Hästskötarbloggen
JAN
24
2013

Det går bra nu, Daniel började dagen med vinst i åttaårs-klassen med Jolly Joker och Alex avslutade den med att vara femma i stora 140:n på internationella banan med Flecu. :) 

Eldorf och Boss hoppade 135:an och båda var super, men Eldorf fick ett pet på sista hindret i grunden och Boss rev det i omhoppningen. Annars hade han blivit femma, nu blev han 13:e! Vår rosettvägg börjar fyllas upp och det är ju alltid kul. :)
Dom andra hästarna reds bara på backen idag och gick i hage och skritt! Så skönt med så bra väder! När hästarna har tävlat på förmiddagen och sen kan man låta dem gå i gräshage på eftermiddagen! Både vi och hästarna trivs mycket bra!

I lördags kväll var jag och mina svenska dressyrvänner Sara, Linnea och Marie uppe och kollade på stora hoppklassen som kvällen till ära vanns av svenska Ligist med sin amerikanska ryttarinna Reed Kessler! Väldigt kul att se! :) 

Här hittar vi många före detta svenska hästar, och även många av dom har varit i vårt stall. Här finns förutom Ligist sett Donna Karan, Legolas, Cyklon, RayRay och såklart HIGH YUMMY!!!! <3 Finns säkert en massa fler, men här är det så stort att det inte är jättelätt att hålla koll på alla!! 

 

                                                                                                                                       
High Yummy.

 

Mvh,
Ida Lövgren (Ni kan även följa mig på instagram för snabbare uppdateringar ni hittar mig under Idaslovgren.)
 

 

 
 


Läst 29963 ggr Kommentarer Kommentera

Världens bästa tjej var femma i dagens 1,40-klass inne på stora internationella banan. :) Jag sa ju att hon snart skulle visa att hon är grym och det gjorde hon! Hon hoppade grymt bra och allt var bra så bra! Världens bästa tjej!!! Rally-räkan. :)
   
  


Läst 25691 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är klockan 22.00 här i Florida och det är faktiskt lite kyligt för första gången sedan jag kom! Bara 17 grader, det är otroligt så fort man vänjer sig vid värmen. Hade jag varit i Sverige hade jag förmodligen tyckt att det var jättevarmt.
  
Idag har Alex hoppat tre hästar och Daniel en. Daniel var 3:a i åttaårsklassen med Jolly Joker som gjorde en snabb och fin runda! Alex hoppade en clearound-hoppning med Abbe där han var felfri och fick en fin blå rosett! Eldorf och Flecu hoppade en 1,35:a och var båda jättebra! Eldorf hade ett pet på sista hindret i grunden och Flecu dubbelt felfri och 9:a, så ja, ännu en rosett. :)
  
Nu är det dags att sova - första klassen börjar 08.00 imorgon och vi startar i början, så det blir att gå upp lite tidigare än vanligt!  
Lovar att komma med lite mer info om hur vi har det och hur flygresan över gick till. :) God natt eller ja, för er i Sverige är det snart god morgon. :)
  


Läst 21542 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
17
2013

Med tanke på allt vi får höra om massiva snömängder, ishalka och kyla från vänner hemma i Sverige känns det ännu lite bättre att vara här! Här är det sol och varmt, har fått en fantastiskt fin bonnabränna från mitt linne från en dag på framhoppningen! 

 

Flecu gjorde sin första start idag här i staterna och hoppade jättefint, fick med sig ett tidsfel men vad gör det. Boss och Canora hoppade 1,40 på stora, internationella banan och visade verkligen att dom är med i alla fall! Boss fick ett skitpet ut ur en kombination, men placerade sig ändå i högre delen av resultatlistan! Canora var jättesnabb och hoppade super som vanligt, men tyvärr var hon lite trött på slutet. Vi är ju inte vana vid dom här långa och stora banorna än men det kommer - vänta ni bara. :) 

 

                                        
Boss i väntan på sin start.

  

  

  


Läst 19420 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
13
2013

Ber om ursäkt för min otroliga bloggseghet, men har haft fullt upp med det ena och det tredje. Har även hunnit med shopping, och manikyr och predikyr!! Lite egen lyx ska man väl ändå ha :) 

     
Har inte jättemycket tid nu heller, ska upp till tävlingsplatsen och titta på en klass som börjar nu klockan 19.00. Det är 10 killar mot 10 tjejer som hoppar samma bana bredvid varandra och snabbast vinner, efter det var det något mer - får berätta när jag sett det! Tror det var någon slags höjdhoppning också, det är iaf killarna mot tjejerna. :)  Så det ska bli skoj att titta på! :)

   
Vi har börjat tävla lite smått och alla hästar har hoppat jättefint. :) Canora var 10:a första dagen och både Boss och Eldorf var felfria på hinder. Verkligen skillnad på att komma från inomhus till dessa stora och riktigt långa banorna, men hästarna klarade det fint! Daniel har än så länge bara startat 8-åringen JJ och var felfri i både clearound-hoppningen och sedan i 8:a-årsklassen dagen efter! 12 placerade, han blev 13 tror jag, men vi är supernöjda. :)

  
Har tyvärr inte så många bilder på ipaden, men bjuder er på ett par iaf! Ha det så bra alla!
  
Mvh, Ida från ett soligt Wellington :)


  

  

  

  

  

 


Läst 21804 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.