall.
På ston måste man också göra något som kallas CM test vilket innebär att man tar prover från bla livmodern. Jag vet tyvärr inte vad som gäller på hingstar då vi inte har någon för Boss är numera valack. 

Sen när allt sånt är klart och man fått godkänt på allt så är det bara att flyga över men väl över i staterna så är det karantän som gäller det är kortare tid för valacker än vad det är för hingstar och ston. Sen är det bara att tävla på eller vad du nu är där för att göra =)
Kommer ge er mycket mer information om detta längre fram när jag vet mer osv.

Nu är i alla fall vårt tävlingsskåp skinande rent, allt utplockat, högtryckstvättat och polerat. Alla borstar och skydd tvättade och alla andra saker avtorkade. Känns mycket bra, så nu kan det packas på nytt och det gäller att packa smart för när man flyger får det inte vara hur tungt som helst. Jag tror att det är ca 300kg packning jag kan packa med.
Foder och liknande kommer att få fixas på plats. 

Det får vara allt för idag och jag avslutar detta inlägg med att önska lycka till, till alla mina vänner på plats i Globen och ett stort Grattis till My eftersom hennes ögonsten i livet igår blev utsedd till årets häst.
Självklart ett stort grattis till alla andra vinnare =)


Lunatic och My (Bilden har jag lånat från Mys Facebook )

MVH Ida Lövgren




Läst 35774 ggr Kommentarer Kommentera

Då var tävlingsterminen för i år avklarad och nu är vi alla värda lit vintervila. Flyinge gick bra och hästarna hoppade överlag mycket bra.
Condello var nolla helgen igenom och avslutade med att vara 8a i 140n på lördagen vilket var mycket bra då det var närmre 30 till omhoppning.
Flecu och Camelia hoppade 145an på söndagen med varsitt nedslag men hoppade väldigt väldigt bra... Flecu hade verkligen bara en lite tåspets på bommen å då föll den tyvärr... attans men bra var det iaf...
Alla hästarna har iaf avslutat året bra får man ändå säga.. =)


Veckans bästa var Canoras vist i 140n i tisdags

Det är bara Daniel och Glory som har en tävling kvar och det är Globen så nu håller vi alla tummar och tår för dem där men det är fortfarande ngn vecka kvar...!!

Idag är jag ledig så jag passar på att vila lite, har varit iväg och bytt lampor på min bil och även tvättat den. Känns mycket bra måste jag säga. Ska även byta till vinterdäck idag eller någon dag i veckan, det börjar ju bli dags för det nu.

Idag fick jag en vänförfrågan på facebook från Yummys nya hästskötare =)  Så nu har jag suttit och kollat på bilder på honom. Fantastiska lilla häst.  Han verkar ha det hur bra som helst och dom älskar honom väldigt mycket så det är väldigt kul att se. Jag lånade en bild från deras facebook...


Fina lilla häst

Nu ska jag ta tag i att gör något MVH Ida Lövgren




Läst 34802 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
15
2012

Full fart här. Har bästa Gina på besök så vi försöker hinna med så mycket som möjligt under dessa dagar. Gina jobbade här för 2 år sen för Daniel och numera så bor hon i Australien och jobbar med galopphästar.
Så i måndagd plockade jag upp henne på tågstationen för jag var ledig och vi tog en frukost på stan pratade om allt och inget och sen shoppade vi innan vi åkte hem till springfield.
På kvällen var vi på middag i Hörby hela gänget Springfield.

           
Jag och Gina




Frukost


Samtidigt har vi ju Flyinge tävlingarna, idag har det varit tävlingsfritt men imorgon kör vi igen. I tisdgas var det  3 unghästar och 5 stycken äldre som hoppade 140n som Alex och Canora faktiskt vann efter en jätte fin och snabb runda. Med stjärnor som Rgb, Jens och Angelica bakom sig i prislistan. Vår fina 8a åring Arbitrage var även 6a =) Dom andra gjorde också jätte fina rundor Eldorf var snabb men fick tyvärr ner sista hindret. Flecu hoppade bra men fick ett pet på 3an.


Parkeringen



Canora "Rally" vinner  =)



RGB och Gazette Ask

Igår hoppade vi bara unghästarna och sen hem för att göra klart stallet innan det var dags att ta sig tillbaka till Flyinge för att titta på VW grandprix. Stort grattis till Emma som vann på hennes fina Titan.


Bild på vinnaren denna är tagen i Strömsholm där hon också vann.


Nu är det dags att sova, håll tummarna för oss vi kanske ses i Flyinge
// MVH Ida Lövgren




Läst 34766 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
06
2012

Fullt ös medvetslös har det varit och har inte hunnit med att blogga tyvärr, detta är faktiskt första gången på över en vecka jag öppnar datorn. Kan ju som sagt inte blogga från min telefon tyvärr.

Det var tävlingar i Helsingborg hela veckan eller ja vi hoppade ons- sön. Då vi bara har en timma dit så körde vi imellan.  Hästarna har hoppat bra med lite varierande resultat men alla har skött sig fint. 5 åringarna Affe och TinTin debuterade 125 på fredagen med varsitt nedslag. Det varen lång ochabsolut svår bana för en 5 åring och Affe va visst lite trött på slutet och råkade tyvärr få med sig sista bommen.


Upland S E "Affe" är redo för start

Boss och Eldorf kvalade in bra till lilla finalen men fick där varsitt retligt pet. 
Condello hoppade super i lördagens 150 men tyvärr så störde avbrottet som blev under söndagens grandprix honom. Vi hade nämligen hoppat klart och var precis påväg in till gaten men då fick vi istället vänta en bra stund för att sen börja om. Vilket gjorde att han inte riktigt var igång och fick med sig 2an och 3an hoppade alla svårigheter super bra och visade iaf bra hoppning.


Boss och Jag väntar på Alex

Igår var både jag och Madde lediga så först passade jag på att städa inne hos mig vi hade mys frukost och sen bar det av till Väla köpcenter i Helsingborg där vi träffade Alexandra och Karin. Vi var också på Ikea (största anledningen till att vi valde HBG) Jag shoppade lite kökstillbehör som kökshanddukar, tallrikar, skålar, glas och sen också gästhanddukar tillbadrummet en tvättkorg och en jätte mysig fin matta till sovrummet. Så nu är det så fint så fint. 

Efter de blev det bio i Lund, vi såg Ted. En rolig film så det blev många skratt. Så summan av det hela en mycket bra dag där vi fick massa roliga saker gjort =)

Idag var det åter jobb igen i strålande fint väder, så glad man blir när solen skiner ändå.
Nu på kvällen har vi varitt i Kristianstad och fikat på bästa haket House of Bagles med Mallan, Anna och My. Även detta en mycket trevlig kväll.

Nu är det dags för mig att sova så god natt alla så hörs vi snart // Mvh Ida Lövgren


Läst 35810 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.